reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2010

No niestety bolał mnie bardzo brzuch i krzyż z tyłu, na co niestety nospa nie pomagała, moja ginka na urlopie, więc w zeszły wtorek postanowilismy jechać na izbę przyjęć.
No i okazało się ,że szyjka się skraca i są to objawy przedwczesnego porodu. Więc zostawili mnie na obserwacji co trwało niestety cały tydzień :-(. Podawali mi fenoterol i robili ktg. Po usg okazało się , ze dzidzia ma niziutenko głowkę, którą się troszkę pcha na świat. W między czasie wyszły złe wyniki badan krwi, leukocytoza i podwzyższone CRP co świadczy o infekji, więc musieli szukac jeszcze przyczyny tego. Dostawawałam na to antybiotyki po których CRP jeszcze się powiększyło i znowu badania. Czekanie na wyniki posiewu i cały czas leki i monitoring czy nie ma skurczy. Z posiewu wyszła infekcja szyjki macicy. Bóle ustąpiły, zmniejszyli mi dawkę fenoterolu do 4 na dobę, przepisali globulki, ktore trzeba zrobić w aptece (koszt 10 szt. około 50 zł:angry:) i wypuścili do domku. No i mam sobie polegiwać, nie przemęczać się i takie tam.

No to tak w skrucie :-)

reklama
witam nowa mamusię@
Violet ciesze się , że wróciłaś, wypoczywaj . Na marginesie trochę trochę średnią sytuację na tej sali i dla Ciebie i dla tych dziewczyn :(....
My mamy dokładnie wskazane ile sztuk czego wziąć do szpitala, więc ja mam zamiar się do tego dostosować.
Zawiozłam dziś już zwolnienie do pracy więc jestem na formalnym wolnym :)

ixidixi, ja z koncentracja to moze nie ale za to jestem strasznie nieuwazna... wczoraj nabilam sobie chyba z 4 siniaki.. obijam sie o wszystko ostatnio.

zalagol, rozumiem, ze juz lepiej skoro Cie wypuscili? uwazaj na siebie. Trzymam kciki, zeby wszystko bylo juz dobrze.

Cześć dziewczynki! Ale naskrobałyście od wczoraj :-)
Violet- bardzo się cieszę,że już jest wszystko ok, i w końcu wiesz, ze do dziewczynka :-)
Agusiar-Witamy!!!
Ja właśnie oglądam torby na allegro. Jak byłam w szpitalu to pszyszła rodzić jedna dziewczyna z ogromną torbą, aż wyglądała to komicznie miała 2m x 1m. Słysząłam jak pielęgniarki sie śmiały, że pani na wczasy przyjechała, i jej tez bylo głpio później.
Z drugiej strony jak tu to wszytsko pomieścić-laktator, pampersy, koszule, ręczniki, mydła, kapcie, przybory dla maluszka itd...

Uff przebrnelam przez te wszytskie posty, ale to tylko glowny temat a gdzie inne nie wiem czy dam rade, przez ten szpital normalnie sie rozleniwilam. Wogole sie nie wysypialam bo caly czas cos od godziny 6 a czasem i od 5.30. Moze teraz w domu odpoczne.
Widze ze troche mam w szpitalu było i jest. Ehh nie dobrze.

Witam nową mamusię!

Agusiar ja też zamierzam rodzić w Krakowie na Siemiradzkiego (choć jestem z Tarnowa, ale tu zdarza się, że odmawiają przyjęcia z powodu remontu). A gdzie Ty zamierzasz urodzić? Może mi coś podpowiesz? Z góry dziękuję.

Co do pakowania, to ja też zamierzam sama się spakować, choć mój M. jest kochany, to nie chcę go już tym obciążać, bo różnie z tym mogłoby być.

Witajcie

Zalgol i Violet - fajnie że jesteście już w domku :-) uważajcie i dbajcie o siebie !

Witam nową mamusię

Co do czytania to ja już od dawna nie mogę czytać niczego innego poza lekturą na temat dzieci - ech a po urodzinach tyle mam książek do przeczytania i takie fajne mają recenzje - no nic to będą musiały poczekać , tylko ciekawe kiedy to będzie możliwe skoro za chwilę maluszek będzie wyznaczał rytm dnia i nocy :tak:

Ja planuję się spakować w dwie torby - dla siebie i dla maluszka - jak byłam w szpitalu leżała ze mną na sali dziewczyna spakowana w jedną dużą torbę i z tego co widziałam jak czegoś szukała to wcale nie było jej tak wygodnie.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki

Witamy Agusiaar! Kolejna dziewczynka, fajnie, może jeszcze dogonimy chłopaków hihi
Zalgol i Violet jak dobrze że jesteście, tylko nam LENNa została, ale miejmy nadzieję, że to kwestia kilku dni
Violet a to ci niespodzianka, jak zareagowałaś, ty też myślałaś o chlopcu jak ja.

Torba? Na razie wyciągnęłam ją z szafy, chciałabym na wierzchu mieć to co po porodzie lub w trakcie potrzebne, żeby mi nikt nie grzebał za bardzo

Kurczę szwankuje mi net, ciągl gaśnie mi strona :(
Co do zusu - mam udowodnić że 6-9.09 byłam w ciąży, jakbym mogła mieć przerwę....

Witam nową mamusię!

Agusiar ja też zamierzam rodzić w Krakowie na Siemiradzkiego (choć jestem z Tarnowa, ale tu zdarza się, że odmawiają przyjęcia z powodu remontu). A gdzie Ty zamierzasz urodzić? Może mi coś podpowiesz? Z góry dziękuję.

popatrz sobie na Ujastek-ja tam rodzę,albo szpital Rydygiera.z tego co się orientuję to 2 najbardziej polecane szpitale w Krakowie.

http://ujastek.pl/

reklama
Trzeci raz piszę posta bo net mi wariuje....
Agusiaar witamy, witamy!!! ja też będę miała dziewczynkę :)))
Violet a to ci niespodzianka - dziewuszka! Cieszysz się? Bo ja musiałam się lekko przeinstalować, przeczucia miałam na chłopca, ale o tam...
Witamy w domku powracające ze szppitali, znaczy Zalgol i Violet. Mam nadzieję, że LENNę też wypuszczą lada dzień.

Torba? Mam termin najszybciej na 22.11, na razie wyciągnęłam ją z szafy :) Na razie to zbieram info co na porodówkę, co na potem

Do góry