reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

A ja z kolei jakos jestem pełna energii :) upiekłam sernik, pieczeń dla meza na jutro.
Jedziemy na czwartek i piatek do znajomych do mojego ukochanego Torunia :) uuuwielbiam to miasto.
my to zadlugo nie mozemy usiedziec w miejscu, coś musi się dziać

Aha bedziesz niedaleko mnie ;-)

martolinka ja jestem z Torunia !!! :) ciesze się ze tak lubisz moje rodzinne misto :)

No chociaż jedna z moich stron ;-)

ehh jestesmy w domu ale to wcale nie jest dobra nowina. Bo poprawy nie ma żadnej. 10 dni od poprzedniego rtg nie ma zmian. W sumie na antybiotyku od 20.10. Na razie jestesmy w domu i boerzemy dalej antybiotyk a w spzitalu mają sie skonsultować i 12 mam zadzwonic powiedza mi co dalej :/

Ojej Kilolek przykro mi. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Jak ja leżałam z mała w szpitalu na zapalenie oskrzeli to mi mówili ze leczy sie nawet do 3 tyg, wiec jak twój Michaś ma zapalenie płuc to moze to dłużej musi potrwać. Trzymam kciuki za zdrówko.

reklama
Kurde ale jestem zla ... jutro na 8 rano badanie słuchu u Pawełka i musze wstac po 3 zeby Paweł na badanie spał :( ... musze go meczyc i meczyc eh ... mam nadzieje ze uda sie nam ;/ ... i nie moge znalesc nigdzie ksiazeczki zdrowia dziecka :((( mam nadzieje ze przymkna oko :( najgorzej ze pół roku czekaliśmy na te badanie ;/ bosh ... :| :(

u mnie sama ni wiem czy lepiej czy nie ... dzis przy oczyszczaniu nosa gwizdze w uchu ... raz słysze dobrze a raz wcale prawie pewnie cisnienie podczas dmuchania sprawia ze wydzielina z zatok wchodzi w trabke jakas tam <czesc ucha> i zatyka przestrzen i zle slysze ... eh

Aha bedziesz niedaleko mnie ;-)

No chociaż jedna z moich stron ;-)

Ojej Kilolek przykro mi. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Jak ja leżałam z mała w szpitalu na zapalenie oskrzeli to mi mówili ze leczy sie nawet do 3 tyg, wiec jak twój Michaś ma zapalenie płuc to moze to dłużej musi potrwać. Trzymam kciuki za zdrówko.
mi mówili 10-14 dni ale nich i bedzie 21 byle by jakaś poprawa byla. Z tym, ze on na antybiotyku jest już 20 dzień

raczej się robi chyba bo w spzitalu robilam ale tylko z soli a do domu juz nie zalecili. Wczesniej przed szpitalem to robilam z pulmikortu z berodualem - zalecenie naszej pediatry. W szpitalu to tez wszytskie dzieci mialy z lekow a my tylko z samej soli ale moze dlatego ze Michał nie kaslał i osłuchowo tez nic nie bylo

kasiula, straszne te lalki. tzn, sa tak ludzkie,ze az przerazajace.

a propos, w sobote bylam z mala na spacerze,i wracajac na mojej ulicy minelam pare, tzn chlopak szedl z przodu,a kilka krokow za nim dziewczyna, chyba byli razem, i ona niosla w nosidelku (takim zamiast chusty) lalke ;/ najpierw myslalam,ze dziecko,a ona tak mlodziutko wygladala,ale spojrzalam jeszcze raz i ze zdziwieniem zauwazylam,ze to lalka ...

kasiula, straszne te lalki. tzn, sa tak ludzkie,ze az przerazajace.

a propos, w sobote bylam z mala na spacerze,i wracajac na mojej ulicy minelam pare, tzn chlopak szedl z przodu,a kilka krokow za nim dziewczyna, chyba byli razem, i ona niosla w nosidelku (takim zamiast chusty) lalke ;/ najpierw myslalam,ze dziecko,a ona tak mlodziutko wygladala,ale spojrzalam jeszcze raz i ze zdziwieniem zauwazylam,ze to lalka ...
hehe może sie wprawiali :D

a ja ostatnio jak na mieście byłam widziałam jak babcia odebrala wnuczkę na oko 7 letnia z angielskiego po czym wsiadla na rower i pojechała a dziecko biegiem za tym rowerem :/ pojechała w odwrotna strone niz ja stałam i jej szczeście bo bym ja chyba z tego roweru zdjęła

Kilolek zdrówka dla Was!!!
Kasiiula ale masz zadanie! Nie wime jakby Oli zareagował gdybym go chciała obudzić o 3 ;/

Moje dziecko jeszcze nie spi, wstało wczesniej o 15.30 więc najpóźniej powinno isc spać ok 21-22 a nie spi do teraz.
W dodatku płacze, momentami krzyczy, niby usypiałam go przy muzyce i już prawie, ale cos nie pasuje. Wchodzi na łóżko, schodzi, szybko się rozdrażnia, oczy ma takie małe ze szok. Pierwszy raz tak się zachowuje!!!!! Nie wiem co mu jest ja z mężem jestesmy już lekko poddenerwowani i zmarwieni jego płaczem. Moze to choroba się rozkręca na dobre bo wczesniej tylko gorączka była, katar gdzies daleko furczy, może jutro się zacznie. Pierwszy raz dałam Viburcol i nie widzę poprawy...co mam jeszcze zrobić?
Babcia go wzięła ale słyszę ze też jej się wypina i nie chce usnąć. W brzuszku coś się przelewa, dałam mu dziś szpinak Hippa może on mu coś przeszkadza? Myślę ze głodny wiec daję jesc a on 80 ml zjada, po godzinie znowu 60 ml - daje mu tak bo myslalam ze taki niepsokojny bo głodny zasnąć nie może, a chyba jednak nie to. Już sama nie wiem...
w dodatku tata napompował niecale 100 balonów na jutrzejsze urodziny i mały je zobaczył, wiec znowu zabawa byla ale tak sie denerwował ze wzięłam do naszego pokoju i probuję uspić.
Jutro będą jaja z tymi balonami bo jak mały się bawi to pękają a chcę je powiesic i będzie tylko "did, i dyd" i pokazywanie paluszkiem ze chce ;D
Boję się nocy. Kuźwa balony nam pękają same z siebie....

Uleńka to nieźle z tymi balonami pękającymi! Trzymam kciuki za spokojną noc i rychłe uśpienie synka!
Kilolek, a może idź na konsultację do jakiegoś lekarza z innego szpitala, co? Bo tak długo na antybiotyku i nie ma poprawy i w ogóle do domu Was wysłali to trochę zaskakujące jest!

reklama
eh ;P ktoś mi potowarzyszy ? :D:D:D:D:D
Pawliś chodzi jak narazie bawi sie grzecznie ja po cichu siedze na kompie :D zaraz zobaczy bedzie krzyk hehehe :D
kurde mam nadzieje ze nie beda sie czepiac ze ksiazeczki zdrowia dziecka nie mam :(

Do góry