reklama

Listopad 2010

Fajnie że Leoś jednak zdrowy :)
U nas też ok, nie przechodziłam ani toxo ani cyto a tak nastraszyli :) ma zastój żółci ale narazie nic nie robimy tylko czekamy.

Nie śpi prawie w ogóle, nie wiem jak to możliwe że potrafi spać mniej niż ja, bo ja przysypiam jak on sobie coś tam gada, ale nie mam siły podnieść powiek, tak z godzinkę pośpię.
Fajnie otworzyć oczy i zobaczyć jak się uśmiecha, gada sobie do obrazków... Mam wyrzuty sumienia że spałam a on biedy taki sam się musiał "bawić"

reklama
Witam :-)
Znalazłam bardzo ciekawy artykuł, polecam jego przeczytanie. Dotyczy alergii i ich diagnozy...

Dlatego też jestem zdania, że w opiece nad dzieckiem należy się kierować swoim rozumem i intuicją, a nie latać co pięć minut po lekarzach, bo, o matko, tu mu coś wyskoczyło.
Artykuł bardzo fajny. Dzięki, że się nim podzieliłaś.

Mam takie głupie pytanie;) jak liczycie czas pomiędzy karmieniami? od początku do początku jak skurcze) czy od końca ostatniego do początku następnego?

Mamy które odciągają pokarm - kiedy to robicie? Po karmieniu/między karmieniami/z jednej/obu piersi? chciałabym odciągnąć kilka porcji i zamrozić na wypadek jak bym musiała małego zostawić z tatą na dłużej.

Artykuł bardzo fajny - rozsądny.

Ja odciągałam w nocy po karmieniu bo w dzień zjada wszystko, jak nie zje to odciągam, ale zawsze bezpośrednio po, albo 30 minut po karmieniu. W ciągu dwóch dni odciągnęłam na zapas ok 600 ml mleka. Ale w domowych zamrażalkach można je trzymać do 2 tygodni więc je wymieniam, albo rozmrażam i daje małemu i wtedy z piersi odciągam całość i zamrażam.

podgrzybek od zakończenia do początku następnego, więc nie jak skurcze :)
ja odciągam tylko raz dziennie- w nocy, bo wtedy najlepsze mleczko i mam go najwięcej, więc karmię z 1 piersi a później z drugiej ściągam

reklama
w -10 2tyg, tyle ma lodówka, w -14 3mies, w -18st 6msc, = to jest głębokie mrożenie.. tak mam w poradniku z poradni laktacyjnej i tak samo jest w poradniku Medeli z laktatora

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry