reklama

Lipiec 2014

Michalina- Bardzo mnie to cieszy:)! Michalina na rota szczepisz? I czy szczepilas nfz czy nie? Bo pisalas kiedys ze za pozno na rota a pierwsza dawka ma byc do 4 miesiaca.. Tak mi sie wydaje

Ostatnia edycja:
reklama
Floriana, moja juz nie zezuje, w sumie od bardzo dawna.

Witam,
Dzien szybko zlecial. Wczoraj narzekalam na brak towarzystwa a dzis umowilam sie z corka mojego brata. Ona ma coreczke 7tygodniowa. Jak jedna usypiala, to druga plakala i budzila ta pierwsza:D

Co do wit.K to tutaj jej sie nie podaje, za to wit.D jest za darmo dla dzieci chyba do 2 r.ż. Laurze tutejsza nie sluzyla i mama mi kupila w Polsce taka sama jak ma Catsun:)

Zmeczona nawet dzis jestem, ciezka wycieczka to byla.. W korku w drodze powrotnej stalysmy 1,5godz.:/

Dobry wieczór Mamusie :-)
Chwilę mnie nie było. Jakoś, jak to się mówi, własnego ogona dogonić nie mogę.
Myślałam że na tym macierzyńskim będzie spokojnie i nudno a tymczasem co dziennie coś.

Poczytam sobie co u was choć nadrobić będzie ciężko :-)

Cze,

dzisiaj cudny dzień za nami.
Rano byliśmy w lab na pobraniu krwi na oznaczenie hormonów tarczycy i przeciwciał. K był bardzo dzielny płakał przy pobraniu ale jak Pani wyciągnęła igłę od razu się uspokoił i zaczął się uśmiechać. Ten Mój Kruszek jest najcudowniejszym promyczkiem, nie wiem jak wyglądałoby życie bez niego. Nawet ostatnio z m stwierdziliśmy że nasze życie przed pojawieniem się Karolka to tak odległe czasy a przecież jest z nami dopiero od 3 m-cy:D
Dzisiaj pospacerowaliśmy ja niestety ale spaceruję sama, zawsze mam coś ciekawego w telef ostatnio mam fiszki i 2 audiobooki.

Znów mam guzki w piersi ciężka ta moja laktacja, piersi cały czas są nabrzmiałe od mleka. pilnuję pór karmienia a tu takie rzeczy.

Jagódka my z M mieliśmy epizod z maszynami do szycia na studiach. Szyliśmy poduszki do drapaków dla kotów efekt był taki że ja przeszyłam parę razy palce i dałam sobie spokój a mój M odkrył w sobie nowy talent. Ale obiecał sobie że przynajmniej nauczę się skracać spodnie na maszynie.

Pola co to jest to jądro kostnienia?

Jak często układacie maluszki na brzuszku? Mój K tylko przed jedzeniem leży na brzuszku popodnosi główkę i zaczyna się płacz i histeria z głową w pieluszce. więc kładę go na plecy.

Ostatnia edycja:
Michalina jak w końcu szczepiłaś? Hexą?

My dzisiaj cały dzień na dworze. Aru się wyszalał na placu. Ja już zyskałam stałą koleżankę. Będzie z kim w zimie się na kawie spotykać. Teraz jest jeszcze super pogoda ale jak przyjdzie jesienna słota to dopiero będzie samotność nam doskwierać.

Adas nie zezuje.
Adas kreci afery na brzuszku - niektore dzieci nie lubia
A podajecie juz palce do podnoszenia do siadu? Das sie strasznie wyrywa, ale nie wiem czy nie za szybko.

Pojde skontrolowac te bioderka. Nie mialam jak pogadac z m bo sie z nim poklocilam.

Widzialam dzis 10 babek idacych razem z wozkami. Pewnie z jakiegos forum :-D

Wit K nie daje od ukonczenia 3 mz. Teraz wit d w kropelkach
Pogoda piekna. Tez spedzilizmy duzo czasu na powietrzu.

M powiedzial o 2 zdania za duzo i wyszedl. Gdyby nie adas inaczej bym to rozegrala...

Dostalam bizu od Elifit - polecam :D

Ostatnia edycja:
Tę wit k to do ukończenia 3 miesiaca, czyli aż do jego końca z tego co rozumiem. Tak też mi pediatra powiedział.

Witek nie zezuje już. Na brzuszku bardzo polubił od kiedy kontroluje i może się rozglądać. Ale długo nie wytrzymuje. Najpierw go kladlismy.na nas, na klacie na brzuszku i tak się przyzwyczaił.

Mój syn nie chce usunąć na rękach. Obecnie jego jedyny sposób to na brzuszku do wózka i na wyboje, albo chociaż przez próg w kuchni. Czasem trzeba dodatkowo suszarkę.

Ja się dziś wyszalalam na tańcach w chuście, już zapomnialam jak to jest się tak zmachac:) Bylismy też na warsztatach z fizjoterapeuta i dużo się nauczyłam. Wituś dzielnie zniósł 2h ćwiczeń:)

Dziewczyny czy podjadacie czekoladę?

Czy któraś była na pobraniu krwi z dzieciaczkiem doczytałam na wizytowym wypowiedź LillaMy że "gdy Zoli pobierali krew w szpitalu po urodzeniu to z. pięty bo podobno czucie może stracić więc lepiej w pięcie niz w rączce. Może to dotyczy tylko noworodków? " jak to jest małemu pobierali krew z rączki. Ogólnie mam wrażenie że mało rusza jedną ręką tzn jak podam mojego palca to zaciska rączką ale bardziej rusza prawą niż lewą. W ogóle jak sobie przypomnę jak przygotowali małego do operacji to krew do badań pobierali z rączek nóżek główki. Skąd tylko się dało, po przewiezieniu do drugiego szpitala nie mogli się wkłuć wenflon zakładali 6 razy za każdym razem nowy w innym miejscu. K był skuty cały, rozpacz. Teraz się zestresowałam że mu może tą rączkę uszkodzili;(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry