reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

O 7 to dla mnie dzień pracy się zaczyna, a tak a propos dużego miasta, by dojechać na tą 7 i odwieźć Gosiaka, to wstaję o 5:00, dziewczyny mają pobudkę ok. 5:30-5:40;-).
Martolinka - ano kiedyś palono czarownice, ale ja wróżę, że niedługo dojdzie do tego, że każda kobieta w wieku 80 lat będzie miała twarz wyprasowaną żelazkiem, naciągniętą na maxa....;-);-);-) Do nas należy wybór czy coś zrobimy czy nie, jak moją pediatrę pytałam to był tran hitem, po następnych 2latach spotkali się pediatrzy na zjeździe i stwierdzili, że algi to super rzecz... tak samo jak schematy żywienia.;-)

Właśnie mi kobiety padły, godzina ich leżakowania w żłobie i przedszkolu:szok:, zaraz trzeba pomyśleć o dokarmieniu towarzystwa...:sorry:

reklama
Martolinka - wiem, wiem, tylko jak czasami widzę, jak działają przedstawiciele handlowi firm farmaceutycznych to włos na głowie mi się jeży, ale ... to temat rzeka i nie na takie forum;-):-D
Babcia na fotelu bujanym w okularach, z drutami w rękach to już przeszłość.:-D:-D:-D

MARTOLINKA nie wiem jak u Ciebie, ale tutaj panuje pogrom dla nauczycieli. Byłam w 5 podstawówkach i w 3 okazało się, że będą zamykane, w 4 gimnazjach, z czego w 2 od nowego semestru łączą klasy, co łączy się z redukcją etatów. W czwartek pędzę zrobić maraton po średnich, dziś byłam w 2. Nie oczekuję niczego po dzisiejszych rozmowach. Ciągle słyszę tylko oczywiście aplikację przyjmiemy, ale nie planujemy zatrudnień, a redukcję :szok: W tych liceach o tyle było inaczej, że dyrektor nie ukrywał, że mają (w jednym) 9 polonistów, ale ruch kadrowy jest duży, więc w razie macierzyńskich bądź innych urlopów będą dzwonić. Z tego wynika, że pozostaje mi czekać, aż któraś z Pań zaciązy, albo.... aż nie chce pisać. Smutna prawda.

Co do tranu ja podaję, moja lekarka powiedziała lepsze to niż inne witaminy. Choć nie naciskała, Jasiek odpukać nie choruje, więc nie zalecała nic. I szczerze nie podaje każdego dnia, zdaje się, że Kira rónież pisała o tym, że nie podaje Ignasiowi witamin.

DZIUBASKU WITAMY !!! Ale optymistyczny post :)

martolinka ale co lekarz to inne zdanie , jedni mówią podawać inni że nie , u mnie tran zalecają już od 2 tygodnia życia dziecku podawać i o ile Kuba pije chętnie to Lenka nie bardzo no ale dostaje mimo wszystko :tak:
dziunka to okropne z tą kobietą i guzem , dobrze że ja ryb nie lubię
ana no pewnie masz racje , bo dzisiejsze babcie to z reguły niezłe szprychy :-) , chociaż z drugiej strony jak kobiety będą coraz później w ciążę zachodzić to ich matki mogą się czasem nie doczekać tych wnuków :-(

moja pyza się budzi więc czas się nią zająć , dobrze że chociaż Kuba sobie drzemie jeszcze bo oczywiście obiad nieruszony :zawstydzona/y:

Pathanka w całym 3mieście słyszałam o likwidacji 1 szkoły więc pogromu chyba nie ma. Z drugiej strony jak wyglądają rotacje pracowników nie mam pojęcia , ale liczę na to , że objeżdżając jak najwięcej z potencjalnych miejsc pracy moje szanse się zwiększają.. od września planuję też podyplomówkę najprawdopodobniej z etyki więc dojdzie mi drugi fakultet ewentualnie.

Też sie zastanawiam nad drugim fakultetem, bo z jednym jest ciężko. U nas zamykają duuuużo, a rotacje hmmm z tym jest duży problem, bo te Panie, które mogą iść na emeryturkę wcale się tam nie wybierają. już dziś życzę Ci powodzenia.

Optymizm pewnie dlatego bije bo wracam do pracy :))) Filip już ma prawie rok, więc najgorsze umęczenie za nami :))

Podziwiam Was kobietki, to forum już tyle czasu działa, a tu cały czas gwarno i dużo się dzieje i nadgonić nie ma jak...:)

Dziunka może fotki kiedyś jakieś dam, ale leniwa strasznie jestem w tym temacie, wybacz proszę ;)

Dziubasku, przepraszam, ale nie doczytałam - wracasz na cały etat ?

Dziewczyny, wiecie już może kiedy zaczyna się rekrutacja do przedszkoli ? W Wawie na żadnej stronie nie ma informacji.

Marnie się czuję, głowa mnie boli, spać się chce, w brzuchu bulgocze... :(

reklama
o rany, nie bylo mnie 4 godizny a tu tyle stron napisane :szok:szaleńcy

Witajcie ja dziś od rana zrobiłam rundę po okolicznych szkołach przypomnieć o swojej obecności. Szkoda gadać chyba popadne w jakąś depresję tyle lat nauki i nie mam szans na dostanie się do pracy. Wyć się chce, jeszcze na 13 jestem umówiona z dyrektorem jednej, ale nie liczę na nic.
złóż w marcu-kwietniu i spokojnie czekaj. Mogą sie nawet w sierpniu odezwać. Ja ja pierwszym razem szukałam złożyłam na wiosnę też wszędzie mnie z kwitkiem odsyłali, w końcu w lipcu zaczęłam pracę w skarbowym, a w ostatnim tygodniu sirpnia miałam 3 telefony z róznych szkół, ze natychmiast im potrzeba. Często sie zdaża, ze dopiero na sierpniowej radzie ludzie informują,z e od 1 wrzesnia nie będą pracować, bo w ciązy albo na urlop idą.
A co do rotacji - zapraszam do mnie - my mamy min. 4-6 ciężarnych rocznie :-) no co rozwijamy się, a poza tym taki nawał dzieci, ze nie wyrabiamy i albo nam szkołę rozciągną albo pęknie w szwach

Tu nie chodzi o schudnięcie, bo owszem traci się wagę, ale długotrwałe jej stosowanie prowadzi do m.in. podwyższenia cholsterolu, przyspieszenia rozwoju miażdżycy i zwieksza ryzyko zachorowania na raka piersi i.... i tu już nie będę się rozpisywać ;-) no ale jak stosowanie każdej diety prowadzi do pozbawienia organizmu ważnych składników pokarmowych, co prowadzi do chorób.

Sama chcialabym Dukana stosować, ale dopiero jak się okaże że nerki mam ok to się zdecyduję.
no cóż, moze i tak ale ja po 6 mesiacach na dukanie mam tak idealne wyniki jak nigdy w życiu i to wszytskie mozliwe. Zla jestem że nie dokońcyzłam i trochę zal, że (nie chcę żeby to źle zabrzmialo) ciążą efekt popsułam ale z drugiej strony setke bym już przekroczyła na pewno gdyby nie wczesniejsza dieta

Byłam a chłopakami na kulkach. Michał ledwo do domu dotarł, pół obiadu na pół śpiąco jeszcze wtrząchnął i padł. Je też jestem ledwo żywa i oczy mi się kleją. Zwłaszcza,z ę w jedną strone musiałam ich zapchać w śnieżycy ( z powrotem tatuś po nas przyszeł zrelaksowany po masazu to go wykorzystaliśmy na maksa) a na kulkach musiałam za Michalem po konstrukcji śmigać, bo go wałki przerażaly i trzeba mu było dupinę przez nie pchnąć :sorry: ale później już śmigał sama ale i tak chcial by go śledzić. Ze wstydem stwierdzam, ze nie wszędzie się mieściłam :zawstydzona/y:

agrafka chyba w marcu. Dam Ci znać jak ogłoszą nabór

Do góry