reklama

Listopad 2010

Myszka i Meryan skurcze rozpoczynające poród to nic innego jak spotęgowane (bardzo spotęgowane ;) ) skurcze miesiączkowe i ich należy unikać w czasie ciązy. Ja właśnie z nimi walczę biorąc dziennie 12 tabletek, ale nie chce aby moja dzidzia urodziła się przedwcześnie :(
Myszka ja też miałam przesuniętą wizytę ostatnio o 5 dni i lekarz mi powiedziała,że gdybym przyszła za ok tydzień to zapewne już powiedziałaby na 100% czy to rzeczywiście dziewczynka , a tak to teraz muszę czekać do 10 czerwca hihi... Ale jeśli chcesz to idź wcześniej, moje maleństwo nie do końca się pokazywało tak jak powinno, stad niepewność lekarzy, może u Ciebie uda sie określić. Zaczynasz 17 tydzień więc powinno być już cosik widać...:)

Anbar pierwsza sprawa jest taka, że raczej nie plamisz po wizycie , bo trafilaś na tą wizytę własnie z powodu plamienia i ono nie ustąpiło... Jeśli pójdziesz na wizytę koniecznie zarządaj usg, inne badanie raczej nie określi co się dzieje :(...Trzymam mocno kciuki ...
Druga sprawa, moja koleżanka w 15 tyg ciąży zapisała się na fitness dla kobiet w ciąży, po jednych zajęciach dostała skurczów porodowych (a sądziła, że są nieobciązające), więc ja naprawdę też obstawiałabym te zajęcia...Trochę się o nich naczytałam i sama bym się na nie nie zdecydowała...:(
Meryan pamiętam swoje zachowanie i panikę jak zauwazyłam, że krwawię, ehhhh naprawde współczuję i pomimo tego, że dzidzia nie jest zagrożona to jednak żadne krwawienie nie jest bezpieczne więc wypytaj lekarza o wszystko i niech jak najszybciej coś zaradzą...:(

Dziewczynki Kochane, życzę przecudownych chwil podczas oglądania Waszych maleństw :) Miłego dzionka :)

reklama
Mysza, ja miałam skurcze od piątku i u mnie objawialo się to takim bólem jak na @, tylko słabszym i promieniowało mi do wewnętrznej strony ud. Do tego twardniał mi brzuch nad samą kością łonową. Wczoraj juz mnie brzuch nie bolał ale od czasu do czasu twardniał.
Kłucia też miewam, szczególnie jak kichnę albo szybko wstanę ale to chyba normalne. W sobotę byłam u lekarza, który akurat przyjmowł i kazał dużo leżeć, odpoczywać i brać duphaston. W środe ide do swojego i zobaczymy co na to powie.

Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

Druga sprawa, moja koleżanka w 15 tyg ciąży zapisała się na fitness dla kobiet w ciąży, po jednych zajęciach dostała skurczów porodowych (a sądziła, że są nieobciązające), więc ja naprawdę też obstawiałabym te zajęcia...Trochę się o nich naczytałam i sama bym się na nie nie zdecydowała...:(

Ale dlaczego nie? Większość ćwiczeń odbywa się na piłce rehabilitacyjnej i ma na celu odciążenie kręgosłupa i wszystko jest raczej skoncentrowane na ćwiczeniach mięśni Kegla oraz na oddychaniu. Do tego, chodzę do dziewczyny, która jest autorką ćwiczeń prowadzonych w warszawskich szkołach rodzenia. Gdyby były aż tak niebezpiecznie, chyba by szkoły rodzenia ich nie proponowały.
Biorąc pod uwage fakt, że pierwsze plamienie pojawiło się dopiero w pięć dni po fitnessie, raczej bym tego nie wiązała ze sobą, bo ćwiczenia są co tydzień takie same.

No właśnie Inez przy kichaniu i szybkim ruchu to mi się tak jakby coś zrywało po prawej stronie...ale też czytałam że tak się może dziać.

A czy nospę może brać jak się chce...bo mi jej ginek nie przepisał i nie wiem czy ona nie koliduje na z detralexem...
Wzięłam jedną w sobotę i jedną w niedzielę.

Kokotka a czy możesz coś na ból głowy brać ?!? Bo kurcze mnie też dalej boli, może nie cały czas ale tak momentami, że aż mi sie czasno przed oczami robi. Pewnie u mnie to z pogodą związane ale nie mam pewności.

Mysza - ja też cierpię na migreny i przed ciążą na niektóre pomagały mi tylko bardzo silne leki w stylu Imigram ... teraz są absolutnie zakazane ... jedyne czym można próbować się ratować to Apap ... na szczęśćie mi się w ciąży jeszcze nie zdażyła taka migrena jak przed ciążą z całodziennymi wymiotami, na te obecne pomaga mi leżenie w ciszy spokoju, chłodzie i ewentualnie Apap (ale staram się nie naduzywać ...)

No właśnie Inez przy kichaniu i szybkim ruchu to mi się tak jakby coś zrywało po prawej stronie...ale też czytałam że tak się może dziać.

A czy nospę może brać jak się chce...bo mi jej ginek nie przepisał i nie wiem czy ona nie koliduje na z detralexem...
Wzięłam jedną w sobotę i jedną w niedzielę.

Kokotka a czy możesz coś na ból głowy brać ?!? Bo kurcze mnie też dalej boli, może nie cały czas ale tak momentami, że aż mi sie czasno przed oczami robi. Pewnie u mnie to z pogodą związane ale nie mam pewności.
Niestety nie moge nic, czasami pomaga no-spa, Apap ale na migreny pomagają leki tylko na recepte a ich w ciązy nie mozna brać są teratogenne. Leki na migrene bierze sie tylko przez 30 dni bo tak szkodza nawet gdy nie jesteś w ciązy a jak czujesz ze atak blisko to są takie leki w proszku działaja sybko ale też nie mozna w ciąży. Pytalam lekarza to wina hormonow pozostało mi sie tylko męczyć, czasami pomaga mi wsadzić glowę pod bardzo ciepły strumień wody. Na bóle głowy czasami pomoże Apap, na migreny polopiryna z Kawą ale polopiryny też w ciązy nie mozna.Liczę ,ze przejdzie do 18 tyg. jak narazie nic nie biore nawet apapu

Kasiu ,widze,ze jestes w temacie:tak: i wiesz co czuje, mecze sie strasznie apap mi nie pomaga wiec szkoda go brać, mój mąz patrzył sie na mnie i dziwił ,ze tak sie męcze. To jakis obłed , swiatłowstret ,wymioty i mdłosci to juz 2 tydz sie ciągnie i boje sie,ze to jeszcze potrwa.płakać mi sie chce:-(

Dodam tylko ,ze migreny miałam już dawno w ciązy z chlopcami nie mialam migren ,po tabletkach anty też przeszły nie były takie cięzkie bo miałam takie po 5 dni az w końcu wymiotowalam. Z Alunia w ciązy było to samo chyba z 5 tyg mnie męczyło raz lepiej raz gorzej i tego znowu sie bałam bo nic nie mogę zrobić,czekam aż przejdzie

No u mnie na pewno nie jest to migrena...na szczęście, tylko jakieś takie zmiany pogodowe albo hormonalne.
Zapytam ginka na następnej wizycie czy mogę się ratować.

Meryan wybraliście juz imię dla synka ?

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie krwawienie jest rzadkie, bez żadnych skrzepików...macica jest bardzo ukrwiona z powodu leków i każdy nawet niewielki ucisk...czy skurczyk powoduje,że uaktywnia się jakieś naczynko i powoduje krwawienie...w taki sposób uspakajali mnie lekarze w szpitalu

po cichu też zaczynam zganiac winę na basen....jednak jest to spa, gdzie co krok...są dysze masujące....i ciepła woda....może jeszcze dodatkowo porozbijały mi trochę naczynia.....sama już nie wiem....

jeżeli chodzi o bóle migrenowe...nie biorę nic....i tak pakuję w siebie dużo leków....więc zawsze próbuję je przespać, wiem,że łatwo się mówi...ale dla mnie to jedyny sposób

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry