reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2009

reklama
Reni dzis w miedzy kuchnia a salonem o BLW mowia ;] Dziunka ty jestes prawie eko mama ;)

ostatnio ogladalam w necie jak gadała o ekologicznych pieluchach wielorazowych,że nie szczepi dziecka,pierze w kasztanach,w ogóle nekręcona ekologicznie...ciekawe czy sama nosi ekologiczne podpaski czy jakieś tam pojemniczki ekologiczne wielorazowe... porzygam się....:D:D:D:D na samą myśl :D

zaraz zbiorę bure :D:D

ostatnio ogladalam w necie jak gadała o ekologicznych pieluchach wielorazowych,że nie szczepi dziecka,pierze w kasztanach,w ogóle nekręcona ekologicznie...ciekawe czy sama nosi ekologiczne podpaski czy jakieś tam pojemniczki ekologiczne wielorazowe... porzygam się....:D:D:D:D na samą myśl :D

zaraz zbiorę bure :D:D

wiesz co ja myśle tak:
BLW OK
pieluszki wielorazowe OK
orzechy piorące OK (ale sama bym nie używała)
podpaski wielorazowe, cup-moon BLEEEEEEEE

Dziewczyny ja tylko na sek wpadłam się pożalic bo juz nie mam sily.
Alicja zasmarkana, mój mąż zasmarkany, ja dziś po spacerze też dostałam gorączki, dobrze że Alicja jeszcze chwilę spała w wózku po spacerze to się na pół godziny położyłam i jakoś sie pozierałam.

Wszystko mnie boli, jest mi nie dobrtze i chce mi się spac a ten moj maly dran od rana sie wscieka, drze, wierzga. wlazi na mnie i szarpie, a jak juz mam sie wkurzyc, to sie usmiecha swoimi 6 zebami, weic nawet wkurzyc sie nie moge.
AAAAA!!!! kiedy ja wreszcie odpoczne, nawet zachorowac nie mam jak .....

Witam
i ja oglądałam dd tvn ehhh ta ekologia może i to BLW jest fajne ale kto to by wszystko sprzątał
a w ogóle to są ekologiczne podpaski?:szok::-):-)
my zaliczyliśmy dziś dwa spacerki
pogoda była bardzo ładna i świeciło słoneczko
więcej nic nie napisze bo moje dziecko już jest mega marudne i powoli szykuję go do spania

witam sie i ja!!!!
Laski dużo, dużo zdrówka dla Was widze że coś się dałyscie chorubskom

Jeszcze jutro do pracy i sobota, niedziela, poniedzialek, wtorek WOLNE!!!!!!!! to sobie odpoczne i pobede w koncu z synkiem.
Jutro zapowiedzieli sie goscie, ale na szczescie juz bede po pracy i przed wolnym, a kuzynka meza bardzo fajna laska. Maja 3 laski hihi dwie to blizniaczki 8letnie.

Dziunka jak tam u was sytuacja, spokojniejsza juz jestes choc troche?
Martolinka jak ja wam tego basenu zazdroszcze
Dziubasek 3 godzinny spacer? chyba energia cie rozpiera jak ty dajesz rade

Ufff poczytalam co mialam zaległe - nie bylo tego zbyt wiele :-)
My jednak pojechalismy na spacer do parku. boooze jestem tak zmeczona jak nie wiem hehe z 1,5 godz hasania do tego pol godz na dojazd. atrakcje takie jak: karmienie łabedzi i kaczek nad zalewem, bujanie na hustawkach, spacer/wariowanie na dróżce przykrytej kilku centymetrowa warstwa duzych żółtych lisci. Dzieciaki wyszalały sie za wszystkie czasy a my z bratowa dotleniły. Młody juz spi bo drzemke miał jedna i tylko godzinke. Padł jak długi :) Moze teraz troche sobie odpoczne....

Mama nie jestes sama ja dopiero teraz się "przepłukałam" bo babcia wyszła z nim na spacer a sama dopiero sniadanie zjadłam.
Mam nadzieje ze jak bede juz na swoim dzien bede zaczynac od sniadania a nie odkurzania, sprzatania itd.
Bede sie starała kłasc z ogarnieta chatą a co nie zdążę zrzucać na męża.
Dziś mały tylko chce byc u mnie na rączkach, spał krótko na drzemce wiec jest marudny, wiec odłożyłam do kojca a on w ryk-nici ze sniadnia wczesniej były. Pchał ręce do ogórka kiszonego., Więc...posadziłam w krzesełku, dałam ogórka kiszonego (mam nadzieje ze go mało zjadł bo boję się o brzus), marchewkę z groskziem itd i jadł...co chwila się cieszył ;D
Na obiad też BLW bo już nie mam siły mu wpychac nic a nie chce go zrazić do jedzenia.
Spadam ograniac sie i dom.

Spoko, kiszonki chyba są od 10-tego , Asia je od chyba 8-go. Są bardzo zdrowe i polecane ze względu na porę roku.

Reni dzis w miedzy kuchnia a salonem o BLW mowia ;] Dziunka ty jestes prawie eko mama ;)

Taaaa....ja tylko w chuście noszę i karmię blw (zresztą dość już rzadko) więc do eko mi DAAAALLEEEKKKOOOO!

Witam
i ja oglądałam dd tvn ehhh ta ekologia może i to BLW jest fajne ale kto to by wszystko sprzątał

Uwierz, nie ma dużo sprzątania. Tyle samo co przy jedzeniu chrupków ;) Wsadzasz dziecko do krzesełka, dajesz jedzenie na tacę , ono zjada (szybko uczy się nie paprać), potem młodemu ściągasz śliniak, zmywasz tacę, zamiatasz podłoge jeśli wogóle jest taka konieczność i tyle. Na prawdę nie ma dużo do sprzątania. Można też dla wygody wyłożyc ceratę pod krzesełko, ale ja nigdy tego nie robiłam, a Joasia często je w samym pampersie.

witam sie i ja!!!!
Laski dużo, dużo zdrówka dla Was widze że coś się dałyscie chorubskom

Jeszcze jutro do pracy i sobota, niedziela, poniedzialek, wtorek WOLNE!!!!!!!! to sobie odpoczne i pobede w koncu z synkiem.
Jutro zapowiedzieli sie goscie, ale na szczescie juz bede po pracy i przed wolnym, a kuzynka meza bardzo fajna laska. Maja 3 laski hihi dwie to blizniaczki 8letnie.

Dziunka jak tam u was sytuacja, spokojniejsza juz jestes choc troche?
Martolinka jak ja wam tego basenu zazdroszcze
Dziubasek 3 godzinny spacer? chyba energia cie rozpiera jak ty dajesz rade

A tak wiesz.... wogóle spotkać się musimy, daaawno się nie widziałyśmy, chyba pół roku, a ja tak ciekawa Pawła jestem!!!

Dziewczyny a o jakim blw Wy tu mówicie...dzieci powinny już jadać rzeczy rączką, być uczone jedzenia sztućcami...chyba nie znam roczniaka który by nic nie dostawał do ręki, chociażby piętki od chleba.
My się już rzadko tak karmimy jeśli chodzi o główne posiłki bo ja w pracy a teściowa tak nie nakarmi , no i jak jesteśmy u kogoś to też kłopot. Ale w domu? Asia owoce dostaje do ręki lub pokrojone na tacy, herbatniki, kanapeczki je sama, kaszkę rano też dostaje na tacę i uczymy się łyżeczką.

NA ZAMKNIĘTY ZARAZ WRZUCAM FOTKI ANTKA I JOASI jakby ktoś chciał zobaczyć ;)

reklama
Dziunk dziękuję za miłe popołudnie :) w piekarniku serniczek się robi, na kolacje wątróbka:) mmmm
Dziś "Cisza"- ogladamy laski na tvn,,

Sandra tęsknimy!!!!

Moim zdaniem fajnie byc eko mama , ale Reni to juz przesada- wszystkie skrajnosci sa fałszywe!!!! ona np.nie uzywa kosmetyków ŻADNYCH!!!! Kąpie w swoim odciągniętym pokarmie rozcieńczonym z woda... mnie to odrzuca

Do góry