reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

...
Powiedzcie, czy was tez trafia szlag ze musicie rano wstac do pracy? Ja juz mam dosc, porwalam sie z motyka na ksiezyc i dalam pracodawcy date odejscia na macierzynski 30 pazdziernik, czyli ok. 4 tyg. przed data porodu. Jutro ide z nimi gadac ze chce odejsc dwa tyg. przed tym terminem, czyli w polowie pazdziernika, mam nadzieje ze przystana na ta zmiane:)
Taaaaa - ja tez sobie wymysliłam - 19 październik tj 3tyg przed terminem:cool2:
Jak do końca września pociągnę to będzie dobrze a później L4 a ze niepłatne to już mam w nosie... Jak mi za 2,5tyg nie zapłacą to tez tragedia się nie stanie,.. Poza tym wszystkim co się dzieje naokoło to ja już jestem chora na tą firmę konkretnie.... :confused2:

reklama
no wlasnie ja tak mam. nie pamietam daty OM, bralam pigulki :)
termin na podstawie usg byl na 26 listopada, ale po drugim usg robionym w 20 tyg podczas wizyty w 24 tyg lekarz zmienil na 1 grudnia, chociaz podczas usg pytalam pielegniarki, czy w dalszym ciagu wymiary zgadzaja sie z danym tygodniem ciazy i ona potwierdzila. nie rozumiem....
mi tez sie nie chce chodzic do pracy, prowizoryczny termin odejscia to 01 listopada, a wstaje o 4, w pt i sob 0 3.30 rano, wiec nie jest wesolo :((

O kurde, to tez masz przewalone, ja o 4 bym nie wstala... Ja wstaje ok.6.30 - 7 i tak moj budzik dzwoni z 4 razy, a ja przestawiam i przestawiam, az moj mezulek mnie w koncu budzi:) A gdzie pracujesz ze w takich godzinach rannych masz zmiany?

Taaaaa - ja tez sobie wymysliłam - 19 październik tj 3tyg przed terminem:cool2:
Jak do końca września pociągnę to będzie dobrze a później L4 a ze niepłatne to już mam w nosie... Jak mi za 2,5tyg nie zapłacą to tez tragedia się nie stanie,.. Poza tym wszystkim co się dzieje naokoło to ja już jestem chora na tą firmę konkretnie.... :confused2:

Mary, a gdzie ty teraz pracujesz? W Anglii czy w Polsce? Bo ja caly czas myslalam ze ty w Anglii jestes, ale tu nie ma L4 przeciez...
Ja tez wole zeby sie szybciej macierzynski skonczyl niz mam sie meczyc, nasze samopoczucie najwazniejsze i nie powinnysmy sie do ostatnich tygodni stresowac porannymi pobudkami i zyciem od budzika do budzika.

nie ma sie czym chwalic, fabryka kanapek, dobrze,ze prace mam w miare lekka (nadzoruje innych :) i chodzaca a nie stojaca, bo i bez tego mi nogi puchna i dostalam specjalne ponczoszki :)))

mary jest chyba z irlandii?

pohwale sie wczoraj zamuwilemy mebelki dla Julaska i wozek tez.....pokaze wam je
Wózek dziecięcy X3 - X-lander
link do wozka...bedzie ten turkusowy....

a mebelki cos takiego... Mibb
wózek - taki sam wybraliśmy, nawet kolor tylko my my chcemy żeby przednie koła były duże ale obkręcane. Mebelki - śliczne - my mamy te z IKEA ciemny brąz
Pianistka- ja mialam anemie na poczatku ciazy i malo zelaza w organizmie. Pilam duzo soku z czerwonej pozeczki. Posylam ci linka gdzie jest opisane jakie produkty zawieraja najwiecej zelaza.
Żelazo – najczęściej występujący niedobór (EUFIC)
Podobno zelazo dobrze sie wchlania przy witaminie C, wic jak bierzesz zelazo w tabletkach to popijaj je sokiem z pomaranczy.
http://glitery.pl/
http://www.suwaczek.pl/
Z witaminą C trzeba pod kontrolą lekarza, bo w ciąży szkodzi dzieciątku jak jest jej za dużo. Ja biorę tabl. rano na czczo godzinę przed posiłkiem, popijam wodą.

skracania raczej nie masz szans sobie sama zbadać, ale rozwarcie oczywiście tak. O ile jeszcze sobie tam sama sięgniesz ;-)
A przekrwienie a zatem opuchnięcie to normalna sprawa
Sięgnąć to pewnie damy radę do końca :-D tylko gorzej to zobaczyć, pozostaje nam lustero :sorry:.
dziewczyny, jesli macie 2min , zrobilybyscie mi przysluge i weszly na ta strone :)
organiser-tools | Bounty
:)
u mnie się nie sprawdziło, bo czekamy na SYNECZKA

Ja dzisiaj wstawiłam pierwszą pralkę z ciuszkami, jutro będę je prasować. Zdecydowałam się na Jelp proszek i płyn hipoalergiczny. Z nowymi ciuszkami to miałam robotę z odklejaniem metek, karteczek i nitek :rofl2:. W szkole rodzenia były dzisiaj wykłady o psychologi i było dużo o tym beeby blu i trzeba tak jak dziewczyny pisały dużo rozmawiać o swoich u czuciach i wierzyć we własne siły i dać sobie też pomóc przez bliskich, żebyśmy miały trochę czasu dla siebie na mały oddech.

ja jestem w domku juz od konca czerwca...poszlam na urlop i juz z niego nie wrocilam:-p
poszlam do lekarza i musze sie przyznac, ze troszke udalam, ze bardzo boli mnie kregoslup, a ze mialam wypadek kilka lat temu i zlamany jeden krag to uwierzyli bez problemu....nie powiem, ze mnie nie bolal wcale ale nie az tak mocno bardziej chodzilo o to, ze bylam bardzo zmeczona ciagle no i pracuje w szpitalu w uk a ze tyle sie robilo tej swinskiej grypy wokolo balam sie, ze zlapie to swinstwo i nie chcialam ryzykowac...no i placa mi 100% chociaz jak odeszly wszystkie dodatki to wyplata jest o 1/3 mniejsza, ale nie zaluje bo teraz czuje sie duzo lepiej:happy:

Mary, a gdzie ty teraz pracujesz? W Anglii czy w Polsce? Bo ja caly czas myslalam ze ty w Anglii jestes, ale tu nie ma L4 przeciez...
Ja tez wole zeby sie szybciej macierzynski skonczyl niz mam sie meczyc, nasze samopoczucie najwazniejsze i nie powinnysmy sie do ostatnich tygodni stresowac porannymi pobudkami i zyciem od budzika do budzika.
L4 - to takie w przenośni
Tzn pracuję i mieszkam w Irlandii. W kontrakcie mam do 20dni płatnego chorobowego (tzn firma płaci 100% ale social i tak zabiera 20%). Te płatne chorobowe już wybrałam więc następne zaświadczenie o zwolnieniu lekarskim będę miała już nieodpłatne...
Ja właśnie nie chcę "marnować" macierzyńskiego przed porodem dlatego te zwolnienia lekarskie... Zresztą po tych 26 tyg płatnego macierzyńskiego chcę przedłużyć urlop o kolejne 16tyg nieodpłatnego wychowawczego..
A jak to w Anglii wygląda??

reklama
szczesciara :)

tak czytam, wy juz prawie wszystko macie, a ja tylko wozek, i to jeszcze musze go za tydzien przywiezc do domu, bo jak go kupilam, to nie mialam gdzie go trzymac, a teraz sie przeprowadzilam. no, i jeszcze siostra kupila 2 smoczki i kocyk. jest zla na mnie przez to, ze nie zapytalam o plec, bo chciala kupowac ubranka, a tak nie wie jakie: niebieskie czy rozowe :)))

Do góry