Anbar no to już nie możesz odpuścić tej sprawy.
Z tego względu że chwilke pracowałam w "urzędzie" mogę Ci podpowiedzieć, że skarga to jedno i mniej ważna ( bo to jest gra na zwłokę) . Oczywiście ją złóż, alle najważniejsza rzecz to musisz umówić sie na spotkanie z kierownikiem USC i przedstawić zaistniąłą sytuacje. Jeśli jesteś pewna że ten dokument który posiadasz , oprócz mylnego nagłówku
zawiera treść która jest wymagana w USC to nie moga Ci robić problemów...Jutro zapisz sie na spotkanie z Pania Kierownik.
Przecież dokument który miałas przywieżc to dokumnet właściwy dla danego kraju a więc w innym kraju może to byc dokument o innej nazwie , ale treść jest najważniejsza...
Czy w USC oprocz potwierdzenia ze dana osoba jest stanu wolnego, wymagają również potwierdzenia że dana osoba jest osoba zdolną do zawarcia małżenstwa?? Może to są dwie różne rzeczy...?
Anbar, w jakim miescie mieszkasz??
Moja kolezanka ma znajomą która brała slub z brazylijczykiem...podobno nie wzieli slubu wmiescie bo wymagali tego dokumentu aaaa kraj jej męża nie wydawał innego tylko zaswiadczenia o stanie wolnym...Wzieli slub w USC niedaleko miasta na wsi, tam podobno nie robili problemów
A i jeszcze jedno znalazłam gdzies w necie bo mnie to zainteresowało, podobno wstarczy zaswiadczenie od konsula kraju Twojego męża że inne zaswiadczenie niz to o stanie wolnym nie są wystawiane i po sprawie ...