• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2014

czesc dziewczynki:)

rzadko do Was zagladam niestety,tak z doskoku nie lubie a na bierzaco nie daje rady...masa obowiazkow... ale nie narzekam;)

wszytkim zakaatarzonym zdrowka zycze:)sezon sie zaczal niestety:/

darunia
ja w sobote uporalam sie z prasowaniem ,inne obowiazki poszly na drugi plan,ufff garderoba ogarnieta

katka
my tez male nieporozumienia w sprawie chrzcin mamy ale na szczescie do ogarniecia,sisotra ktoras ma byc chrzestna zaszla w ciaze wiec musze na kwiecien /maj przelozyc chrzciny,no chyba ze szwagra wzeme

slyszalyscie ze kobiety w ciazy nie mozna brac za chrzestna ?spotkalyscie sie z tym?bo mam dylemat :sorry2:

co do ubran ,szafki moich dzieciakow pekaja w szwach a mamuska tradycyjnie nei ma w czym chodzic:-Dw sobote mamy wesele a my nic z mezem jeszce sobie nie kupilismy,tylko kilka dnia nam zostalo ale my tak zawsze ,na ostatnio chwile:crazy:

musze pomyslec o basenie dla Hani:)

milego dnia Wam zycze,piekna pogoda dzis,zaraz zbieram sie po starszedzieciaki i jedziemy do dentystki,przy okazji solarium zalicze,HAnie odstawiamy do babci:)

reklama
hej
ja też jakaś niedospana jestem... Zuzia ładnie spała, ale nad ranem budziła się nie tyle jeść, co przytulić się do cyca...

Bellina u nas basen też od 3 miesiąca, ale pani pozwoliła nam, zwłaszcza, że już w sumie te 3 miesiące ma :) ważne żeby główkę trzymało dziecko, bo jak nie trzyma, wtdy niektórych ćwiczeń nie można wykonywać. ale jest jeden bobas, który nie trzyma i też ok, przecież z zajęć na zajęcia coraz sztywniejsze i sprawniejsze bobasy są. nasza grupa to są dzieci od 3 do 6 miesięcy, szok, jaka jest między nimi duża różnica! Olę zapisalliśmy za zajęcia, jak miała 5 miesięcy, wcześniej były wakacje i nie zdążyliśmy się zapisać, ale kilka razy sami byliśmy z nią. ten 5 miesiąc to już troszkę za późno było, już odruchy zanikły, Zuzia pięknie nogami macha w wodzie, w otwarte oczki woda jej się leje, a ona nic, a Ola jednak już nie dała sobie oczu zamoczyć...

A jesli można wiedzieć ile takie zajęcia trwają? I jak to zorganizować jeśli chodzi o karmienie? U nas chcą żeby bobas był przynajmniej 2h po jedzeniu. A ja się boję że krzyku narobi i sama nie będę wiedziała czy to z głodu czy ze strachu;)

Agulam moja siostra też miała być chrzestną i jej mąż stanowczo zabronił:/ chore, ale nic na siłę. Ja bym w ciąży została chrzestną bez wahania. Jestem zła, no ale...

Witam,
Moja siostra, która jest w ciąży ma być chrzestną Wiktora, o tym zabobonie nie słyszałam :no:

W sobotę miałam wychodne :tak:Mąż został z synem, a ja z córką poszłyśmy na imprezę do sąsiadów.
Nawet 2 piwa wypiłam :-p I wcale nie miałam ochoty na papierosa :tak:A świetnie sobie dał radę, nastawiałam się, że będzie do mnie dzwonił, ale o dziwo chłopaki się dogadali.
Jak przyszłam na chwilę po kilku godzinach, po sweter, nosił go na rękach więc pytam:
- no wiesz co... siedzisz tak w domu, nic nie robisz, myślałam, ze chociaż poodkurzasz, podłogi pomyjesz....
- JAK TO NIC NIE ROBIĘ!!! Ty wiesz ile z takim dzieckiem jest roboty?
i dopiero się kapnął w co go wkręciłam, pośmialiśmy się i poszłam :rofl2::-p

Ach te katary, wszystkim katarom i katarzynom życzę szybkiego wyzdrowienia.
Nas też nie ominęło, ale w myśl zasady, że leczony trwa tydzień, a nieleczony 7 dni wybrałam opcję bez leczenia i właśnie minęło te 7 dni z nimi katar :tak:Psikałam tylko wodą i w gorsze dni ciągałam katarkiem.

Czesc dziewczeta:)

Zazdroszcze basenu, wstyd sie przyznac ale ja nawet plywac nie umiem:/ przy probie nauki podtopilam sie mocno i powiedzialam, ze nie chce sie uczyc. Mialam wtedy moze 13 lat:/

Agulam, nigdy nie slyszalam o tym ze nie mozna ciezarnej brac na chrzestna. Nastepny zabobon.

Mimo wszystko i tak najlepszym zabobonem bedzie przetarcie brudnymi kalesonami ojca twarz dziecka.. Haha! Do dzis jak sobie to przypomne to mam banana na twarzy :D

U nas noc w miare, krolewna wieczorem miala problem ze snem, poszla spac o 23ej.
Teraz bylysmy juz na spacerze, trwal 15 min bo taka awanture na cale osiedle zrobila, ze hoho:/ dostala cyca i wlasnie usypia. A przed wyjsciem najadla sie.

Aaa Makota, moja kurtka to nic specjalnego:/ taka na wychodne z Laura na spacer.., jest taka:
https://www.intersport.se/produkter...849&bild=77523ad9-6c8e-4919-b64e-5d5b8abbbf70

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry