reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
ja mam 2 zylaki sprzed ciazy, ale teraz wyszlo mi kilka pajaczkow, jeden okropny, na lewej kostce :(( planuje operacje po dziecku

L4 - to takie w przenośni
Tzn pracuję i mieszkam w Irlandii. W kontrakcie mam do 20dni płatnego chorobowego (tzn firma płaci 100% ale social i tak zabiera 20%). Te płatne chorobowe już wybrałam więc następne zaświadczenie o zwolnieniu lekarskim będę miała już nieodpłatne...
Ja właśnie nie chcę "marnować" macierzyńskiego przed porodem dlatego te zwolnienia lekarskie... Zresztą po tych 26 tyg płatnego macierzyńskiego chcę przedłużyć urlop o kolejne 16tyg nieodpłatnego wychowawczego..
A jak to w Anglii wygląda??
chorobowego mozesz miec do bolu jesli da ci je lekarz, a tak na slwo to do 7 dni.Ja mam macierzynskiego platnego 39tyg, ale gdybym pracowala tam ponad rok mialabym 52...tylko, ze ja sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy po tygodniu pracy no i musialam im szybko powiedziec, bo wiadomo w szpitalu sie rozni pacjenci trafiaja i niektorymi nie moglam sie zajmowac w ciazy wiec dla dobra dzidzi musialam ich poinformowac ale nie bylo z tego powodu zadnego problemu. No moge sobie dobrac 12tyg macierzynskiego, ale juz nieplatnego.

chorobowego mozesz miec do bolu jesli da ci je lekarz, a tak na slwo to do 7 dni.Ja mam macierzynskiego platnego 39tyg, ale gdybym pracowala tam ponad rok mialabym 52...tylko, ze ja sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy po tygodniu pracy no i musialam im szybko powiedziec, bo wiadomo w szpitalu sie rozni pacjenci trafiaja i niektorymi nie moglam sie zajmowac w ciazy wiec dla dobra dzidzi musialam ich poinformowac ale nie bylo z tego powodu zadnego problemu. No moge sobie dobrac 12tyg macierzynskiego, ale juz nieplatnego.
czy te 52 tyg to tylko u ciebie w szpitalu czy w calej anglii? zdawalo mi sie, ze tu jest 39, a tamte bezplatne, ale jeszcze nie mialam oficjalnej pogadanki na ten temat w HR, bo jeszcze nie jestem pewna, kiedy chce zaczac macierzynski, zalezy, jak bede sie czula...

nie ma sie czym chwalic, fabryka kanapek, dobrze,ze prace mam w miare lekka (nadzoruje innych :) i chodzaca a nie stojaca, bo i bez tego mi nogi puchna i dostalam specjalne ponczoszki :)))

mary jest chyba z irlandii?

To wszystko wyjasnia, tzn. te poranne godziny. Praca jak praca, wazne ze dajesz rade:)

znalazlam takie cudo na ebayu, ale na pewno pojdzie za wiecej niz moge sobie pozwolic, szkoda, bo bardzo w moim guscie :((
Bassinette~Wicker Crib~Moses Basket~Pram~Cot~From usa on eBay (end time 05-Sep-09 17:24:09 BST)
śliczne, ale jak oglądałam na żywo kołyski z wikliny to zmieniałam zdanie. Wydają mi się takie twarde i jakoś nie w moim guście. Nie można ich regulować, te co oglądałam były niskie ja w końcu zdecydowałam się na tą:KOŁYSKA śliczna jak nowa (721226162) - Aukcje internetowe Allegro i czekam na dostawę.

reklama
Do góry