reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2014

My jemy :) Powiem szczerze, że jak zwracam uwagę na niunie to ona całkiem ładnie teraz ciągnie. Różnica jest q pozycji do karmienia, było na leżąco a jest na siedząco.
Gosia a czego słuchasz?
Mamo Bobasa tez nie lubię nocnych akcji bo to wybudza dziecko.

reklama
Dzien dobry!

Moje dziecko ma taki cel w zyciu zeby wykonczyc wlasna matke! ;)

Nie spala od 2do 4, bo byla zajeta rozmowa.. I teraz od 7ej juz nie spi tylko smieje sie ze wszystkiego. Karmie i mam nadzieje, ze usnie bo ja sama jestem nieprzytomna.

Lilla, odkad mala zrobila sie bardziej kumata to w nocy unikam nawet z nia kontaktu wzrokowego:) haha! Bo wiem ze jak juz nasze wzroki sie zejda to koniec spania tylko bedzie opowiadac przez reszte nocy:)
Jak ma dobry humor to buzia jej sie nie zamyka- ale to ma po tacie:/

Milego dnia!

Hej dziewczyny!!! Miałam wczoraj napisać, ale wzięłam się za nadrabianie bb i już nie dałam rady, poszłam spać.
LIlla trzymam mocno kciuki, żeby Zolka zaczęła ładnie przybierać.
Makota współczuje, bądz silna. Ja też czasem nie mam na nic siły, i nie ograniam jak Wy dajecie radę nosic swoje babelki jak waza po 7 kg, naprawde. Moj wazy 4800 a ja rano wstaje jak polamana i tez maly zalega mi ciagle rece. Usypia na rekach, odkladam go placz. Znow biore, usypiam, odkladam i znow placz i dopiero za trzecim, czwartym podejsciem sie udaje a czasem nie da rady i spi na rekach a ja nic nie moge zrobic. Złoszcze sie czasem, ale wystarczy ze sie usmiechnie i mija mi to:) Powiem Wam dziewczyny, że mały ciagle sie smieje i to tak w glos:) Odpowiada na usmiech i gadamy sobie czasem nawet godzinke. Ma nowa karuzele i tez potrafi sie nia zainteresowac conajmniej 30 min, na macie to samo. Widze jak sie zmienia, rosnie i jestem bardzo szczesliwa.
Cały czas mamy tylko problem z tym pepuszkiem. Kurcze Wy juz nawet o tym nie myslicie a moj ma ponad 2,5 miesiaca a my ciagle mamy z tym przeboje. Teraz co tydzien jezdzimy do Lublina do chirurga na lapisowanie- mamy za soba 2 i czeka nas kolejne 2 albo 3. W dodatku zaczyna krwawic ta ziarnina i ciagle jest mokry. Boje sie zeby to sie nie okazal ten przetrwaly moczownik plodowy albo jak chirurg ostatnio zasugerowala przetrwaly przewod jelitowo-pepkowy. Boje sie bo to sie leczy tylko operacyjnie i modle sie zeby przestalo byc mokre i wygoilo sie to.
Co do mezow to widze, ze moj taki sam pomocny jak i Wasi. On moze z nim spac ale najpierw go uspij:) no nie ma co fajna pomoc hehe:) Juz czasem klocimy sie co 5 min, ja ze zmeczenia wyzywam sie na nim tez.
Pozdrawiam Was i zycze milego, spokojnego dnia:)))))

Korzystam z apki. Ani polubic, ani podzidziekowac :( a jak czytam na raty to juz w ogole podazka :p

Czytam o tym rozszerzaniu diety i widze, ze to temat tak samo wrazliwy jak sCzepionki i mm ;p

Wczoraj w rossmannie, na dziale dzieciowym debatowaly 2 ciezarne, powolujac sie na blog sroki. Tak tylko pomyslalam, ze jak sie im dzieci urodza, wszystko bedzie fruwlo i nie beda wnikliwie czytaly skladow ;)

Ja jakieś 2 tyg temu też dostałam paczkę z Hippa :)

Wczoraj, dałam moim jabłuszko w słoiczku. Hania miała skrzywioną minę, a Nikoś wcinał jak szalony, bardzo mu smakowało.

Ja na razie będę dawać słoiczki a jak już będą mogli jeść mięsko to będę im gotować. Tak myślę bynajmniej :p Mani też tak podawałam.

Witajcie
Zuzia mnie dziś wyjątkowo obudziła po 7 a przy okazji i swojego brata więc po spaniu.

Kornela chusta i już ręce wolne :)współczuję pępkowych problemów. Zawsze coś nie? ;)

Darunia gratulacje rozszerzania diety.
Takie te twoje maluchy już duże :)

Witam sie i zycze milej niedzieli. U mnie starszak i syn spia, maly na mej klacie, a ja ledwo patrze w telefon..
Lilla Carlos Ruiz Zafon - Palac Polnocy. Czyta Piotr Fronczewski. Fajna przygodowka. Jak dla mnie dobrze czytana

Dzień dobry, nastawilam budzik na 7 żeby wziąć prysznic zanim dziecko się obudzi o 8 i zaspalam :p O 8 wszyscy się obudzilismy bez budzika. Wyklocilam się z mężem o 10 min, żeby został i z dzieckiem pogadal z rana, pieluchę zmienił i skoczylam się umyć bez stresu. Teraz karmię.
Mamo Bobasa ja też bron boże nie zaglądam w nocy w oczy Bestyjki :p W poprzednim poście mialam na myśli że patrze jak ona je, pilnuje bo wcześniej to przystawialam na spiocha i nie zwracalam uwagi czy je 10min czy po 2 już śpi.

Kornela ja trzymam kciuki zeby pepek się wygoil.

Makota też uwazam że karmienie to dyskusyjny temat.
Ja się śmieje nawet ze swoich planów wychowania dzieci bo to inaczej wychodzi. Mojej kolezance która ma 2latke mówię czasem dla beki: moje dziecko będzie grzeczniejsze...

PISAŁAM JUŻ DZIEŃ DOBRY? TAKIE MAŁE OKIENKO DO PISANIA W TEJ APP JEST EH

GIB DZISIAJ SOBOTA!!

Ostatnia edycja:
Gosia po prostu ma w weekend dwie niedziele:D nie uznaje soboty.. I dobrze:) milej soboty kochana:)

Dziecko mi 15 min temu usnelo, to stary wrocil z ryb i jak zwykle ja obudzil. Co za typ..

Kornela, oby pepuszek juz dal sobie spokoj i sie zagoil &&&

Makota, ja przed porodem tez mowilam sobie ze bede super matka, ze bede zdrowo jadla jak bede karmic piersia, ze bede czytac sklady.. Hmmm, jak ja zazwyczaj nie mam czasu obejrzec sie za siebie, tyle zostalo z moich planow:D

Idzie kupa.. To pospalam dzis:/

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kobitki!

Witam sie i zycze milej niedzieli. U mnie starszak i syn spia, maly na mej klacie, a ja ledwo patrze w telefon..

Lilla Carlos Ruiz Zafon - Palac Polnocy. Czyta Piotr Fronczewski. Fajna przygodowka. Jak dla mnie dobrze czytana

GiB Uwielbiam Zafona! Mam chyba z 6 jego książek:tak:

Kornela trzymam kciuki, żeby to wyschło. Kiedy następna wizyta w LBNie? Może będzie okazja się spotkać?

Darunia
Kiedy wprowadzać pokarm stały? - SOSrodzice.pl Jesteś pewna, że to już czas na wprowadzenie stałych pokarmów? Oczywiście zrobisz jak uważasz..

Nocka ok, Adam obudził się o 3:30 i 6:15, jestem wyspana:-) Dziś chyba wygonię towarzystwo na spacer, a sama będę sprzątać, bo jutro goście.. Boże 15 osób w domu, Adaś znowu to odreaguje na mnie potem.. Powiedziałam emkowi, że jeśli ktokolwiek przyjdzie z katarem, to wpadnę do teściów na 5 minut i wychodzę..

Do góry