• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

czy wy też miewacie napady głodu?? Ja ostatnio zauważyłam że tak średnio co ok 3 godziny muszę coś zjeść, nie czuje się bardzo głodna, ale zaczyna mi się tak dziwnie robić w brzuszku, nieprzyjemnie i jak tylko zjem cokolwiek to przechodzi. Dzisiaj to nawet jak wracałam z kościoła, to nie wytrzymałam 10 minut i po drodze kupiłam sobie bułke i zjadłam suchą :)) mój M sie ze mnie śmiał że będzie lodówke ze sobą nosił :))
a ja co godzine czuje sie okropnie glodna jak czegos nie zjem to az mi sie slabo robi az mnie to meczy bo czaly czas cos pojadam a jak wlasnie gdzies wychodze to obowiazkowo musze cos zjesc na miescie. :cool2:

reklama
W Anglii pierwsze robia dopiero miedzy 10-14 tyg. a drugie 18-22 chyba. Ja nie mam szans do polskiego lekarza isc bo strasznie daleko mam. Ponad 3 godziny drogi samochodem przy dobrym ruchu. Ale w Polsce w lipcu pojde sobie prywatnie poogladac maluszka :-)

Hehe... albo bobaski :-) wszystko mozliwe juz jutro sie dowiem :-) Dziekuje za wsparcie :)
u nas też tak jest. Zwłaszcza na fundusz, a prywatnie to robią prawie przy każdje wizycie.

Ka...M a jak wyglada takie badanie karku itd bo to normalne usg chyba nie jest. Mi doktorka powiedziala ze na nastepnej wizycie czyli za 4 tyg zrobimy szczegolowe badania dla dzidziusia i sie teraz zastanawiam co to. :confused:
to normalne usg jest. Tylko to się da zbadac jedynie między 12-14tc, tzn tylko wtedy wynik coś mówi.

Te dzidziolki skaczące w brzuszku to naprawdę wielka radocha! Jak ja zobaczyłam swojego szkraba skaczącego, machającego rączkami to też mi się łezka zakręciła w oku ;-)

Dziewczyny, Wy też macie takie oslabienie? Też macie lenia? Ja jakoś nie mogę go zwalczyć...

Macie jakieś sposoby na okropne bóle glowy?

mnie tez strasznie meczy oslabienie no a przy tym i len..:baffled:nic mi sie nie chce..tylko bym lezala i lezala i tylko lezala...ja to co musze staram sie zawsze zrobic,ale z jakimis wiekszymi pracami domowymi poprostu niemam sily..strasznie to meczy...przez pare dni redbula pilam,no ale niezbyt to dobre rozwiazanie..bo maluszka niechce szprycowac przez cala ciaze redbulami:no:
bolow glowy wsumie nie miewam,raqz na pare dni,i sa one raczej jakies migrenowe-w skroniach..wtedy prosze mojego M by wymasowal mi glowe z tylu..nadkarkiem...a jesli go niema to sama to robie-daje to troche ulgi...jesli sa silniejsze to polozyc sobie oklad z zimnej wody na czolo...rowniez to przynosi ulge:tak:pozdrowionka

Witajcie!

Właśnie wróciłam od gina. Wyniki w normie. Dzidzia rośnie jak na drożdżach. Fika koziołki niesamowicie. Ale jestem szczęsliwa:-D

Pozdrawiam

gratuluje dobrych wynikow:-)

Ja za dwa tygodnie mam dopiero wizyte u poloznej fajnie bo upewnie sie czy moge leciec samolotem od 22 czerwca bede w polsce to pojde do ginekologa(po raz pierwszy w ciazy!!!:baffled:) a dzien a po powrocie mam skan to bede miala pewnosc czy podroz samolotem nie zaszkodzila dzidziusiowi tak sie to wszystko fanie zlozylo:happy2: juz nie moge sie doczekac kiedy poznam plec mam nadzieje ze to jednak dziewczynka-Amelka;-)

a co do ruchow to ja jakies wibracje i bulgotanie odczuwam juz od paru tygodni nie wiem na pewno czy to dziecko ale zawsze czuje to z jednej strony lewej:-p pozdrawiam milego wieczorku

Ja naszczescie nie nazekam na bol glowy. Nie mam strasznego lenia ale szybko sie mecze. Dzis troszke posprzatalam i co 20 min przerwa bo zmeczenie bralo i szybko spac chodze normalnie to po 12 a teraz to juz o 8 oczy same mi sie zamykaja. Dziewczyny nie wiem co jest grane ale czuje dzidziusia jak sie rusza!!!! Moja mama przylozyla dzis reke i mowi ze tez czula. Czy to mozliwe? A moze ja naprawde juz bardziej zaawansowana albo 2 bobaski mi siedza hehe musze jutro lekarza zapytac :-) Ale to niesamowite uczucie. I jestem na 100% pewna ze to ruchy dziecka!

reklama
wow...wiec jak to u ciebie 13 tydzien..a czujesz ruchy dzidziusia...moze faktycznie tych tygodni jest wiecej lub wiecej dzidziusiow w brzusiu:))):-)ale bysmy sie cieszyli:)))):-Dpowodzonka:)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry