reklama

Listopad 2010

A poza tym to mam ochotę na rosołek :-)

Inez to zapraszam do nas, bo u mnie cały gar rosołu + makaronik jajeczny:-)
co do mdłośći, spróbuj z tym imbirem, ja robię sobie taki napój
Ścieram obrany korzeń imbiru. Dodaję plasterek cytryny i zalewam wrzątkiem. Gdy napar lekko przestygnie, słodzę miodem. Piję 2-3 razy dziennie i naprawdę jest mi lepiej. Polecam !

reklama
Meryan - aha to teraz już rozumiem... Będe mooocno trzymać kciuki żeby tym razem wszystko było w porzadeczku i żebyś w koncu mogła trzymać w ramionach tego upragnionego dzidziusia :) :*

Cześć Dziewczyny :-)

Okazało się, że moje fatalne wczorajsze samopoczucie miało swoje całkiem prozaiczne powody ... przypałętała mi się jakaś paskudna infekcja i stąd to wszystko ... niestety trafiłam na lekarkę służbistkę, która stwierdziła, że takie coś to max 3 dni i na pewno w poniedziałek już będzie ok. i dała mi zwolnienie tylko na dzisiaj, a jak się będę źle czuła to mam jechać w niedzielę na dyżur :-/
mam nadzieję, że rzeczywiśceiw poniedziałk będzie ok. ale ostatnim razem z taką infekcją wylądowałam na 2 tyg na antybiotykach ...

Najgorsze jest to, że mam totalny jadłowstręt bo gardło mnie boli :-(

Meryan znam te regułę ale i z terminu OM (cykle mam tylko po luteinie) wynika inna data niz po usg i we wtorek znowu wyszedl mi inny dzien ciąży niz poprzednio wyliczone,a usg chyba jest najtrafniejsze, tak czy owak moja ginka ma taki obracany kalendarzyk którym na podstawie dzisiejszego dnia ciązy -ktory wynika z usg, oblicza termin pordu,lub termin poczeci, myslalam ze taki kalendarzyk w formie kalkulatora jest rowniez dostepny na necie,ale chyba musze dluzej poszukac...rzeczywiscie jestes mocno obstawiona plus do tego pozytywne nastawienie i jak najmniej stresu a na pewno sie uda!!!

helo.
o rany ale produkujecie postów. zaglądam raz lub dwa razy na dzień i nie da sie być na bierząco :-)
ja w takim razie też napiszę do kremofki i mam nadzieje, że mnie dopisze.

odebrałam dzisiaj swoją morfologie i mocz. nie wygląda to rewelacyjnie, ale jeszcze nie jest tak źle.
tyle tylko że w poprzedniej ciąży żelazo domięśniowo brałam dopiero w 7 m-cu, a tu wygląda, ze pewnie będzie wcześniej.

no chyba że są jakies nowości, które będą lepiej się wchłaniały od tabletek.

Cześć dziewczyny... wpadłam tylko na chwilkę. Trochę poczytałam co naskrobałyście i teraz już spadam. Życzę miłego dnia.
Meryan
Siniak po Clexane? Robisz sobie sama? Pamiętaj... staraj się zawsze 2 cm (lub 2 palce) od pępka, poniżej linii pępka! Najpierw możesz lekko odciągnąć tłok i dopiero podać lek. Oczywiście można też podawać w rękę(ramię) i nogę(udo) ale zawsze pod fałd skórny. Jeśli niepotrzebnie się namądrowałam to sorki. Piszę, bo chcę pomóc. Pozdrawiam

spoonhead trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze,może za wcześnie zrobione jest badanie?, mój lekarz mówił,że powinno się mierzyć między 12 a 13 tc, chyba,że dzidzia z pomiarów jest większa i z USG wych. 12 tc

Izula82...dzięki,robię sobie sama,własnie tak robię ,jak napisałaś:) musiałam trafić na jakieś naczynko,

reklama
Dziecko wg mojej lekarz do badania genetycznego musi miec wymiar CRL min 4,5cm. i to by się zgadzało bo to przypada akurat na 12 tydz. ciązy

Ja miałam dotąd tylko jedno USG, potwierdzające ciążę, w 8 tygodniu. Następne dopiero 29.04, ale nie wiem jakiej teraz wielkości jest moje dziecko. Termin tego USG to pierwszy dzień 15 tygodnia. Czy to nie za późno? Bo po tym co tu piszecie, to zaczęłam się niepokoić....

I jeszcze jedno. Mój lekarz wpisał mi na skierowaniu, że to ma być USG TV, czyli przez pochwę. A mnie się zawsze zdawało, że po 12 tygodniu robi się już tylko przez brzuch. Teraz nie wiem co mam o tym myśleć. Czy mój lekarz się pomylił czy takie TV jest dokładniejsze? Sprawdziłam w rejestracji w mojej przychodni, że USG ciąży (przez brzuch) i USG TV to są dwa odrębne skierowania. Na szczęście zapisałam się na to USG do lekarza, który robi je oba a rejestratorka dopisała komentarz, że to ma być USG ciąży, więc chyba mi zrobią jak trzeba. Ale teraz się zastanawiam czy nie wyszłam na jakąś co się mądruje...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry