reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Narzekaj ile chcesz!!! Tu możesz wypłakać się zawsze, a to naprawdę pomaga. Podziwiam cię dziewczyno!!!!!!!!
Ja myję już garki na raty :-) Kilka umyje i siadam i czekam aż plecy przestana boleć, później znowu i tak w kółko :-)

reklama
tez przyszlam ponarzekac, widze,ze nie tylko ja zaliczylam bezsenna noc. tak mnie strasznie plecy i krocze bolalo, oczywiscie spie na boku bo z tym bebenkiem nie da sie inaczej i co pol godz musze sie przewracac na druga strone, bo mnie biodra i ramiona bola i oczywiscie przy kazdej zmianie pozycji, albo wstawaniu do wc bol niesamowity:baffled:
zasnelam o 6 rano- wstalam o 10.

Hej babeczki:)
Ja na chwilke. Chyba minal czas gdy w nocy wstawalam tylko 1raz na siusiu, bo teraz to chyba ze 4 razy wstaje, ale dzisiaj nasz trzylatek byl laskawy i pospal az do 8ej, wiec jakos sie wyspalam. Nozki tez mam opuchniete, ale co mnie dziwi w tej ciazy-srodkowe kostki-zewnwtrzne prawie wcale...I ciagle brzuch mnie ciagnie na dole jakby byl przeciazony.

Wczoraj zauwazylam na moich wlosach siwe pasemka:szok:, a od roku nie robilam juz balejazu bo chcialam wrocic do naturalnego koloru i aby sie wzmocnily, ale dzis po konsultacji z mezem postanowilam kupic szampon koloryzacyjny zblizony do mojego natranego koloru. I co? Tak wybieralam i wybieralam, ze kupilam jakis krem do 28myc Garniera, a w domu doczytalam, ze to stosuje sie jak farbe. Jest bez amoniaku, lagodna koloryzacja. I teraz sie glowie, jak to nalozyc bo nigdy sama nic sobie nie nakladalam na wlosy:baffled:. Pisze na zwilzone, osuszone recznikiem. To co, mam je tylko zwilzyc, czy umyc woda i wycisnac w recznik??? I nie mam pedzelka...chyba szczoteczka do zebow pojdzie w ruch...Kurcze, juz obawiam sie co z tego bedzie, jak to wyjdzie itd...Tak sie cieszylam, a teraz samopoczucie nie mam najlepszego...

Ja na chwilke. Chyba minal czas gdy w nocy wstawalam tylko 1raz na siusiu, bo teraz to chyba ze 4 razy wstaje, ale dzisiaj nasz trzylatek byl laskawy i pospal az do 8ej, wiec jakos sie wyspalam. Nozki tez mam opuchniete, ale co mnie dziwi w tej ciazy-srodkowe kostki-zewnwtrzne prawie wcale...I ciagle brzuch mnie ciagnie na dole jakby byl przeciazony.

Wczoraj zauwazylam na moich wlosach siwe pasemka:szok:, a od roku nie robilam juz balejazu bo chcialam wrocic do naturalnego koloru i aby sie wzmocnily, ale dzis po konsultacji z mezem postanowilam kupic szampon koloryzacyjny zblizony do mojego natranego koloru. I co? Tak wybieralam i wybieralam, ze kupilam jakis krem do 28myc Garniera, a w domu doczytalam, ze to stosuje sie jak farbe. Jest bez amoniaku, lagodna koloryzacja. I teraz sie glowie, jak to nalozyc bo nigdy sama nic sobie nie nakladalam na wlosy:baffled:. Pisze na zwilzone, osuszone recznikiem. To co, mam je tylko zwilzyc, czy umyc woda i wycisnac w recznik??? I nie mam pedzelka...chyba szczoteczka do zebow pojdzie w ruch...Kurcze, juz obawiam sie co z tego bedzie, jak to wyjdzie itd...Tak sie cieszylam, a teraz samopoczucie nie mam najlepszego...
ja zawsze nie myje wlozow tylko je poprostu mocze i potem wycieram porzadnie w recznik a farbe poprostu nakladam na glowe i dobrze rozmasowuje po calych wlosach a na koniec czesze zeby sie upewnic, ze farba jest rownomiernie rozlozona...ale klaudzia powinna wiedziec najlepiej...w koncu fryzjerka wiec moze zapytaj ja o porade.....:tak:

Royanna szamponetki i takie farby jak ta co wybralas najlepiej nalozyc na wymyte wloski (BEZ ODZYWKI) i POZADNIE powycierac recznikiem, tylko nie mierwic, poprostu wycisnac cala ta wode. farbe nalozysz i odczekasz ile pisze na instrukcji. Ja zreguly dodalabym ekstra 5 minut dla tych partii ktore wiadomo nalozylas troszke pozniej i jezeli masz jakies pozostalosci po blondach to napewno wyjda jasniej. pozniej wystarczy ze splukasz farbe i nalozysz odzywke. chyba ze pisze ze masz wymyc szamponem to wymyj. ale takie farby najlepiej nakladac na czyste wlosy gdyz bez amoniaku osadzaja sie tylko na powierzchni wlosa, a nie wnikaja do srodka wiec jezeli nie wymyjesz to duza czesc zejdzie ci przy wymyciu razem z naturalnymi olejami (sebum)
mam nadzieje ze pomoglam ;-):tak:

u mojego W chyba dzisiaj ujawnil sie syndrom gniazda od rana sprząta skręcił łóżeczko wniósł komodę i przewijak teraz pierze kolejną partie ubranek a zaraz ma zamiar umyc okana :szok: normalnie szok nie mówiąc o tym że zrobil mi sniadanie i pyszny obiad normalnie nie poznaje wlasnego meza moze mu juz tak zostanie :cool2:

gawit dobrze ze się odezwałaś bo się martwiłyśmy... nie znikaj tak więcej :))

ja dzisiaj z M myłam okna, później wyszorowałam prysznic, podłogi, obiadek i jak to nie pomoże w szybszym porodzie to już pewnie nic :))
teraz padam ze zmęczenia a za chwilę muszę się ubrać i iść na imieniny do szwagra :)) nie chce mi się ale może będzie coś dobrego do jedzenia :)))

reklama
u mojego W chyba dzisiaj ujawnil sie syndrom gniazda od rana sprząta skręcił łóżeczko wniósł komodę i przewijak teraz pierze kolejną partie ubranek a zaraz ma zamiar umyc okana :szok: normalnie szok nie mówiąc o tym że zrobil mi sniadanie i pyszny obiad normalnie nie poznaje wlasnego meza moze mu juz tak zostanie :cool2:
ale ci dobrze:) u nas dzisiaj pogoda nie zachęca do niczego:(

Do góry