reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

Cześć dziewczynki :-)

Anetko no to będziemy razem hartować te brodawki :tak: Też chcę bardzo karmić piersią :happy: I gratuluję kredyciku. Ja to przechodziłam miesiąc temu i wiem jak jest :-p
Fajnie że kupujecie nowe mieszkanko, my będziemy budować domek. Jak na razie czekamy na wszystkie pozwolenia, a to przy polskiej biurokracji może potrwać nawet i pół roku :szok:
Tajchi, Madzik, Hanus, Lunia cieszę się bardzo z Waszych udanych wizyt:-). Dzidzie ślicznie rosną i już nie długo wszystkie będziemy czuć kopniaczki naszych maleństw :tak:
Aga próbuj dalej namówić męża na wizyty :tak: A kiedy masz kolejną wizytę?

Wczoraj byłam na wizycie u weterynarza z moim pieskiem i musiałam się nauczyć robić zastrzyki podskórne. Psinka nie toleruje jednego lekarstwa w tabletkach i wymiotuje je, więc lekarza dał mi zastrzyk i powiedział żebym sama jej zrobiła. Na szczęście mam żyłkę do takich spraw i nie mam problemu z tym. Kiedyś pracowałam w stadninie koni i też musiałam dawać chorym zwierzakom zastrzyki domięśniowe, bo weterynarz mógł przyjechać tylko raz w tygodniu.

reklama
Ja tez chce znac już płec dziecka no :-D USG połówkowe mam 4.06, mam nadzieje, ze bedzie widac już :-D
Co do przygotowan do slubu i wesela to jakos idą. Staram się zbytnio niedenerwowac, ale troche strsu jest :sorry2:
Mojej sukni chyba na razie nie pokaze, bo nie moge znaleźć takiej w necie. Byłam z przyjaciołką, która jest dosc wymagajaca co do ciuchów, jej sie podobało jak wyglądam, wiec chyba nie jest źle :-D Suknia bedzie jednoczesciowa, wiązana z tyłu, gorsecik z takiej koronki jakby lekkiej. Od brzucha idzie na całosci w dół taka siateczkowa nakładka, na brzuszku idzie to tak na skos i jest marszczone ładnie i ozdobione, ze mysle ze nie bedzie az tak widac piłeczki, bo na pewno do tego czasu urosnie :-D Po bokach przy tym marszczeniu beda bordowe róże, jedna z jednej, druga z drugiej strony. Kazałam babce doszyc tez małe koronkowe ramiączka, bo ja sie głupie czuje w staniku bez ramiaczek, musze miec chociaz na szyje :biggrin2: Do tego bedzie koronkowe bolerko z 3/4 albo długim rekawkiem i welon do pasa mniej wiecej, tak ze zakryje ładnie wiązanie z tyłu. Do welonu od razu odłożyłam sobie w salonie taki ładny stroik z białymi i bordowymi rozyczkami :biggrin2: A tak na powaznie, to mam nadzieje, ze brzuch mi az tak nie urosnie, zebym sie zmiesciła w ta suknie :tak::laugh2: Obiecuje, że wam wkleje zdjecia po przymiarce :biggrin2:
Teraz musze kupic buty, bielizne i jakas bizuterie (nie mam pomysłu). A potem cos na poprawiny, ale to juz na ostatnia chwile w sumie, bo nie wiem jaki brzuch bedzie. Ale na dole hali w Gdyni widziałam mnostwo ładnych sukienek za 100-200zł, wiec cos na pewno wybiore :biggrin2:

Mam pytanko... Lekarz na wydzielinę z pochwy przepisał mi clotrimazolum tabletki dopochwowe 100mg. Czytam, że to do stosowania dopiero od drugiego trymestru, który chyba się już zaczął. Mam jednak dylemat i nie wiem czy brać, czy nie....

Może mi coś doradzicie??

Ja sie pytałam lekarza o Clotrimazolum, bo sama go czasem stosowałam, ale krem. Lekarz powiedział ze krem moge sobie stosowac ile chce na jakies podraznienia czy infekcje, a dopochwowe to tylko jak on przepisze. Wiec skoro Ci przepisał, to spokojnie uzywaj. A jak bardzo nie chcesz to kup tylko masc. Kosztuje z 5zł i jest bez recepty :-)

Dzień Dobry Babeczki:-)
Pół nocy nie mogłam spać z wrażenia po USG:-):-):-)
Zaraz póję chyba na jakieś zakupy no i może nabędę dżinsy ciążowe. Wcześniej nie chciałam nic kupować, aby nie zapeszyć:sorry2:Co prawda włażę w swoje gatki, ale tylko biodrówki.
Hanuś bez obaws Clotrimazol czasem stosuje się również w I trymestrze.Spróbuj stosować Lactovaginal wspomaga w takich stanach:tak:

Witajcie! ja też bym już chciała znać płeć, ale USG mam dopiero po 60.06. :( ja już musiałam sobie kupić nowe ciuszki (1 spódnice i 1 spodnie 3/4), bo mam taką piłeczkę, że sie już w nic nie mieszczę :) a to jest tak wcześnie ;)

reklama
Haniu podpisuje sie rękami i nogami pod słowami Karlam, brać i juz:tak: W końcu komu mamy ufac jak nie swojemu lekarzowi, któremu powierzamy zdrowie nasze i dzidzi;-)

Do góry