• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2014

reklama
Graza, u nas tez nie ma jeszcze jąder kostnienia. Podobno max do 8 mca powinny sie wykształcić ale nam ortopeda zalecił co drugi dzien przyjmować podwójna dawkę wit d.
Ja tez mam hashi ale nie badałam synka w tym kierunku.... Moze powinnam...?

Dziewczyny normalnie nie wierzę, że (znowu) była długa przerwa w karmieniu! 20-3. Cycki już miałam nabrzmiałe, że sama się obudziłam i przez chwilę myślałam, co robić. Na szczęście mój ssaczek się zaczął kręcić, więc go wykorzystałam bez skrupułów.
GiB poszukaj w necie polskiego stomatologa, może nie zbankrutujesz. Współczuję problemów z zębami.
Idę dalej śnić :)

My bylismy u ortopedy ok 7 tygodnia zycia. Uznal, ze jest ok i nie wymagana jest kontrola, ale by walniety i z tego co widze, wy kontrolujecie bioderka po kilka razy...

W pon pojde z katarem i poprosze o skiero na usg.

Po slubie chcemy wyjechac, a na 31.10 mamy kontrole u gastrologa wiec zostaja tylko 3 dni wakacji. Zawsze cos.

Troche mam nadzieje, ze A dostanie zalecenie dokarniania, bo wisi mi na cycu co 2-3 godziny

Poza tym wstawanie w nocy po 7 razy jesienia i zima bedzie ponad moje sily

Milego dnia!

Dzień dobry

Makota dużo ci wstaje rzeczywiście. Może butla na noc pomoże.
U nas jedna pobudka z kupą o 4.

Czyżby to koniec złotej jesieni? Pogoda barowa :/
Dziś w planach prasowanie sprzątanie a na obiad placki ziemniaczane po węgiersku.

Witam! Wczoraj zepsułam laptopa i nie mialam jak juz napisac bo jestem sama z malym. Teraz wlazlam na komputer stacjinarny i klepie:) Z tym zlewem sie pochlastam bo znajac zycie to i w pon goscia nie zobacze a tak to jest na wsi mieszkac jak jeden "fachowiec" na okolice. W dodatku sama jesten- ten w delegacji, rodzice wypoczywaja w gorach. Nienawidze byc sama w domu w nocy(za duzo horrowo sie naogladalam w mlodosci). A poreszta u mnie na wsi jest mega duzo czubow- jeden chodzi w spodnicy, kolczykach, drugi maluje oczy na niebiesko i roz na policzki naklada, nastepny lazi cala noc a w dzien spi bo twierdzi ze nawiedzaja jego dom demony w nocy a w dodatku w kij pijakow. Kiedys jak kolezanka wracala wieczorem od babci to jakis kretyn wyskoczyl z krzakow i ja gonil- na szczescie kulal na jedna noge i nie dal rady. Ja z domu sama nie wychodze wieczorem. Malutki przespał od 23 do 8, zjadł, pobawił sie do 9 i znow ma drzemke.

Oj juz sie ze mnie prosze nie smiac z ta woda w lazience- jak napisalam to sama sie zawstydzilam, ale wstal maly i nie bylo czasu edytowac:-D:-p a zreszta smiech to zdrowie .Poreszta mnie tez nakreca porzadnie mamy kolezanka, ktora jest polozna i czesto i gesto przychodzi, oglada malego i radzi mi tylko. Ostatnio np obczaila, ze mam taki malutki dzbanuszek na wode do butelki do mm dla malego (Termisal) i zaczela czytac etykiete i stwierdzila, ze jest nieodpowiedni dla niemowlaka bo jest ze szkola borokrzemowego a kwas borowy szkodzi niemowlakom. A ja mysle what? i Weszlam na neta poczytac o tym i podobno butelki dla niemowlat robia ze szkla borokrzemowego bo sa wysokiej jakosci. Nie kumam o co jej biegalo? Jeszcze mnie owalila, a ja zreszta nawet nie myslalam z jakiego to szkla- szklo to szklo. I dalej mam ten dzbanek, maly nie je tego szkla to nie wiem jaki problem. W ciazy tez mnie ciagle straszyla, jak oblalam sie goraca zupa to gadala, ze maly bedzie mial przeze mnie znamie ogromne. Oczywiscie nic nie ma.

Przyszedl mi wczoraj plaszczyk zimowy- kupiony za cale 40 zl na olx- piekny!!!:-D:tak: to sie nazywa oszczednosc.

dzień dobry :-)
ale się wyspałam! Całą ekipą borsukowaliśmy pod kołderkami do 8.45 także w końcu nadrobiłam trochę snu. No oprócz nocnych akcji kaszlowo-katarowych moich dzieci, noc zaliczam do udanych,

Elifit, ale mi narobiłas smaka tymi plackami po węgiersku, skuszę się w przyszłym tygodniu, bo nie mam mięsa do tego. Dzisiaj robię tylko kluski leniwe (jak sama nazwa wskazuje nie chce mi sie gotować).

Dobrze, że przypomniałyście o bioderkach, bo też muszę się umówić, a ze starszym do kardiologa :baffled:

reklama
Dzień dobry,

próbowałam napisać coś o 3 w nocy ale nie mogłam się zalogować standardowo odciągam pokarm o 21, karmienie o o północy, później o 3. Nakarmiłam młodego a mnie dopadł mały głód i wymyśliłam kisiel nie wiem co mi się stało:szok:zjadłam prawie 0.5l.Poszłam spać miałam pojechać na ang ale dzisiaj moje piersi znów w guzach pomimo karmienia:confused2:Mż pojechał sam i co mały poszedł spać przed 9 i śpi nadal a mi pierś nabrzmiałam pewnie go wybudzę bo co mam zrobić:(

Graza, u nas tez nie ma jeszcze jąder kostnienia. Podobno max do 8 mca powinny sie wykształcić ale nam ortopeda zalecił co drugi dzien przyjmować podwójna dawkę wit d.
Ja tez mam hashi ale nie badałam synka w tym kierunku.... Moze powinnam...?

Pola ja na Twoim miejscu skontrolowałabym, przy Hashi przeciwciała mogą przenikać przez łożysko. Będąc w ciąży co przyjmowałaś ja tylko Euthyrox. Nam nic lekarz nie mówił o vvit.D daję co dziennie jedną dawkę.

My bylismy u ortopedy ok 7 tygodnia zycia. Uznal, ze jest ok i nie wymagana jest kontrola, ale by walniety i z tego co widze, wy kontrolujecie bioderka po kilka razy...

Ja kontroluję bo z tarczycą to mogą być kwiatki z biodrami nie wiem jak jedno może wpłynąć na drugie ale wolę skontrolować. Czy na pierwszej wizycie kontrolnej z bioderkami dzieci były badane fizykalnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry