reklama

Listopad 2009

Cześć mamuśki!!:-)
A ja w końcu dychnęłam..
W sobotę była u nas babcia Seby z ciocią (jej córką) w odwiedzinach, a że teściowa była u nas, więc babka przyjechała do nas na obiad..zażyczyła sobie, żeby przyszedł też brat mojego z rodzinką. Więc trochę się narobiłam przy obiedzie - ale wszystkim smakowało;-).. wręcz się wystraszyłam, że braknie klusek śląskich:-D, tak wcinali wszyscy..ale przynajmniej nic się nie zmarnowało..
Wczoraj byliśmy na 4-tych urodzinach u chrześniaka Seby- impreza była juz od obiadu, więc mi się udało;-).
A dzisiaj w końcu teściowa poszła do drugiego syna.. u nas spędziła 3 tygodnie..uff, już luzik:-)
Byłam dzisiaj w księgarni po książkę dla Seby na święta..kupiłam, wrzuciłam do koszyczka w wózku i wróciłam do auta..Mała do fotelika, a ja skleroza, zapomniałam, że książka w wózku i..zamknęłam wózek:wściekła/y: No i książka trochę się pogniotła:-(

reklama
Uff laseczki wyszło mi 150 stron do druku :) pech chce , że tusz się kończy i jutro będę musiala podjechac z pen drivem do ksero . ledwo na oczka patrze :)
miłego wieczora , jutro zajrze do Was .

Prosze o jakies przepisy na ciasta świateczne :)

Witam!

Synek smacznie spi , mąż pije piwko a ja musze napisac z 200 dyplomow grrrrrrrrrr

Duzo zdrowka dla dzieciatek!!!!!!

Paweł tez dzisiaj bez rajstop i na bluzie z kamizelką :)

Uff laseczki wyszło mi 150 stron do druku :) pech chce , że tusz się kończy i jutro będę musiala podjechac z pen drivem do ksero . ledwo na oczka patrze :)
miłego wieczora , jutro zajrze do Was .

Prosze o jakies przepisy na ciasta świateczne :)

a co ty powiesc jakas poczytna piszesz?:)

kiedys ktoras z dziewczyn polecala taka oto strone z wypiekami:

Moje wypieki

i powiem ci ze jakem byla noga z wypiekow tak wszystko z tego blogu mi wychodzi (o dziwo!) i jest pyszne:)tak wiec polecam!:)

cześć laseczki,

ja po weekendzie u rodziców i tesciów, a dziś praca - przepraszam nie dam rady nadrobić bo padam jakoś.
Jutro popołudniu szczepię Alę 6w1, mała trochę pokasłuje w nocy - nie wiem czy powinnam szczepić, ale może jestem przewrażliwiona...

no nic, obejrzę sobie wczorajszy odcinek "Przepisu na życie" i spać.

Trzymajcie się ciepło - ja dziś się wygolasiłam na spacerze popołudniowym i teraz cała się telepię z zimna.

a co ty powiesc jakas poczytna piszesz?:)
kiedys ktoras z dziewczyn polecala taka oto strone z wypiekami:
Moje wypieki
i powiem ci ze jakem byla noga z wypiekow tak wszystko z tego blogu mi wychodzi (o dziwo!) i jest pyszne:)tak wiec polecam!:)
Kira ja zrobiłam dwie rzeczy z tej strony:
1. Ciasto mocno czekoladowe (seriously rich chocolate cake) - polecam po 10000 kroć :) Na świeta bede robić jeszcze raz.
2. Truflowy sernik z mascarpone - wyszło mniej dobre niż się spodziewałam i juz drugi raz nie upieke.

Co piekłaś i co Ci wyszło? Ja ogólnie dopiero zaczynam moją 'przygodę z kuchnią', wiec chętnie wypytuje.

A strone polecała chyba Ula.

Witam i ja. U nas też dzis byla piekna pogoda, ja na krótki rekaw na spacer sie wybralam, mala też już lekko ubrana: rajstopki, spódniczka, body na dl rekaw i dopiety sweterek. Mam nadzieje ze za bardzo jej nie rozebralam. Od rana na wieczora byłyśmy na dworze, zmeczona jestem strasznie, obejrze jeszcze jakis serial i spac.
Milego wieczorka

Aha juz funkcje nam dodali, wiec teraz grzecznie dziewczyny, zebyśmy mogly sie nauczyć ;-)

Kira ja zrobiłam dwie rzeczy z tej strony:
1. Ciasto mocno czekoladowe (seriously rich chocolate cake) - polecam po 10000 kroć :) Na świeta bede robić jeszcze raz.
2. Truflowy sernik z mascarpone - wyszło mniej dobre niż się spodziewałam i juz drugi raz nie upieke.

Co piekłaś i co Ci wyszło? Ja ogólnie dopiero zaczynam moją 'przygodę z kuchnią', wiec chętnie wypytuje.

A strone polecała chyba Ula.

szczerze polecam:

Murzynek z nutą piernikową
Pełnoziarniste ciasto z owocami
Sernik chałwowy
Old-fashioned cheesecake
Sernik nowojorski (przepis II)
Ciasto do pizzy (przepis III)
Muffinki korzenne z jabłkami i orzechową posypką
Czekoladowa chmura (chocolate cloud cake)

mniej polecam:
Sernik z masłem orzechowym i czekoladą

tez zaczynam i staram sie piec co weekend bo mnie to luzuje jak sie okazuje;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry