reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
witam wszystkie listopadowe mamusie.

jestem w 11 tygi termin mam na 27 listopada.
mam mały problem- wczoraj odebrałam wyniki z toxoplazmozy- niestety wyszły obydwa dodatnie czyli jestem zakażona- odrazu poleciałam do mojej ginki i przepisała mi antybiotyk. Powiedziała też, że nie wolno mi brać kwasu foliowego, bo sprzyja rozwojowi tego pierwotniaka. Problem tkwi w tym, że w tych wszystkich polskich preparatach witaminowych dla kobiet cieżarnych ten kwas foliowy jest zawarty. Czy któraś z Was albo z waszych znajomych miała taką sytuację? potrzebuję jakiś witamin zastępczych i tak sobie pomyslałam , że może za granicą znajdą się jakieś witaminki dla mnie bez tego kwasu fol. Czy wiecie coś na ten temat?
z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc

najlepiej to może zapytaj się jednak lekarza. no i jedz dużo owoców i warzyw. gotowane głównie na parze. to może tobie zastąpić zapotrzebowanie na większą część potrzebnych witaminek.
;-)

Ehh dziewczyny, my to dopiero mamy z tym jedzeniem. Żeby tak to mogło wszystko przejść na naszych partnerów :-D
Ja na widok szynki mam od razu odruchy wymiotne. Za to wczoraj napadła mnie straszne ochota na mielonkę, taką zwykłą najzwyklejszą, z drobimexu ;) Pyyychaaa :-) Poza tym to jem tylko nesquiki i cornflakes z mlekiem, ewentualnie muesli, sery żółte i almette. No i jabłka. A ostatnio napadło mnie na szczawiową i narobiłam tyle, że całą rodzine wykarmiłam hehe.

czesc :)
deszcz pada a ja i tak wesola bo wlasnie koncze jesc sniadanko i lece do gina na wizyte :) zobacze szkraba hehhe a moze pokaze cos wiecej :D co ma miedzy nozkami ;) hihiihi :p

e to chyba jeszcze nie ten czas, co?

:-p

a'propos usg 3d, to ja się wybieram ale w połowie ciąży no i pod koniec ciąży też. z tego co wiem to jest to koszt ok 200 zł tutaj w warszawie. ale w tej przychodni do której ja chodzę, też jest, a ja mam pakiet rozszeżony, więc na pewno pójdę.

Kasiu wcześniej pytałaś się czy chodzę prywatnie. Tak, moja firma mi wykupiła ubezpieczenie prywatne w Alianzie. Więc w większość miejsc chodzę za free.

...
potrzebuję jakiś witamin zastępczych i tak sobie pomyslałam , że może za granicą znajdą się jakieś witaminki dla mnie bez tego kwasu fol. Czy wiecie coś na ten temat?
...
Witaj kasiekkb
Jeśli o mnie chodzi to nigdy nie spotkałam się z podobnym przypadkiem jak Twój. Obecnie mieszkam w Irlandii, jednak z tego co mi wiadomo wszystkie mix'y witamin dla ciężarnych tutaj dostępne również zawierają kwas foliowy. Może należałoby się przyjżeć co jest w składzie twojego mixu wit i zażywać je z osobna lub kupić "normalny" mix witaminowy? Z resztą zaskoczona jestem że lekarz Ci w tym temacie nie doradził. Może lepiej by było skonsultować to z lekarzem - chyba najszybszy, najprostszy i najbardziej pewny sposób.. :tak:

i ja właściwie nie mogę znaleśc sobie smaku...

a bóle pleców mam od samego początku ciąży. ale teraz s,ą silniejsze i w okolicy lędźwiowej bardziej niź wyżej.

ehh.... starość nie radość...

ufff... dobrze, że teraz mogę zwalić to na ciążę :-p

Hej dziewczyny!

Kasiula moze faktycznie dzis poznasz plec:-)daj znac co Ci lekarz powiedzial??O ktorej masz wizyte??

U mnie usg 3d kosztuje 150zl wiec spoko:-)

Dziewczyny jestescie ubezpieczone w jakichs ubezpieczalniach ktore po urodzeniu dadza wam kase??Czy jest jeszcze szansa ze jak teraz sie ubezpiecze to dostane kasek z ubezpieczenia??[/COLOR]

reklama
Hej dziewczyny!

Kasiula moze faktycznie dzis poznasz plec:-)daj znac co Ci lekarz powiedzial??O ktorej masz wizyte??

U mnie usg 3d kosztuje 150zl wiec spoko:-)

Dziewczyny jestescie ubezpieczone w jakichs ubezpieczalniach ktore po urodzeniu dadza wam kase??Czy jest jeszcze szansa ze jak teraz sie ubezpiecze to dostane kasek z ubezpieczenia??[/COLOR]

moja siostra ubezpieczyla sie jak sie dowiedziala o ciazy w pzu i nalezala jej sie kasa slyszalam ze w warcie to 6 miesiecy przed porodem trzeba ale jaka jest prawda to nei wiem

Do góry