reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

agacina, nie, ja jeszcze nie myslalam o materacu... szczerze mowiac jakos te mysl od siebie oddalam jak najbardziej. Wczesniej myslalam o tym gryczano kokosowym ale nie wiem czy tutaj takie sa.

reklama
Agula wypróbowaliśmy we dwójkę tą nianię TT i działa ok :D Myślę, że dopiero przy dźwiękach maluszka się ją dokładnie sprawdzi, bo gadanie to nie to samo, to popłakiwanie ;) Trochę mały zasięg 100m, ale za to monitor ruchu, więc warto :) I myślę, że co najwyżej ja mogę wyłapywać sąsiadów, bo przecież nadajnik jest u śpiącego dziecka, a przychodząc do niego koniecznie trzeba sobie wyrobić nawyk wyłączania niani, żeby na przykład goście nie mieli beki ze śpiewów nad łóżeczkiem ;))))

A pampki to też słyszałam, że 2-5kg to spokojnie wystarczy jedna paka, dwójeczka jest 3-6kg :)

Jakos TT podpasowalo mi :) jeszcze termoocieplacze musze kupic (czy jak to sie nazywa).

Hmmm, dobrze ze jedna paczke wzielam tych pampersow, nastepnym razem wezme karton dwojek :)

Mi też, nakupiłam TT za pięć stówek i mam nadzieję, że prędzej czy później wszystko mi się zacznie powoli przydawać ;)
Jedyne co mi z TT nie podpasowało, to wkładki laktacyjne - wielkie jak berety :O Nie wiem jak inne firmy..

O, wkladek nie mialam okazji wyprobowac, ale sprzet bede probowac od poczatku :)
mam jeden smoczek, potrzebuje wiecej? Moze moje dziecko nie bedzie chcialo, ja nie lubilam smoczkow :)

Myślę, że warto mieć choć dwa, bo zawsze jak jeden się zgubi albo wpadnie w jakieś syfy, to przyda się czysty w sytuacji awaryjnej ;) Ale to tylko moje zdanie, ja staram się upraszczać sobie wszystko na maxa, nawet jeśli mam zapłacić parę zotych więcej ;)
A dzidzia sama zdecyduje czy lubi smoki czy nie ;)

Malinuś, wkładki laktacyjne to są jak dla mnie rewelacyjne z Gerbera- kupowałam w aptece - mają w środku granulat taki jak w pampersach i puchną a nie przeciekają jak np.Rossmannowskie czy włóknina się przykleja do sutków jak w Johnsonie.

w temacie elektronicznych niań:-) dla nas super sprawa, zarówno w domu jak na jakichkolwiek wyjazdach, Hanka mogła spokojnie spać w jednym pokoju a pomimo gwaru i rozmów w pokoju dziennym, słyszałam czy się budzi wierci czy płacze, przestaliśmy używać dopiero wtedy gdy Hania zaczęła pięknie mówić "mama" i "tata" a że potrafi to uczynić również w wersji krzyczącej to niania stała się zbędna:-) nad monitorem oddechu nawet sie nie zastanawialiśmy...

Witam Kochane ...
co do zakupów na allegro ... wczoraj przekonałam się że to naprawde opłaca ...
Byliśmy w sklepie gdzie jest masa wózków, łóżeczek i innych niezbędnych akcesoriów dla Maluszków ... tam zestaw startowy z Aventu kosztuje 120 a na allegro ten sam 60+przesyłka ... miałabym dwa takie zestawy ...

Dziś mam zamiar kupić na allegro taki zestaw startowy :tak:

reklama
Kochane a czy macie jakąs strone którą polecicie, sprawdzonego allegrowicza, który ma wszystkie rzeczy do wyprawki... w stylu pieluszki tetrowe, nożyczki, wkładki itd... ?? ze przyszło Wam i jest wszystko w porządku? Bo duzo takich allegrowiczów ma dużo negatywów i nie wiem gdzie zamawiać.... :/

Do góry