reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Michalina porod w szpitalu to rosadek, dobro cywilizacji i norma spoleczna, a taki pas za 130 zl to wynalazek i kaprys. Takie moje zdanie

Nie wierze w takie cudownosci

Moim zdaniem, to też nic nie daję, problem tkwi w kręgosłupie, a taki pas wcale nie pomaga go odciążyć - bo niby jak?

reklama
pola, dziewczyny słusznie mówią - zawsze będzie jakiś temat do zamknięcia i jakiś powód żeby zostać, ja też nie wiem jak sobie beze mnie poradzą i spodziewam się telefonów na początku, ale trudno - lepiej tak niż zniknąć z nagła i jeszcze pluć sobie w brodę, że praca mogła zaszkodzić

ja prawie od początku mam problem z siedzeniem, ale na szczęście mamy w pracy kanapę Nie zmienia to faktu, że lekarz dał mi do zrozumienia, że muszę sobie zrobić trochę wolnego i od przyszłego tyg idę na l4, na miesiąc póki co...

michalina ja też miewam wzdęcia, zaparcia i inne przyjemności, z początku trudno mi było odróżnić powód bólu, ale teraz mniej więcej wiem i te najgorsze bóle macicy i okolic powodują u mnie właśnie problemy trawienne W pierwszym trymestrze to było okropne, ale nic nie zaszkodziło maleństwu, więc nie martw się na zapas

Mi sie wydaje że ten pas przenosi trochę ciężaru brzucha z kręgosłupa na ramiona, podobnie jak chusta, w której nosi sie dziecko

:sorry2: Nie porównywałabym tego chomąta z chustą..;-) No i dziecko nie jest częścią Twojego ciała, a brzuch owszem. Jestem sceptyczna. Wydaje mi się, że już lepsze są plastry do kinesiotapingu i dobry fizjoterapeuta, który potrafi je naklejać.

Co do zaparć i regularności to u mnie do tego doszło, że oprócz sposobów o których mowiła blue ze śliwkami czy figami oprócz oleju lnianego, oleju kokosowego i ciepłew wody na czczo dostałam colon c- w ciąży można, do momentu kiedy się wszystko nie ureguluje.

Dzięki dziewczyny. Oczywiscie zgadzam sie z kazdym waszym słowem, ale jestem chyba mocno nieasertywna... Musze sie wziac za siebie!

Zjadlabym cos dobrego. Maz mi kupił pistacje na wieczór ale jeszcze nie przyszła mi na nie ochota. Na szczescie mam tez pyszny sernik i nie zawaham sie go użyć :)

reklama
Do góry