reklama

Lipiec 2014

reklama
floriana kończysz karmienie kp?

Nie, jeszcze nie. Chociaż wsparcia u bliskich brak, no i ta pogryziona pierś. Pierwotnie miałam plan karmić do pół roku, ale teraz już sama nie wiem. Z jednej strony marzy mi się trochę więcej swobody a z drugiej i tak siedzę z małą rok na macierzyńskim to po co w sumie odstawiać, skoro jest to dla mnie wygodniejsze niż te butelki. Może gdyby młoda tolerowała butelkę to bym się już nie zastanawiała. A może któraś z mam tutaj kończy karmienie po 6mcu?

graza- Ty to jesteś dopiero zdeterminowana. Podziwiam!
U mnie też paskudna pogoda, ale u mnie chyba musiałoby być -10st żebym nie wyszła na spacer. Potrzebuję chwilę oddechu na powietrzu. Dzieciak też chyba odczuwa pogodę, bo jęczy od rana. Sen i karmienie nie pomagają.

Ja tam mam dość tego rozszerzania diety.... Te czerwone kropki co miał na szyi to i na policzkach ma a potem znikają i znów. Nie wiem ale to chyba ze śliny i rozcierania na okrągło....

Tak czy siak miałam dawac zupę jarzynowa ale Makora podsunela mi pimysl z tym kalafiorem i groszkiem jeszcze wiec pójdę jutro kupic....
A i zdobylam w koncu ta kaszke mannę z Nestle. Narazie nie daje....

Leje deszcz i zamarza wuec szklanka na drodze. Najgorsze co może być kurcze.

Lilla w domu najlepiej:-)

Graza ja tez wierzę w tłusty pokarm jak i w chudy. mój był chudy. wręcz wodnisty. nie sądzę aby każde cycki każdej kobiety działały idealnie i dobrze, i tak samo. przecież każdy gruczoł może działac lepiej, gorzej, inaczej.

Floriana ja chciałam karmić do półroczku, ale przestałam 4 dni temu już. musiałam zacząć dokarmiac bo dziecko sie nie najadało mimo częstych i długich karmień. wprowadzilismy butlę. nie załapal od razu, trochę się męczylismy, teraz się aż trzęsie jak widzi butelkę.

Graza zanim warzywka stana sie posiłkiem to minie bardzo dużo czasu. mój zjada cały mały słoik i dalej głodny. dzis zjadł zupkę jarzynowa z bobwity mały słoiczek a potem 120ml mleka z butli... także na razie to nie problem. dajesz po 2-3łyżeczki na pczątek więc to żaden posiłek

myslałam że kupiłam kaszke manną bez mleka... haha kupiłam nestle z mlekiem... no nic. mieszam z naszym mlekiem, które pije. stałam na regale z jedzeniem dzieciowym, prawie wszytskie kaszki są ryżowe. a że młodego zatwardza to odpada... jedynie z nestle była manna i wielozbożowa...

wprowadzam gluten poprzez dodanie kaszki do mleka wieczornego, bardzo mu smakuje taka mieszanka. i wytrzymał dłużej troszke niz po butli. nie wiele ale zawsze coś.

poza tym niby macierzysntwo powoduje lesza organizacje zyciowa itd. a ja nadal leniwa jak byłam... najchetniej ogladałam w wolnej chwili seiale a bajzel czeka.

Kum to jakie mleko maly pije? Do jakiego ta kasze mannę dodajecie? Ja rez kupiłam Nestle z mlekiem,ale jeszcze nie daje.

Od wczoraj zaczęłam zagęszcza mleko kleikiem ryzowym i juz go nie podam. Zawsze byla kupa raz dziennie a od wczoraj sa po 2 malutkie i kleksy,napinanie.

Wracam jutro znów do sloikow po 2 dniach przerwy bo glodomor wrzeszczy o więcej.

Kum ja tez mam lenia.
Jutro jadę z mężem do cuuchlandu może cos dla małego znajdę w większych rozmiarach....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry