reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

reklama
Cześć Dziewczyny!!!
Trzymam kciuki za Ixidixi i jej maleństwo.
Mnie wczoraj wieczorem też dopadło lekkie przeziębienie,bo wybrałam się na spacer w mocny i chłodny wiatr....Pożarłam zaraz kanapki z czosnkiem....i doprawiłam syropem *spam*.A to wszystko popiłam 3 wielkimi kubłami herbaty z miodem i cytryną.....Dziś jest lepiej....
A propos czosnku-to nie słyszałam nic takiego ,że nie można go jeść w ciąży....podczas karmienia piersią owszem....bo może powodować kolki,ale w ciąży ......

Widzę, że przeziębienie dopada coraz więcej dziewczyn. Mnie też coś w gardle drapie :(

Biedna ixidixi myślałam, że troszkę bardziej ta jej ciąża zaawansowana a to dopiero 30 tydz więc musi się mocno trzymać. Na pewno ma dobrą opiekę i wszystko się dobrze skonczy.

dziewczynki prosze pomóżcie , mam cakowiecie zdrętwiałą dłoń, jedna jest w miare moge poruszac, gożejze zginaniem a druga od nagdarastka po palce czuje tylko mrówki,poruszyc moge tak leciutko, ale złapac za klamkę czy co kolwiek jest prawie niemożliwe, to sie nasila stopniowo od kilku dni. co mam wziasc na to ?

agrafka jak drętwieje to podnoś ręce do góry, żeby krew spłynęła, trochę pomachaj, no i chyba magnez + b6 się bierze tak jak przy skurczach

Helou,

Kurka, to nie dobrze z Ixi :no:. Skurcze co 11 minut :angry:?? 3mam mocnooooo kciuki i mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze. Eeech...

A mnie ta pogoda jak nigdy w życiu nie przeszkadza i wręcz jestem zadowolona, że nie ma upałów :-). Bo po tym lecie jestem poprostu przegrzana i taki chłodek jest mi teraz na rękę :-).

A przeziębienie całe szczęście mnie nie łapie. Bardziej obwiam się, ze w listopadzie będzie jakaś epidemia grypy i nie będzie można rodzic razem :-(.

magdaaa26 umieram razem z Tobą. Cała noc była koszmarem. Tez zatoki mam zapchane i głowa pęka, jedynie gardło JESZCZE mnie nie boli. A co do zaparć jogurty jem dwa razy dziennie, owocow tez duzo. Wlasnie zabieram sie za musli, tak jak Ayla radzila ;)

podgrzybek przeczytalam na babyboom ze mozna stosowac na katar euphorbium i nasivin. To są leki dla malutkich dzieci, takze akurat mam je w domu po Agacie. Do tego sok malinowy standardowo, ale niestety i tak czuje sie fatalnie.

Meryan sterimaru tez uzywam, moze to cos da, zaraz lece po czosnek do nosa, moze to glupie pytanie, ale mam wlozyc sobie tak po prostu kawałek?

Właśnie zauważyłam, że pomaga mi tez jak sobie wsadzam czopki z chusteczek do nosa ;)

Mam nadzieje ze te skurcze IXI ustąpią.. niech trzyma się dzielnie.

reklama
ania_ch0 skręty do nosa dobra rzecz. też już to odkryłam. właśnie kupiłam sobie paczuszkę malin i zaraz zrobię z tego jakiś przetworek, może syropek?
euphorbium to u mnie i mojego dziecka podstawa + jakiś roztwor soli morskiej (sterimar, marimer)

Do góry