reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

hej dziewczynki z rana :-)
spac nie moglam przez ten gorac :no: a dzis mnie czeka wyprawa do zusu, drugi koniec miasta, musze oddac zwolnienie lekarskie :cool: ciekawe jak tym razem mi wyplaca :no: a potem lece do mamy do pracy (nauczycielka jak ja, albo odwrotnie, ja nauczycielka jak ona) mam jej pomoc robic jakies cosie dla rodzicow hehe

a mi sie chce na wakacje, nad morze moze....eh pewnie dopiero za rok gdzies wyjade, :-(

hubson ja tez jak ktos mnie farbuje w domu wlaze pod shower i jest git, ja farba co splywa juz cie nie farbuje, wiec mozesz smialo wyprobowac chociaz, odchyl lekko glowe i bedzie dobrze :happy2:

reklama
dzień dobry. u nas za oknem tez słoneczko w całej okazałości i już w cieniu 21 stopni :tak:
noc miałam niefajną, ale to przez Synka, który się obudził i nie chciał zasnąć przez godzinę, kolejną godzinę ja nie potrafiłam zasnąć, wstałam siku, zachciało mi się jeść i w końcu zasnęłam koło 4.

załadowałam już jedno pranie bobaskowe, może jak będę miała wenę to zapakuje jeszcze jedno. Gromadzi mi się niezła ilość prasowania...ale to przekładam na przyszły tydzień.

Zmykam coś szybko porobić i idę posmażyć się na słoneczku - nie pisać mi tu za dużo ;-), bo potem pół wieczora nadrabiam :-)

no u mnie już prawie od godziny leje i grzmi,a mój m jest w centrum i u nich jeszcze nie pada :-) więc to chyba jakieś lokalne

powiedz mi jak to jest jeśli wynajmę położną, a ona akurat tego dnia będzie miała dyżur w szpitalu? albo inną pacentkę? przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć dokładnej daty porodu....
Pewnie wszystko zależy czy prywatnie się z nią dogadujesz czy oficjalnie. Jeśli oficjalnie spisujecie umowę w której wszystko jest dokładnie opisane, co będzie gdy np zaczniesz rodzić o 5 rano, a ona skończy dyżur o 4 i pada ze zmęczenia. Te oficjalne położne nie mogą umówić więcej niż określoną liczbę pacjentek na dany miesiąc - podejrzewam, że pewnie 2 - 3 rodzące.

Dzień dobry :)
Ja śpię jak zabita całą noc. Kładę się ok 12-1 i śpię do 8 kiedy to dzwoni budzik, ale nie wstaję tylko leżę i krytykuje pomysły ubraniowe córki, pierwsze siku to ok 9 się zwlekam :zawstydzona/y:

Ale wiem co to budzenie się o 3-4 z poprzedniej ciąży. Trzeba założyć wątek "jest noc a ja nie śpię" ;-);-)

Dziś w planach małe sprzątanie. Może posieję jakieś zioła, bo leżą w saszetkach i proszą...
Kupiłam sobie nowy telefon, a mąż chce używać starego więc muszę mu malutką sim załatwić.
O 15 odbieram córkę i jadę do koleżanki.

To i ja sie odezwe ;)

W nocy upal. Chialam otworzyc okno, ale M sie darl przez sen, ze to nie lato i zebym w kuchni otworzyla, ale niewiele to dalo. Ciezko mi sie oddycha. Bardzo lubie upaly i slonko, ale jednak nie w ciazy...

Wyszlam wczoraj do siostry. Szlam powolutku jak slon, 2 razy dluzej niz zwykle. Ciezki dzien mialam wczoraj. Niby pralka pierze sama, ale jakos sie narobilam. Ciagle cos sprzatalam, ukladalam, zapakowalam torbe...

Wlosow nie farbuje, wiec nie zdradze Wam zadnych technik splukiwania ;)

Mam pytanie odnoscie butow: jakie nosicie i jakie zamierzacie nosic? Ja mam na stanie tylko balerinki. Kupilabym jakies sandaly, ale nie wiem czy noga mi nie spuchnie...

Dzis mam dermatologa, wiec przejde sie tramwajem i utwierdze w tym, jak to dobrze, ze nie musze dojezdzac do pracy :p

Milego dnia

Hej, też się witam słonecznie. Wczoraj wieczorem pokapało przez 5 minut i tyle, burza bokiem przeszła. Firanki wczoraj poprałam, A. pomógł mi zawiesić, bo najpierw wieszał, potem się pokłóciliśmy i zasłonki już sama powiesiłam ciskając piorunami. Boże jaki on czasem jest głupi..:no: Muszę dziś poprasować chyba, bo coś za duża sterta urosła. Przydałoby mi się pojechać dziś połazić po sklepach, bo w piątek mama ma imieniny i na pewno ją spotkam, bo jadę z Klaudią do okulisty, a ona pracuje obok, więc pewnie ją do domu zabiorę.
W nocy miałam taką zgagę, że mimo spania prawie na siedząco, musiałam dwa razy coś wziąć, bo nie dało się wytrzymać.

Dzien dobry. Chciałam popisać w nocy ale bb nie działało... Dzis wyjątkowo poszłam spac o 2 wiec jest postęp :)
Rano obudził mnie telefon ze sklepu dzieciowego, w ktorym robiłam zamowienie ze pojemniki na smoczek maja tylko różowe a ja zamawialam niebieski.
No i jakos nie moge zasnac ale moze to i dobrze bo pogoda jest tak piekna ze szkoda dnia by spac.
Wybrałabym sie z rana do apteki doz bo musze odebrac magnez, ktory mi sie skończył ale nie dostałam jeszcze potwierdzenia ze juz jest do odbioru. Cos długo idzie... A moje skurcze sa bezlitosne.

Doti, micro sim mozesz sama dociac ze zwykłej simki. Ja tak zrobiłam i wszystko działa jak trzeba.

Co do farbowania to nie pomogę bo ja z tych niefarbujacych.

Miłego dzionka.

Ja spłukuję farbę głową w dół pochylając się, ale na krótkich włosach migiem to robię;-) Czy Wam też jakiś spam zapycha skrzynkę na BB?

reklama
Dzień dobry ! :-)

u mnie nocka też ciężka - a raczej wieczór, zaczął mi twardnieć brzuch i pobolewało mnie podbrzusze - pierwszy raz coś takiego miałam i nie ukrywam, że trochę się wystraszyłam:szok: twardnienia ok, ale brzuch mnie nigdy nie bolał i nie wiem co było przyczyną, udało mi się zasnąć dopiero po 2....

kopacz - mi też się marzy wyjazd, zastanawiałam się nawet nad wypadem nad morze, ale trochę się już obawiam podróży tak daleko

makota - ja chodzę w balerinach albo w trampkach, a na upały to chyba kupię japonki, bo za sandałkami nie przepadam, nogi na razie mi nie puchną, a jak zaczną to myślę, że prędzej zmieszczą się w japonki niż balerinki :tak:

dzięki dziewczyny za info odnośnie położnych, póki co jeszcze nie jestem zdecydowana....

miłego dnia! :-)

edit.
jagódka- też mi zawala skrzynkę spamem....

Ostatnia edycja:
Do góry