reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja dziś łaziłam po sklepach z ubraniami, żeby poprawić sobie humor, i co... i nic nie ma, takiego dla mnie, a wymagania mam :dry: Ale przy okazji zaliczyliśmy rodzinny spacerek :-)

Jolie, bo w naszym miescie tak naprawde brak fajnych sklepow... jak wyskoczy sie do Wrocka (Misia, pewnie moze potwierdzic;-)) to sa i wyprzedaze i wybor... Ostatnio w Katowicach- jak pojechalismy do przyszlej chrzestnej Oskarka- nie moglam sie nalazic po sklepach, weszlismy do Silesia Center... i szok... to sie nazywa centrum handlowe:tak::tak::-)

A co do naszego maluszka -to faktycznie 7 kg to sporo:-):-), ale przybiera akurat, 6 tygodni temu wazyl 5950g. No ale nasz synus duzy sie urodzil - 4520g:-D:-D

Lilka, jak tam rozwiazany test;-);-)?

Misia, jakos ostatnio malutko Cie na BB...:-( jak tam Igi i Wiku?? Jak sesja u meza?

reklama
Misia, mam pytanko - bylas moze w Magnolia Park? Kiedys mialam ich folder i wygladalo, ze calkiem fajne centrum handlowe, weszlam na ich stronke to wydaje mi sie, ze to dosc duuuuze centrum:szok::szok: ale nie wiem czy sa jeszcze w ogole wyprzedaze? Bo moze wyciagnelabym chlopakow swoich na zakupy;-);-)

Anineczko no wreszcie!
JAK TAM MIESZKANKO????
Mieszkanko,a raczej domek cudowny:tak::tak:
Nowoczesny,energooszczedny (ma panele sloneczne na dachu dzieki czemu oszczedzamy na ogrzewaniu az 50%.)
Ma takie bajery,ktore pierszy raz na oczy widze np.odswierzanie wszystkich pokoi swiezym powietrzem :szok:.
Domek jest nowiusienki,czyli pozbawiony takich atrakcji jak grzyb i plesn (bo w Irlandii to dosc powrzechne zjawisko w domach).
Chatka byla juz wyposarzona w meble i sprzety agd.
No i najwazniejsze to ma ogrodek,nie za duzy,ale z zielona trawka i zabezpieczony z wszystkich stron plotem..A to byl priorytet w poszukiwaniach.
Faktem jest,ze slono placimy za ta przyjemnosc,ale nic tanszego w okolicy stolicy nie znalezlismy.
Brakuje jeszcze sporo rzeczy (wieszaki na kurtk,miotly,kosza na smieci w lazience) ale wlasnie jutro jedziemy dokupic kilka rzeczy.
Ubolewam tylko,ze nie ma tutaj mikrofali.Zastanawiam sie czy jej nie kupic bo bardzo ulatwiala mi zycie.
Moj maz jest strasznie zadowolony z nowej pracy,ja tez jak patrze na stan konta :-D:-D:-D
Pozostalo nam sporo spraw do zalatwienia na nowym miejscu,bo moj maz leniuch przez prawie dwa miesiace niewiele zalatwil.Udalo mu sie tylko zglosic nas do przychodni.A trzeba jeszcze pozmieniac adresy wszedzie:Bank,urzad skarbowy itp.
Jedynym minusem jest to,ze w tej miescinie jest tylko jeden sklep :szok: do lekarza mamy 4km.
Ale najwazniejsze,to to,ze plac zabaw jest 15m od domku.:tak:
Jak najrazie jestem bardzo zadowolona.
Antek ma swoj pokoik,Matt spi z nami w pokoju w swoim lozeczku i mamy jeszcze jeden pokoj goscinny z prywatna lazienka.

anineczko..
witaj spowrotem
pochwal się nam swoim synkiem jak urósł i pisz co u Ciebie:tak::tak::tak:
Pati pochwale sie Mateuszkiem jak maz naprawi stacjonarny komputer,teraz pisze z jego sluzbowego laptopa i nie moge mu go zasmiecac zdjeciami,postaram sie jak najszybciej.
Mateuszek wazy juz 6060gr.Niestety tydzien przed wyjazdem z Pl zachorowal i bral przez 5 dni Zinacef w zastrzykach.Zarazil sie od nas grypa.Ale juz jest okey.
Guga,smieje sie i wszystko swoim bystrym wzrokiem ogarnia.
W czwartek przeszedl pierwsze szczepienie obowiazkowe na DTP i Meginkoki.

A ja w koncu wchodze w swoje dziny sprzed ciazy,w Polsce spadlo mi z wagi 8 kilo.
Odwiedzilam sporo lekarzy,zrobilam cytologie i wybralam sie do chirurga naczyniowego,bo na nodze wyskoczyl mi maly zylaczek.
Dostalam specjalne rajstopy i tabletki.
Poznalam przyczyne Antka ograniczonej mowy.Mial pelno woskowiny w uszach,zebral mu sie plyn w trabkach po ostatnim zapaleniu ucha i ma wszystkie 3 migdalki do usuniecia.
witaj anineczko, no w końcu!
:-):-):-):-)
Ja tez sie ciesze.
Tesknilam za Wami :sorry2:

helo nocno :-)

Lilka, jak tam rozwiazany test;-);-)?

jeszcze sie nie stresuje :cool2:
narazie mezula 'uswiadomilam':cool2: ze cosik mi brak :-p

ale cos mi sie kojarzy ze @ po Mili dostalam po pol roku...a karmilam ja piersia tak samo jak Hanie 2 miechy ok.
wiec hmm...czekam :-p

Jedynym minusem jest to,ze w tej miescinie jest tylko jeden sklep :szok: do lekarza mamy 4km.

:-):-):-):-)
Ja tez sie ciesze.
Tesknilam za Wami :sorry2:

Anineczka witaj spowrotem!!!! babo ale cie dlugo nie bylo :-):-):-):-)
witaj witaj :-):-):-)

a ze sklepem luzik...my do najblizszego mamy wiecej a do szpital z 15 lub 30 km...zalezy do ktorego miasta bysmy jechali ;-)

A my dzisiaj wychodzimy z mężusiem jak za dawnych czasów w dwójkę:cool2::cool2::cool2:

Miłego wieczorku...pa:-)

hihii my dzis tez poszalelismy,az tesciowa jak przyjechalismy do domu to poszla wsciekla na spacer :-p bo mielismy byc szybciej i gdzies ja zabrac...jakos tak wyszlo ze dluzej nas nie bylo....ale jej reakcja tez mnie zdziwila...chyba zapomniala ze przyjechala mi pomoc a nie na wakacje :-p:-p:-p:-p

Lilka jak teścik?

nie stersuje sie jeszcze :cool2::-)
wierze ze przyjdzie :cool2:

Dzięki Lilkowej owczej propagandzie;-) kupiam Indze tą zabawkę. Polecam. Jest rewelacyjna:-)

hihiii super!!! ciesze sie ze i u ciebie dziala
ostatnio kolezanka pisala na lipcowkach ze ta zabawka zostala wymyslona dla wczesniakow...okazalo sie ze lepiej sie rozwijaly gdy w tle slyszaly bicie serca :tak:
ponadto udowodniono ze dzieki tej zabawce dzieci nie umieraja na tzw.smierc lozeczkowa :szok::szok:
tym bardziej jestem happy ze ja mam :tak::-) bo moja Hania spi only na brzuszku

WITAJCIE MAMCIE:-)
lilka no to ja tez powiem szczerze mam stresa:-pco prawda juz jestem p pierwszej@ ale ostatnio przytulanki byly bez "ubranka" i bez tabletek w teoretyczne moje dni plodne-jesli wszystko jest tak jak przed ciaza:sorry2:wiec na kolejna @ czekam ze stresikiem:-p

sugar boshe po dwoch miesiacach znowu w ciazy:-p to tak jakby sie bylo 18miesiecy:-p A jak zareagowalas jak sie dowiedzialas o drugiej ciazy??chyba bylo niedowiezanie:-)

Kathhe ciesze sie ze nie jestem sama :-):-):-):-)
to obie czekamy hihiii

Mym pytanie do podwojnych mam...czy wasze staresze dzieci tez chca pic herbatki z bulki małego bo u nas jak tylko Adas nie wyprozni całjej herbatki to zaraz macio wypija reszte...nie wiem co juz mam robic...smoczek Adaska tez czesto laduje u bizce Macia ...dobrze chociaz ze Adas za nim nie przepada...staram sie tłumaczyc Maciowi ze to nie jego ale to nie pomaga...pomocy...

witaj Kunda
Mila ma zapedy,ale wie ze nie moze i tylko udaje ze smoka bierze do buzi czy butelke
w sumie pare razy na nia glos podnioslam ze nie wolno ze to Hani i dala spokoj
jak cos wziela do buzi to wyparzalam polewajac wrzaca woda..
mysle ze to normalne i cos w stylu ''zazdrosci'' :happy2:

Wisienka ja nie bede pierwsza listopadowka ktora zajdzie w ciaze :cool2::cool2::cool2::no::no:
mam powoli prace zaklepana,tesciowa zwalnia sie z pracy i przyjezdza do nas na stale,pozatym mam plany edukacyjne :cool2:,chce kupic sobie auto :-p:-p isc do ludzi i takie tam heheeee
a nie w pieleszach siedziec hihiiii :cool2:

kiedys juz z Karolem sie smialismy ze jak sie jest 'mlodym' to sie strasznie zabezpiecza by nie wpasc,a jak juz czlowiek ma dziecko to tak nie uwaza,bo wie czym to 'pachnie' :cool2:

a my dzis caly dzien na zakupach bylismy
jutro mamy imprezke imieninowa Milci i trzeba bylo zarelko pokupowac i torta :-)

jutro z tesciowa troszke posiedzimy w kuchni ale nie duzo

takze jutro mnie nie bedzie
ewentualnie wieczorem sie zjawie lub przed przyjazdem gosci ;-)

cos jeszcze chcialam napisac i nie pamietam :shocked2:

dobranoc babulki

Hej Lilcia.
To co? Ja juz swietuje imieniki Milenki.:sorry2:
Popijam whiski bo maz mi obiecal,ze bedzie wstawal do Matiego :-D
Przez prawie dwa miesiace maz nie widzial dzieci i mi wynagradza swoja nieobecnosc:tak: A ja w koncu od 2 miesiecy mam wieczor dla siebie.:tak::-)
Kunda nie przejmuj sie,moj starszak teraz domaga sie butli.Kiedy karmie Mattiego Antek musi tez miec butle z kasza:baffled:
Przetrwamy to! A co!!
A o smoku juz nie wspomne,moze to nie pedagogiczne,ale Antek przy zasypianiu musi miec ich az dwa.Jeden w buziolku,drugi w lapie.
Mam zamiar przekluc je lub posypac sola:baffled::wściekła/y:
Spicie juz kochane,milych snow:tak:
Ja jeszcze troche podrinkuje:sorry2:;-)

widze ze nie tylko ja po nocy siedze :cool2:
u mnie dzisiaj straszna wichura ( teraz juz zeszlo) z burza i blyskawicami byla- niesamowite ale pekalam sie jak glupek :-p

lilka zycze zeby @ przyszla, jeju teraz sobie wspominam jak zrobilam test i zobaczylam ze bedzie ela- przezylam mega szok :szok::-p

dzisiaj wpadla do mnie moja super kumpela z liceum w 5mc :-D
nagadalysy sie ze hej :tak:

anineczka witaj spowrotem dawaj zdjecia super chatki :cool2:

sciskam wszystkie nocne zmory

reklama
dzien dobry
witaj anieszka spowrotem
lilka .... podziwiam ze ty taka spokojna ... ja bym chyba zglupiala jak bym sie dowiedziala ze znowu jestem w ciazy i znowu nie mam swojego ciala dla siebie

my mielismy super dzien wczoraj byli moje rodzice pojechalismy na 4 godz spacer po parku i po miescie a wieczorem bylismy w restauracji i maly byl poprostu super jemu nic nie przeszkadza wszystkim sie interesuje albo spi
rodzice pojechali juz na narty a my jedziemy w czwartek wieczorem ....
a dzis jest straszna wichura wiec nici ze spaceru

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry