katarzyna1983
Fanka BB :)
coraz czescie lapia mnie nocne skurcze... i jak czasem to byly tylko nogi teraz i gorne konczyny lapie.... wrrr
wyczytalam cos takiego:
Zapobiegać skurczom łydek można również poprzez zwracanie szczególnej uwagi na to, by nie forsować zbytnio obciążonych w ciąży nóg. Nie należy zbyt dugo przebywać w pozycji stojącej bądź siedzącej, unikać zakładania nogi na nogę oraz spania z wyprostowanymi nogami. Na stan nóg wpływa korzystnie ciepła kąpiel, odpoczynek z nogami uniesionymi nieco wyżej czy też wieczorny masaż nóg. "
to jak mam spac? spacerowac mniej bo nie forsowac sie ... siedziec i stac nie....
wyczytalam cos takiego:
Zapobiegać skurczom łydek można również poprzez zwracanie szczególnej uwagi na to, by nie forsować zbytnio obciążonych w ciąży nóg. Nie należy zbyt dugo przebywać w pozycji stojącej bądź siedzącej, unikać zakładania nogi na nogę oraz spania z wyprostowanymi nogami. Na stan nóg wpływa korzystnie ciepła kąpiel, odpoczynek z nogami uniesionymi nieco wyżej czy też wieczorny masaż nóg. "
to jak mam spac? spacerowac mniej bo nie forsowac sie ... siedziec i stac nie....
).

Mam nadzieję, że tak już zostanie do końca. Mam tylko jakiś problem z trawieniem - wzdęcia, do tego ciężko jest mi się załatwić (chociaż nie mam zatwardzenia) 

rozmawialam o tym z fizjoterapeutka i niestety nic na to nie da sie poradzic :-(mozemy podkladac sobie poduszki dla wygody, ale szczerze mowiac mnie bardziej boli z poduszka pod zebrami niz bez niej. Ale jeszcze troche tylko do rozpakowania wiec na pewno jakos to przetrwamy 
pan doktor jest pewny na 100%