reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam sie ponownie, drugiego jak dla mnie dzisiaj poranka :)
Dzwonila Health Visitor, taka pani ktora przychodzi do domu ciezarnej zobaczyc czy wszystko jest ok, pewnie czy jest czysto i czy warunki sa odpowiednie dla dzidzi, a po porodzie przychodzi pomoc przy dziecku, nauczyc kapac, przewijac, karmic itd. Za tydzien w czwartek wpadnie do mnie.
Hej
troche pozno do Ciebie przychodzi Health Visitor, u mnie byla ponad miesiac temu :tak: ale nie ma sie jej co obawiac, ja tez myslalam ze bedzie mi przeszukiwac mieszkanie itd. :crazy: i jakze sie pomylilam, przynajmmiej u mnie byla calkiem mila kobietke, ktora powinna dac Ci ksiazeczke zdrowia dla twojego maluszka :-D

reklama
misiu..śliczną listę zrobiłaś:tak::-)

ale gapa ze mnie ,dopiero na liście rozdwojonych zobaczyłam ze anineczka wczoraj rano urodziła:sorry::-p
anineczko Kochana...serdeczne gratulacje dla całej familji:-):-):-):-):-)
Alexandrze witamy po tej stronie brzuszka:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
8c34f7f048efaddabb6.gif

Wisienka ja sie niedawno dopiero przeprowadzilam, wiec nie byl u mnie nikt wczesniej z tej przychodni. Na starym mieszkaniu byla u mnie polozna.
A babeczka wydaje sie bardzo mila przez telefon, nawet troche pochichotalysmy :)

no witam!!
nie spie juz -nudze sie ogroooomnie!!!!bla,bla,bla!!!
musze sobie zajecie wymyslec,no bo zaraz zwariuje-pewnie sprzatanie jak zwykle!!!

wlasnie dzwonilam w sprawie jednego mieszkania no i umowilam sie na jutro zeby obejrzec-moglabym tu dac wypowiedzenie i smignac do nowego-zawsze to troche poza miasto by bylo!!

wisienka i anitt -jezeli chodzi o mnie to u mnie niby Health Visitor ma przyjsc dopiero po porodzie 2 tyg. dziwne ze u was przychodzi przed, ale mysle ze to miasto poprostu ma tyle ludzi ze oni sie nie wyrabiaja i tyle...
to samo z polozna-ma mnie gdzies od jakiegos miesiaca-(ponad) no i tylko macanie u gp mialam - a brith plan to nie z polozna tylko sama sobie ulozylam i rzuce im karteczke na porodowce-hehehehe!!!

dobra spadam do sprzatania bo w sumie to troche mam!!! (juz znalazlam!!)
do pozniej-papapapa!!

Anitt to super, to powinna byc mila wizyta :-)
Ja z moja Health Visitor nie mialam okazji wczesniej pogadac przez tel, powiadomienie o wizycie wyslali mi listownie takze nie wiedzialam kogo i czego mam sie spodziewac, ogolnie to mialam niezlego stresa, bo moj jak sie wypytywal znajomych o ta wizyte to wszyscy go straszyli i mowili ze ogolnie nieprzyjemna sprawa, ze babka ci zaglada wszedzie, ocenia jakimi bedziecie rodzicami itp. tak wiec na jej przyjscie dom lsil jak nigdy wczesniej, a ta nawet nie chciala isc na gore zobaczyc przygotowanego juz pokoiku dla dzidzi :-( a tak sie nasprzatalam...

No ja juz sie stresuje, najgorzej tym, ze nie mam jej gdzie posadzic jak przyjdzie:D Do tej pory nasz salon jest tylko prowizorka i stoi w nim cos malo podobnego do wygodnej sofy, mojej wymarzonej :) Sypialnia juz gotowa cala, w niedziele kupilismy wyrko (super wygodne w koncu) i wszystko dla maluszka tez juz jest gotowe, gorzej z reszta. Mam nadzieje ze nie bedzie dlugo :rofl2: wstyd mi, nie mam warunkow zeby jej herbate postawic.

dzien dobry mamuski
ja oczywiscie oddawna juz nie spie ,
bylismy na cmentarzu ( tu jest grob ojca mojego meza i jego rodziny) troche posiedzielismy u tesciowej
przed chwila pomoglam troche mezowi w ogrodzie (mamy dwa duze drzewa orzechowe ktore teraz gubia liscie na potege) ale slabo mi to szlo i wogole dzis sie czuje jakbym miala dostac okres

reklama
Asix to u Ciebie dziwne ze jeszcze nikt nie byl :baffled: , ale faktycznie chyba za duzo ciezarnych jest w Londynie i sie nie wyrabiaja, bo z tego co mi moja HV mowila, to zawsze odwiedzaja przed porodem i daja Ci ksiazeczke zdrowia dla Twojego maluszka. Polozna mi mowila ze musze ja miec ze soba przy porodzie.
A co do birth plan to jak masz ta cala plastikowa paczke dla ciezarnych to na ktorejs stronie jest ze powinnas to uzupelnic ze swoim partnerem. :-) Powodzenia!

A ja za sprzatanie zabiore sie jutro, jak co piatek :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry