reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

Amerie - a gdzie masz to wesele? My w Niepołomicach na zamku:) Ale ze względu na śmierć taty męża najprawdopodobniej po obiedzie się zmyjemy. Zobaczymy z resztą jak będzie.

reklama
podgrzybek my mamy w Wadowicach, więc jednak się zobaczymy w poniedziałek na SR :D
Ale ja i tak po obiedzie i torcie chyba pojadę do domku, ostatnio wieczorami źle się czuję, więc nie wiem jak moje dziecko zareaguje na głośną orkiestrę :D

Hej Dziewuszki,

Ixi bardzo dobrze robisz. Mi jakby coś ciekło po nogach i było poprzedzone bólami brzucha to od razu bym jechała, bez zastanowienia. Więc czekamy na wieści.

Egrunia :-), to jesteśmy umówione. Tylko żebyśmy wszystkie na raz nie rodziły bo dla którejś zabraknie sali rodzinnej he he he.

Ja chyba muszę zrobić sobie badanie moczu bo coś za mocno boli mnie brzucho przy sikaniu i jak pęcherz jest pełny. Jak będę miała po raz kolejny zapelenie dróg moczowych to będzie dupka bo moja ginka idzie na 3 tyg. urlopu. Tym bardziej, że takie zapalenie jest jedną z przyczyn przedwczesnego porodu :-(

Oki, to konspiruj :-). ALe Ci współczuję bo ja nienawidzę takich niezręcznych sytuacji. A niestety nei wszyscy są tacy , ze tak poprostu można im powiedziec , ze cos się nie podoba. Może spróbuj w ten sposób żeby myślała , zę tak naprawdę to jej pomysł. Na zasadzie: a co myślisz jakby zrobić tak czy siak. Mam nadzieję, ze wiesz o co mi chodzi :-)

ixidixi trzymamy kciuki!!!

Dziewczyny przy pierwszej ciaży miałam termin na 26 września a urodziłam 2 października w 41 tyg. także powiem wam, że większość raczej rodzi po terminie niż przed także nie nastawiajcie sie na 2 tyg wcześniej przed terminem.
co do terminu porodu, to czytałam, że to wcale nie jest tak że jak pierwsza ciąża to często przenoszona itp...
a ja swoj 'wczesniejszy porod' progonozuje na podstawie mojego obecnego stanu...czyli skróconej szyjki, a nie dlatego że tak mi się wydaje. Chociaż wiem też że dziewczyny ze skróconą szyjką donosiły normalnie ciąże i rodziły nawet po terminie:)

Amerie będzie dobrze,na pewno coś wymyślicie,głowa do góry.
Ixidixi trzymam kciuki,koniecznie daj znać co z Wami....

Ostatnio udało mi się złapać na Skypie koleżankę z którą nie rozmawiałam kilka lat (mieszka teraz w Stanach).I ona ma roczne bliźniaki-chłopca i dziewczynkę.Opowiadała mi jak jej się poród zaczął...w 26 tygodniu ciąży.Mówiła,że po prostu nie mogła w nocy spać i całą noc oglądała TV i strasznie jej się chciało do toalety.I tak chodziła sikać co chwilę,a mąż jak rano zobaczył,że się nawet nie położyła i że jest niespokojna to ją zabrał do szpitala.Okazało się,że życie chłopca jest zagrożone i nie czekali,tylko od razu cesarkę robili i tym sposobem urodziła chłopca kilo z kawałkiem i dziewczynkę nie ważącą nawet kilograma.Od tego czasu staram się bacznie wsłuchiwać w mój organizm... Nigdy nie wiemy co się dzieje w środku,lepiej dmuchać na zimne...

Ostatnia edycja:
reklama
Amerie, najważniejsze jest Twoje samopoczucie....a może łatwiej będzie jak namówisz męża, żeby to on przy swojej mamie powiedział, że mu się w tej kiecce nie podobasz....może łatwiej będzie to przełknąć teściowej?

Ixi, ja też 3mam kciuki, koniecznie pisz jak tam u Was...

A ja dzisiaj dostałam tel, że moja bratowa jest nosicielką gronkowca złocistego (wiem, wiem, że większość jest) tylko u niej ten gronkowiec jest aktywny...no i kazała mi śmignąć na badania, żeby wiedzieć czy ja też go mam i jeśli tak, to czy jest aktywny....bo może jakieś leki trzeba na to brać....
więc siędzę na wizycie u Dr GOOGLE i czytam jak to z tym gronkowcem w ciąży jest....
jak coś wiecie na ten temat to ja proszę o wsparcie informacyjne....

3majcie się dziewczyny!

Do góry