reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2010

Witam czwartkowo!

Powitać wszystkie nowe mamusie. Ja też jestem tu raczej nowicjuszką.

Magdalenaaa-ja też miałam problem z cukrem. Po 1 godz (50g glukozy) wynik wyszedła za wysoki i musiałam powtórzyć. Po 2 godz (75g) wynik wyszedł prawidłowy ale za to kłuli mnie 3 razy: na czczo (igła i glukometr), po 1 godz (igła) i po 2 godz(też igła). No i dietkę cukrzycową gin kazał trzymać ale orzekł, że nie ma cukrzycy ciążowej. UFF. Nie martw się będzie dobrze. Taki cukier wysoki w ciąży jest nie wskazany i dla mamy i dla maluszka, więc trzeba trochę uważać, ale myślę że to i tak jedno w mniejszych wyrzeczeń w ciąży. Głowa go góry!!!

aduska - trzymamy kciuki i czekamy na wieści. Będzie dobrze, musi być. Ja też przed każdą wizytą mam sresa takiego jak stąd do Honolulu, ale cóż. Teraz już zawsze będziemy drżeć o nasze maleństwa.

Jeśli chodzi o wyzyty lekarskie, to zgadza się, zdzierają okrutnie. Nie dość, że mamy wszystki wydatków pod dostatkiem, to jeszcze wizyty częśtsze. Koszmar! Mnie się jakoś udało. Jestem zadowolona z mojego gina, bierze 70 zł za wizytę, na każdej mam USG i badanie wewnętrzne. Jest pod telefonem i służy zawsze radą.

reklama
lile- jak tak poczytałam trochę na necie to rzeczywiście waga małego jest ok, w sam raz w normie. Jeśli miałabym rodzić naturalnie to lepiej żeby kolosem nie był:)

Ja za wizytę płacę 80zł i zawsze mam USG, wczoraj płaciłam więcej bo duże USG-120zł no i na to połówkowe płaciłam 250zł bo brałam filmik w 3D. Przez cały czas miałam wizyty co miesiąc a teraz mam za 3tyg.

Sporo cenią się lekarze. I to czasem człowiek idzie, jest w środku 10 minut i kasa ładnie idzie.
Ja w sumie nie mogę narzekać bo najwięcej ile zapłaciłam to 70 zł ale to lekarka była na etapie popowidziowym i sama nie wiedziała ile się podnieść z opłatami. A tak to płace 50-60 zł, zawsze badanie szyjki, jakieś usg, nawet jak połówkowe mialam to 60 zł płaciłam. Najgorsze przynajmniej na początku były opłaty za lek który trochę kosztował a starczał tylko na tydzień.

jestem ciekawa ile mój gin zarabia. przyjmuje od 11tej do 21 bodajże, z 10-15 minut na pacjentkę... mogłam zostać ginekologiem.

noo moja też tak przyjmuje a czasem siedzi nawet do 23, na pacjentkę ma 15minut. A jakim autkiem podjeżdża pod gabinet fiu fiu. Ma to swoje plusy i minusy, kasa duża ale z drugiej strony całe życie sromy oglądać to by mi się po nocach śniło:p

Witajcie! Ja chodzę na wizyty co miesiąc i za każdą płacę 50 zł (pierwsza kosztowała 60 ). Za każdym razem mam robione zwykłe badanie ginekologiczne i usg. Dostaję 2 zdjęcia i opis usg (tzn. waga dziecka, położenie, stopień rozwoju łożyska itp.). Płacę za dodatkowe badania, np. morfologia, mocz, ale to w laboratorium. Ze skierowaniem mam 10% zniżki. Aha, jak robię cytologię u mojego lekarza to razem z wizytą płacę 80 zł. Przewidywany czas wizyty to 20 min. Ale ciężarne zawsze siedzą dłużej, nawet do 45 min. Także w sumie nie jest najgorzej.
Badanie obciążenia glukozą robiłam tylko raz, od razu 75g. Wynik po 2h to 92 mg/dl. Na czczo miałam 60.

Witam nowe mamy :happy:.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam wszystkie Mamusie, te obecne i te przyszłe :)

Mam na imię Monika. Jestem mamą 4,5 synka-Bartosza. Teraz czekamy na córeczkę-Julcię.Termin mam na 25.11. Pierwsza ciąża przeszła prawie niezauważalnie, no gdyby tylko mi ten brzuch pod koniec nie przeszkadzał...:) Rodziłam w Madurowiczu w Łodzi. Cały poród od pierwszego bólu trwał 4,5h ! Migiem, ale zakończył się kleszczami (nikło tętno maluszka) W tej ciąży mam wszystkie chyba tu opisywane dolegliwości, ale daje radę :) Mam nadzieję, że poród zakończy się naturalnie,bez komplikacji bo chciałabym przytulić maleństwo tuż po. Wizyty mam co miesiąc. Ale się rozpisałam. Fajnie się Was czyta, będę tu zaglądać na pewno. W poniedziałek idę na usg to będę miała nowe wieści :)
pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
Tak to jest z tymi lekarzami, co niektórzy ździercy a jeszcze konkretnej informacji nie mozna uzyskać, ale wysokosć zarobków jakos nie przekonuje mnie do tego by przez całe zycie oglądać sromy.Brry!

Mi sie udalo na szczęście trafic na takich którym troszke trzeba zapłacic ale przynajmniej konkretna wizyta jest, szczegółowa na temat dziecka i mnie samej, a cenowo widzę tak srednio wypadają.

Witam nowe mamusie, przybywa nas widze coraz wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witaj m3onika,kolejna mamusia z Łodzi,fajnie :)
Ja teraz planuję rodzić w Madurowiczu i mam nadzieję,że żałować nie będę ;)

reklama
a ja chodze na NFZ i jestem baaardzo zadowolona, moja gin jest bardzo sympatyczna, zawsze opowiada na pytania, jak bada tez mowi co robi jak cos pisze w karcie ciazy tez zawsze wszytsko objasnia. USG 3 na całą ciąże ( inny lekarz wykonuje) ale tez taki sympatyczny tez wszytsko tlumaczy nie spieszy sie. Wiec ja nie narzekam :)

Do góry