reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

ja ogolnie jestem drobna bardzo wazylam przed ciaza 48,5 potem schudlam do 47 przez wymioty i teraz wazne cos kolo 49 :) podobno szczuple osoby maja mala tendencje do tycia i brzuszek pozniej im wychodzi. Ja bym juz chciala oznajmic calemu swiatu ze jestem w ciąży :D szkoda ze zima jest to prze kurtke i tak nic nie widac;p

reklama
anastazi gratuluję! ja też słyszałam że na dobrym sprzęcie chłopaka można na tak wczesnym etapie wypatrzeć, zresztą mojej szwagierce koło 12tc lekarz wypatrzył dziewczynkę i była dziewczynka, więc dobry lekarz+dobry sprzęt i można dużo :)

ja mam w czw wizytę, ale pewnie bez usg, tylko skierowanie dostanę, bo to będzie 10+2 czyli za wcześnie

ja ogolnie jestem drobna bardzo wazylam przed ciaza 48,5 potem schudlam do 47 przez wymioty i teraz wazne cos kolo 49 :) podobno szczuple osoby maja mala tendencje do tycia i brzuszek pozniej im wychodzi. Ja bym juz chciala oznajmic calemu swiatu ze jestem w ciąży :D szkoda ze zima jest to prze kurtke i tak nic nie widac;p

niekoniecznie, ja przed pierwszą ciążą ważyłam coś koło 48-49 a przytyłam 14kg, brzuch miałam już w 3 miesiącu spory, a na porodówkę jechałam z takim wielkim, że się mi kazali zastanowić, czy na pewno nie bliźniacza ciąża

Ostatnia edycja:
ewa66, też jestem drobna - przed pierwszą ciążą 49 kg, teraz 51 kg. I 18 dodatkowych kilogramów bardzo mnie... przytłoczyło :-D

Tak z ciekawosci ile z was nadal czeka z oznajmieniem tej cudownej wiesci rodzinie do swiat?? Czy ktoras z was mimo planow wygadala sie wczesniej????

oo to ciekawe:) bo ja zawsze myslalam ze osobom szczuplym szybko wychodzi:) jak ja sie stresuje przed jutrem!!! zebym moj skarbek byl zdrowiutki :) tatuś tez juz tak chce zobaczyc:) jak maialam robione usg w szpitalu teraz jak lezalam to mąż nie widzial i taki byl zly :)

Ja myślę, że waga wyjściowa nie ma tu nic do rzeczy i to indywidualna sprawa.

Ja częśc dalszej rodziny dopiero teraz poinformuję. Byłam w firmie, popolotkowałam chwilę, załatwiłam wszystko.
Przyszły ubrania. Bluzki super, dwie z funkcją karmienia, więc będą też dobre po ciąży, a sukienka porażka:-( Niby M, a za długa, za szeroka.. Nie wiem, zostawię ją chyba do Wielkiejnocy i najwyżej wtedy założę, jak będzie ok, to skrócę i będę nosić. A teraz muszę jakiejś spódnicy poszukać i spodni eleganckich.. Za to materiały super, bardzo porządne. Ubrania dobrze uszyte, nie ma to jak polska robota. W każdym razie za tą cenę nie ma co wybrzydzać, dobrze, że chociaż bluzeczki ok:tak:

Ewa, to nie tylko zależy od szczupłości, dużo zależy od tego, jak dzidzia jest ułożona, jak z przodu, szybko brzuch wyjdzie, jak gdzieś tam z tyłu, wtedy możesz być prawie płaska do samego końca. moja koleżanka miała tak, że w 7 miesiącu wyglądała jakby się najadła mocno, a jak pojechała rodzić, brzuszek był, hmm, jakby w 5-6 dopiero, bobas był gdzieś tam koło kręgosłupa umiejscowiony :)
poza tym wysokie osoby będą miały później brzuch niż niskie, bo więcej miejsca w środku jest dla powiększającej się macicy. no i mocno wyćwiczone też później będą miały

jagódka, a mi jeszcze nie przyszła sukienka.... ale ja na allegro zamawiałam ze sklepu, a ty bezpośrednio ze strony, wiec pewnie dlatego...
ale na święta mam, tylko skrócić muszę. taką mam: http://www.happymum.pl/sklep3/zdj/prod/d458a.jpg tylko spódnica jest czarna, bo fajniejszy materiał był niż w beżowej

Ostatnia edycja:
też raczej do szczupłych należę, bo w pierwszej ciąży startowałam z 50 kg i przytyłam 15, ale brzuch nie był zbyt duży. Teraz startuję z 52 zobaczymy na finiszu...

Minisia ja wytrzymałam i jeszcze nie powiedzieliśmy nikomu. I nie wiem czemu jakoś tak nie bardzo mi zależy mówić - mamy z mężem taki swój mały kochany sekrecik i dobrze mi z tym :-)

reklama
Do góry