reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czy kupowała może któraś z Was "emulsję natłuszczającą do kapieli ermatologicznej" - OILLAN ? Babka mi to poleciła w aptece że tańsze od Oilatum a równie dobre. więc chciałabym poznać opinie....

reklama
dziewczyny, ja mam pytanie do dziewczyn, które zakupiły MALTAN do piersi - na ulotce pisze, żeby stosować jeszcze przed porodem - stosujecie??????

Ja maltan kupiłam i leży , nawet nie czytałam ulotki. Ale wole narazie piersiami sie nie bawić. Bo to moze grozić skurczami

Co do oilanu nie kupowalam. Kupiłam emolium zamiat oilatum. Ale i tak myślę że tylko na początek, podobno w ogóle nie pachną i dziecko nie pachnie dzieckiem po tych specyfikach:(Wiec jak bedzie dobrze to pewnie zmienie na nive baby.

maltan dostałam próbki w szkole rodzenia, na razie nic nie smaruję, zostawiam sobie do szpitala w razie co....
a co do tych wszystkich oilatumówi i innych to juz dziewczyny pisały żeby na zapas nie kupować bo to dla dzieci z alergiami , jak coś zauważymy przy kąpielach normalnymi kosmetykami to wtedy można zacząć stosować te specyfiki, a tak nie ma co dzieic przyzwyczajać od razu.

A mi w paczkach już wszystko poprzychodziło, Johnsons, Bambino, nivea...nie wiem co ja z tym zrobię. ale jak nie na dzidzie to na siebie wykorzystam, bo czasami używam takie dziecięce.

czy kupowała może któraś z Was "emulsję natłuszczającą do kapieli ermatologicznej" - OILLAN ? Babka mi to poleciła w aptece że tańsze od Oilatum a równie dobre. więc chciałabym poznać opinie....
To jakas dziwna ta aptekarka, bo na opakowaniu jest napisane, ze mozna OILLAN stosowac u dzieci, ale po 1 MIESIACU zycia. OILATUM SOFT (preparat bardziej kosmetyczny niz leczniczy jak Oillan) zas od pierwszych dni zycia. I ja kupilam Oilatum soft wlasnie. Z reszta oba preparaty wyprobowalam na swojej skorze i jak dla mnie to nit, ze Oillan to tansza wersja Oilatum. Owszem, sklad podobny, ale nie identyczny, czyli, ze to dwa rozne preparaty.

ja puki co nie kupuje kosnetykow do kapieli- mam probke jonsona i oilatum i to uzyje a potem sie zobaczy jak dziecko reaguje. jedyne co kupilam to oliwke - to moj jedyny zakop z kosmetykow dla Nikoli.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry