reklama

Listopad 2010

efinka mi też czesto jest trudno rozróżnić skurcz od wypychania się maluszka... ale zauwazyłam że skurcze mam częściej jak leżę na płasko i wtedy twardnieje mi macica tak jakby najpierw od góry ( czyli od dna) a później idzie to w dół...

To ja tak własnie miałam, tzn zdarzyło się to może 2-3 razy w tygodniu i własnie jak leżałam na płasko. Mialam tez wtedy taką twardą kulkę raz z jednej raz z drugiej strony. Przeszło równie szybko jak się zaczęło.
Jak pójdę do lekarki to musze się wypytać o to.

Agrafka bardzo ciekawy ten artykuł.

reklama
mglaczek podobno na zgagę najlepsze są migdały, spróbuj. Ja zgagę miałam w pierwszym trymestrze i pomagała mi świeża mięta parzona a o migdałach się dowiedziałam jak już było u mnie po :-) Trzymam kciuki żeby Ci przeszło :*:*

Na ból plecków pomaga mi ciepły prysznic.

A poza tym muszę się Wam wyżalić, nie wiem jak sobie radzić z moimi skokami humorków. Wszystko mnie wyprowadza z równowagi :-( Macie jakiś sposób na to?

Hej dziewczynki :)
ja chyba też się muszę pożalić, mnie za to boli z prawej strony w okolicy żeber i nie daje mi to spać. męczę się tak do 1 w nocy aż padam umęczona i o 6 znowu mnie budzi tragedia. muszę się dopytać lekarki co to może być, pojawia się jak tylko leże. Chyba mam być cały czas aktywna hehe, ale ile można. u nas dzisiaj taka parówa że ledwo jest czym oddychać, ale może zaraz spadnie deszcz bo się tak coś szykuję.
Aniu ciasto rewelacyjne dziękuję za przepis :)
Pozdrawiam pa

Skorpionica spróbuj na lewy bok albo chwile rozchodzić. Na pocieszenie powiem Ci że ja się męczyłam 3 tyg bez przerwy od rana do nocy na stojąco, siedząco i leżąco (w końcu bliźniaki to ciaśniej) i póki co przeszło. Może jak maluch się odwróci albo ułoży inaczej to poczujesz ulge :-)

Witam,
się nie odzywałam przez weekend, bo w czwartek po poludniu pojechaliśmy do moich rodzicow. Trasa 560 km, ale jakos dalismy rade. Michaś czul sie chyba bardzo dobrze w rodzinnych stronach bo wiercil sie kiedy tylko sie dalo.
Ale dzisiaj rano jak sie obudzilam to strasznie krecilo mi sie w glowie, nie chcialo przejsc. Nie wiem z czego to, moze to ten upal.
Spokojnej nocki :-)

Lenna dziękuję za rady :) ale i lewy bok odpada bo ciągnie. Chociaż wczoraj jakoś zasnęłam , tylko rano mnie obudziło to ciągnięcie. A Tobie to współczuję, u mnie jedno buszuje a dwójka maluszków to dopiero musi być ciężko. Ale może jak te upały miną to będzie lepiej i dzidzia zmieni pozycje hehe.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia dziewczynki :)

mi od kilku dni twardnieje brzuch i nie wiem czy mam się martwić czy nie, bo niby to normalne w tym tygodniu, ale jakoś często mi twardnieje i na dość długo;/ a wizyta dopiero w piątek, poza tym straszne problemy z obrzękami, nogi mnie bolą nie mogę spać w nocy, wstaję kilka razy w nocy i biorę zimny prysznic, ale to przynosi tylko chwilową ulgę;/ przez cały dzień praktycznie mam stopy w misce z wodą z solą leczniczą, ale jak tylko wyjmę nogi to od razu pieką;/ płakać mi się chce, poza tym codziennie nowe naczynko mi pęka na nodze, koszmar

mi od kilku dni twardnieje brzuch i nie wiem czy mam się martwić czy nie, bo niby to normalne w tym tygodniu, ale jakoś często mi twardnieje i na dość długo;/ a wizyta dopiero w piątek, poza tym straszne problemy z obrzękami, nogi mnie bolą nie mogę spać w nocy, wstaję kilka razy w nocy i biorę zimny prysznic, ale to przynosi tylko chwilową ulgę;/ przez cały dzień praktycznie mam stopy w misce z wodą z solą leczniczą, ale jak tylko wyjmę nogi to od razu pieką;/ płakać mi się chce, poza tym codziennie nowe naczynko mi pęka na nodze, koszmar

powiedz o tym puchnięciu lekarzowi,mi zawsze jako pierwsze,na wizycie zadaja pytanie czy mi puchna rece lub nogi.a to co Ty opisujesz to dośc dziwny objaw,a przynajmniej niepokojący.moze do piatku spróbuj sobie lezec z nogami w górze i w nocy je trzymaj na jakichs poduszkach.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry