reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Wlasnie kupujemy cot bed. Harsharani, a Ty juz wybralas materacyk? Ktoras tutaj pisala, ze piankowe sa dobre, ale patrze na warstwowe ze sprezynami.
Pinka, tutaj kupujesz materacyk czy z PL zamawiasz?

reklama
aga- tutaj kupuje materacyk:tak:

moja niunia 2 lata na swoim spała i nic sie z nim nie działo :no: teraz na cot bed ma piankowy i jak narazie nic sie z nim nie dzieje

Futrzak lateksowy kosztuuje około 200zł i ja taki kupię :) Na przykład tutaj:
MATERAC LATEKSOWY HEVEA 120X60 MEDICA NOWOŚĆ!!!! (1346916232) - Aukcje internetowe Allegro
A z pościeli to na pewno którąś z tamtych co już wklejałam, tylko na allegro je wyszukam :)

A łóżeczka ostatecznie takie:

Alek.jpg lub Maja.jpg

Malina bardzo podobne oba teraz tylko kwestia wyboru sprzedawcy;) ja czekam na pościel. W tym tygodniu ma przyjść;)

czy kupujecie elektroniczne nianie+monitory oddechu? co uważacie na ten temat...? ja nie jestem przeciwna ...i jeśli ktos ma ochotę to proszę bardzo:-) ale czasem mam wrażenie że nie jest to do końca potrzebne...taki wymysł by zarabiać kasę a obawach młodych rodzicach... ostatnio bylismy u znajomych i oni mają taką nianię+monitor oddechu ... mój eMek pierwszy raz takie coś na oczy widział:-) no i jak to facet stwierdził że skoro coś takiego jest (gadżet:-) ) to my będziemy to mieli ... a wy jakie macie do tego podejście prócz tego że niania z moitorem oddechu to wydatek rzędu 400zł ?

Ja nienie chce kupic, zawsze sie przyda siedzac w drugim pokoju... co do monitora oddechu to nie wiem... chyba nie kupie, zwlaszcza, ze slyszalam wiele opini, ze wlacza sie bez powodu... a ja obawiam sie, ze w takij sytuacji zawalu moglabym dostac;/ Pewnie za to bede z lusterkiem siedziec, przy buzi male i sprawdzac co 15 min czy oddycha

Niania jest bardzo przydatna w większym domu. Co do monitora oddechu wydaje sie byc potrzebny wcześniakom, ale markę trzeba dokładnie wybrać żeby nie okazało się to gażetem

reklama
Mnie przedewszystkim nie stac na te gadzety,poza tym niania na 45m wydaje mi sie zbedna;) a ponoc najlepiej jako niania sprawdza sie pies;)

Do góry