reklama

Listopad 2010

reklama
tak jak napisałam kilka postów wcześniej, te pierwsze USG nie są aż tak miarodajne, zobaczcie, jak są rozbieżności nawet w ocenie tętna dzidzi,jedne fasolki szybciutko się rozwijają, inne porzebują troszkę więcej czasu,
np.moja dzidzia, wg USG jest np strarsza o 2 dni niż wiek OM, a owulkę miałam późną, zresztą wiem którego dnia, bo była monitorowana

także Paulinko,napewno wszystko jest w porządku:)

Cześć kobietki:)
Mysza jak sałatkę to może kebab-gyros,jest szybka ja zawsze robię jak ma ktoś wpaść lub taka wiosenna z tartym serem,ogórek,pomidor,jajka starte na grubych oczkach,sałata lodowa wszystko polane sosem smietanowym,z jogurtem naturalnym ja do sosu daje zabek czosnku obie bardzo polecam:))))
a ja własnie oddałam krew i kupłam duuuuuuuuużą kremówkę:)))
Zapomniałam do sałatki mozna dodać jeszcze paprykę czerwoną a ser oczywiście żółty:))

Kokotka a napisz mi proszę przepis na tą z gyrosem.

Mnie wczoraj kłuli...i oczywiście dzisiaj wielki siniak na ręce... choć zauważyłam że odkąd biorę detralex i acard łatwiej idzie to pobieranie choć i tak główny problem jest w tym, że mi żył nie widać.
Myślałam też żeby zrobić taką jakąś wiosenną -> ogórek, pomidor, kukurydza, sałata etc. ale ostatnio ciągle ją jemy i już mi się przejadła, choć uwielbiam krem balsamiczny a do niej bardzo pasuje.

Czytałam Wasze posty po 3 razy... I chyba mam lekkie olśnienie :D:D:D Jak sobie tak to poukładam to faktycznie to jest logiczne :) Czyli wychodzi na to, ze nie ma sie czym zamartwiac bo to i tak wyjdzie później na kolejnych USG w jakim dzidzia jest wieku :))) No to w nagrodę, ze mój umysł wszystko zrozumiał ide zjeść czekoladę :))) Ale tylko kosteczkę hehe :D

Dziękuje :*:*:*

Paulinko zwróć uwagę że niektóre kobietki mają po dwa suwaczki z doma terminami OM i Usg...nie zawsze musi być rózne, ale często jest.

Kurcze a ja dopiero za 3 tygodnie mam wizytę... :-( i jak się nie wybiorę wcześniej to dopiero za te 3 tyg zobaczę mojego Skarbka.

Mysza84 - co do sałatki to ja zawszę robie jeden rodzaj (i w sumie też mam teraz smaka na nia :-) );

a mianowicie:
- tuńczyk (najlepiej w oleju, ale może byc w sosie własnym wtedy trzeba go odsączyć i trochę oliwy dodać);
- Papryka konserwowa (pokrojona w kostkę);
- kukurydza z puszki (ja ostatnio daję mix kukurydzy z fasolką);
- czerwona cebula (ale może być bez)
- sporo pieprzu, troszeczkę soli i zioła prowansalskie;
Wszystko wymieszać i voila :-)
Czasami dodaję do niej makaron (najlepiej kokardki albo muszelki) i wtedy starcza dla większej liczby osób i jest delikatniejsza :-)

reklama
2 podwójne piersi z kurczaka,
przyprawa kebab-gyros,
2 duże cebule,
6 ogórków kiszonych,
puszka kukurydzy,
majonez duży,
kapusta pekińska,
1. Piersi z kurczaka ( 2 podwójne lub 4 pojedyńcze) kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawa kebab-gyros, podlewamy odrobina wody i/lub 4 łyżkami oliwy, dusimy.

2. Cebule pokroić ( ja w piórka kroję) i sparzyć.

3. Układamy warstwowo w przezroczystej salaterce. Po kolei: wystudzone mięso, cebula, , ogórki kiszone ( pokrojone w kostkę, odsaczone z wody), majonez, odsaczona kukurydza, majonez, kapusta pekińska,

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry