reklama

Listopad 2009

reklama
A co z kobietami, które nie mają objawów ciąży i nie przez zaniedbanie tylko z powodów fizjologicznych nie zgłoszają sie do lekarza? Sa kobiety, które mają normalną miesiączkę, na dodatek długie cykle (ja np. miałam do 40 dni!)???
O tym nie pomyślałam, przyznaję rację. Ale 10 tydzień ciąży to jak ma się cykle 40 dniowe i nawet współżyje bez zabezpieczenia to jakieś ryzyko zajścia w ciążę jest. 10 tydzień ciąży to minimalnie 6 tygodni po spodziewanej miesiączce albo jak w Twoim przypadku minimum 4 tygodnie po spodziewanej miesiączce. Testy ciążowe są dostępne i nie są drogie. A jak do lekarza - ginekologa w przychodni nie można się dostać to można iść do rodzinnego albo do szpitala się zgłosić. Wierzę, że przepis ma ma na celu eliminację zachodzenia w ciążę pań z grup patologicznych celem zysków materialnych.

Tak jogurt tylko NATURALNY oczywiście :)))) zawiera również te składniki. A spróbujcie w aptece wytłumaczyć może mają pod inną nazwą. W Polsce lactovaginal kupi się tylko w aptece.

O tym nie pomyślałam, przyznaję rację. Ale 10 tydzień ciąży to jak ma się cykle 40 dniowe i nawet współżyje bez zabezpieczenia to jakieś ryzyko zajścia w ciążę jest. 10 tydzień ciąży to minimalnie 6 tygodni po spodziewanej miesiączce albo jak w Twoim przypadku minimum 4 tygodnie po spodziewanej miesiączce. Testy ciążowe są dostępne i nie są drogie. A jak do lekarza - ginekologa w przychodni nie można się dostać to można iść do rodzinnego albo do szpitala się zgłosić. Wierzę, że przepis ma ma na celu eliminację zachodzenia w ciążę pań z grup patologicznych celem zysków materialnych.
Ale są kobiety, którym nawet do głowy nie przyjdzie, że mogą być w ciąży i trudno, żeby robiły testy ciążowe.
U mnie w rodzinie był taki przypadek - była karmiąca mama, nie miesiączkowała i wydawało jej się, że to przez laktację. Brzuch miała duży, no w końcu była po porodzie! Niedługo potem urodziła córeczkę. Zwykła małżeńska wpadka. Wszyscy byli w szoku! Dzieci są z jednego roku :-D
Są kobiety, które biorą tabletki anty, a mimo to zachodzą w ciążę - przy antykoncepcji hormonalnej można nie mieć miesiączki, albo mieć tylko lekkie plamienie. A przecież w ciąży też może wystąpić krwawienie w terminie @.
No i jeszcze przypadki kobiet z menopauzą - jakieś jedno zabłąkane jajeczko i już jest dzidziuś - mój gin opowiadał mi, że miał taką pacjentkę. Nie miała pojęcia, że jest w ciąży, bo nie miesiączkowała od dawna. "Sprawa" wyszła podczas przypadkowej wizyty - miała niezłą niespodziankę :-)

Dla mnie ten przepis jest delikatnie mówiąc nieprzemyślany!

Tak jogurt tylko NATURALNY oczywiście :)))) zawiera również te składniki. A spróbujcie w aptece wytłumaczyć może mają pod inną nazwą. W Polsce lactovaginal kupi się tylko w aptece.

Wiesz, ja w sumie w aptece nie rozmawialam ale moja lekarka uparcie twierdzi ze zadnej i infekcji nie ma, poza tym w ciazy nic sie nie stosuje!!!!
W Polsce lekarz zrobil wielkie oczy i kazal leczyc bo dla dzidzi infekcje moga byc niebezpieczne:confused:.
Ale co kraj to obyczaj.
Tutaj bardzo naturalnie sie do wszystkiego podchodzi, ma to swoje plusy no ale czasem trzeba robic cos po swojemu"polskiemu':-D

Witajcie kobitki,mam termin 10 listopada 2009, mam synka 10 lat hey hey:-)
Witaj u nas i pisz czesto:-):-):-)

Mam podobny plan na życie - 2 rodzonych + 1 adoptowane ;-)
Ja o tym zawsze marzylam, ale moj maz jest bardzo "ograniczony"na adopcje:-(. Nie wiem, skad w nim taka niechec:-(:-(:-(
Wiec albo pozostaniemy przy naszej dwojeczce, albo ja "kiedys"zaciaze z przypadku;-)

cześć mamuśki!!
Ja wróciłam wczoraj z Międzyzdrojów. Pogode mieliśmy cudowną przez cały tydzień. Mój M ciągle na plaży zasłaniał mnie parasolem i parawanami i kazał pić dużo wody więc wróciłam prawie taka sama blada jak pojechałam :)) ale przynajmniej leniuchowaliśmy troszkę. No i nie musiałam gotować, wszystko podane na talerzu, chociaż dosyć drogo bo średnio obiad kosztował nas ok 100 zł. No ale wakacje są raz w roku :))

cześć mamuśki!!
Ja wróciłam wczoraj z Międzyzdrojów. Pogode mieliśmy cudowną przez cały tydzień. Mój M ciągle na plaży zasłaniał mnie parasolem i parawanami i kazał pić dużo wody więc wróciłam prawie taka sama blada jak pojechałam :)) ale przynajmniej leniuchowaliśmy troszkę. No i nie musiałam gotować, wszystko podane na talerzu, chociaż dosyć drogo bo średnio obiad kosztował nas ok 100 zł. No ale wakacje są raz w roku :))

zazdroszcze tych Miedzyzdroi uwielbiam to miasto:-)

reklama
fajna sprawa, w Irlandii pewnie nie ma szans, nawet glupii plyn do hig.int.to jakis unikat, w marketach nie ma!!!! :szok:dopiero w aptece dostalam
też się zastanawiałam nad kupnem tej maści ale nie wiem czy moja mama b edzie mogła mi ją pocztą wysłać....
jakbym zajrzała wcześniej to już bby do mnie maść leciała z moim kumplem....:sorry2:
ale niestety.... on już w drodze a ja o maści czytam teraz......

miłego dnia....
u mnie wczoraj niesamowita burza była...
na neta nie mogłam wejść a dziś już grzmi.... masakra:sorry2:.....
ma szczęście czuję się dobrze mleo pomaga na zggę a głowa nie boli....:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry