reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
Malinaa, wiem ze jeszcze nie zdarzylas wyprobowac tej aletronicznej niani, ale ogolnie jak wrazenie po rozpakowaniu pudelka? Tez chce kupic TT, chociaz monitora nie zamierzam uzywac. Teraz gdzies widzialam w promocji akurat ten sprzet, chyba ze znajde cos innego jeszcze :)

Jaki rozmiar pieluszek na sam poczatek kupujecie? Dzis wzielam paczke 1 pampersa. 27 pieluszek w paczce, napisane 2-5kg.
kupilam sobie jeszcze majtki jednorazowe poporodowe.

ja kupilam huggisy dwa opakowania bo akurat promocja byla za 6 funtow i mam chyba z 70 pieluch, a dziewczyny mopwily, ze male huggisy sa sensowne, gorzejz tymi wiekszymi,. Ale w sumie ja je kupilam, zeby dostac w Sainsburym zestaw dla dziecka, jakies probki kosmetykow, mata do przewijania itd..
agacina, a nie macie u siebie czegos takjiego jak sunday market? tam ludzie sprzedaja uzywane rzeczy za grosze... moja znajoma nianie z monitorem z tt kupila za 8 funtow. Ja sie chyba po nowym roku wybiore...

masala, tez 1 kupilas? a co to za promocja w Sainsburym? akurat tam dzis nie dojechalam, a ogolnie pierwszy raz na pieluchowym dziale dzis bylam. Sunday market jest, ale to mi sie z rynkiem kojarzy (czy sie myle), czyli za duzo ludzi wszystko dotyka. wiem, wiem dziwna jestem.

Agacina ja też kupiłam te papki od 2 do 5 kg ale tylko jedną paczkę bo podobno dziecko moze z dnia na dzień się w nie nie mieścić.

Co do niani jeden ze sprzedawców mi powiedział że moze wyłapywac inne nianie jeśli ktoś ma. Ja uznałam że to bardzo możliwe w bloku i sąsiedzi mogą się podsłuchiwać... Chyba bardziej praktyczna w domu... Chociaż ciągle się nad tym zastanawiam żeby kupić i na noce chociaż nastawiać jak już mała będzie spała w innym pokoju. Ale to jeszcze przynajmniej pół roku do tego czasu:)

wiesz, co musisz sie najpierw zarejestrowac na stronie sainsbury i wtedy vouchery dostaniesz...
co do sunday marketu... to taki pchli targ... ja te\z go nie znosze ale znajomi onkupili tam dziecko niesamowicie... zabawki ktore nowe sa po 50 funotw oni pokupowali uzywane za 5... maly ma w domu sklep z zabawkami... ubranka po kilkadziesiat pensow... sama widzialam... dlatego chyba sie ktoregos dnia przemoge i pojade

Mam samych dziadkow sasiadow, wiec nas nie beda podsluchiwac, zreszta po polsku nie rozumieja hihi :) ale w bloku to faktycznie moze sciagac inne nianie. Ja musze kupic, bo pokoik malego jest na gorze, a w dzien bede w lozeczku spiacego zostawiala. Jak bede na dole, to moge go nie uslyszec.

Oj, ten pchli targ to nie dla mnie ;) a zabawki wg. mnie musza byc nowe, bo dzieci maja plesniawki, slinia sie, wymiotuja itp. ubranka zawsze mozna wyprac, ale na zawawkach i lozeczkach itp. wszystko zostaje. Ot, taka moja kolejna fobia ;)

Kurcze, to lepiej pieluchy 2 kupowac? a od ilu do ilu kg one sa?

Masala, a to ja pewnie tez te kupony dostalam tylko pewnie olalam sprawe :) ostatnio z Bootsa jakies fajne kupony mi przyszly, ciekawe czy M. mi ich nie wywalil, bo byla znizka na fajny balsam z Sanctuary (fajne kosmetyki maja)

No niby taakk... Ale to tylko takie moje fanaberie :) wiec nie zwracaj uwagi na mnie ;)
Masala, a Ty masz juz wybrany materacyk? Musze cos wybrac, bo M. chce lozeczko zamawiac

reklama
aga my mielismy elektroniczną nianie i bardzo sie przydała na długo. Własnie tak jak piszesz dziecko spi w pokoju na gorze a ty musisz cos porobic w kuchni:tak:Ja właczałam nawet jak szłam na poranną toalete, bez stresu ze mała płacze mogłam doprowadzic sie do uzyteczności:tak: naprawde polecam:tak
Co do monitorów oddechu to ja nie kupowałam z powodu ceny nowych a uzywanego nie odwazyłabym sie kupic, nigdy nie wiadomo czy działa prawidłowo:sorry2:

Do góry