• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2011

tak podaje D oprócz tego mój je po 90ml czasem 120ml on je co 2 godz a od kiedy używasz pampers 4,
a i jakie mleczko dajesz??

reklama
aha ja daje bebilon ostatnio dałam mu kaszki trochę mleczno-ryżowej smak bananowy i super za akceptował,

czy któraś z was dziecku daję coś prócz mleka?

Ja jeszcze nie, wczoraj jak była u mnie pielęgniarka środowiskowa to powiedział aby dopiero po skończonym 4 miesiącu wprowadzać inne pokarmy, więc jeszcze troszkę poczekam.
Ja uczę małą zasypiania w łóżeczku bez lulania i mała gwiazda sobie gada i w całym domu ją słychać, ale jestem twarda i czekam aż zaśnie, choć to trochę pewnie potrwa :happy2:

Hej maminki :-)
Jestescie kochane moje drogie,tak mi brakuje tego czasu na BB i tesknie za pisaniem tutaj ale ostatnio tak mi daje wszystko popalic ze nie mam juz sil na kompa :-( Maly wlasnie spi po przebojowym poranku,w nocy spal dosc ladnie ostatnie jedzonko mial wczoraj kolo 20:30 i potem dopiero jadl o 3 ale w tym mial kilka pobudek i spanie u mnie na rekach a w lozeczku to juz nie spi kilka dni,wicznie steka a jak mnie nie czuje to sie zaczyna drzec ehh wiec usypianie ze mna az zasnie w glebszy sen i potem go odstawiam :tak: ale o 4:30 dzisiaj sie obudzil z wrzaskiem i tak poplakiwal okolo 1h i puszczal baczki.
Ja sie faszeruje tabletkami i pstrykam se w gardlo takim sprayem i troche mi pomaga,gardlo nie boli ale katar nadal meczy i kaszel mam nadzieje ze szybko mi to przejdzie.
A i nie wiem co sie stalo moj synek ma duzo mniejszy apetyt nie wiem czemu,od 2 dni je po 80ml gora 100ml i to z ciezkim bolem to je czasem sie zdarzylo ze zjadl tylko 50ml,boje sie ze sie zarazil od nas i sie mi bardziej rozchoruje :-(
Niuniunia z tego co pamietam to Margana pisala o tym i jesli sie nie myle to przez 2 tygodnie (chyba) trzeba uwazac :tak:
andrzelika ja dalam malemu wczoraj kilka lyzeczek soczku jablkowo-mietowego(nie bylo samego jablka) i jak na razie dobrze sie czuje no i efekt byl taki ze po kilku godzinkach byla kupka :tak: dzisiaj tez mam zamiar mu dac troszke tego soku :tak:

Ostatnia edycja:
ja myślę, że po łyżeczce nic nie zaszkodzi kiedyś też szybciej dawali i mleko od krowy dzieci piły,albo zwykłe kaszki i nic im nie było

SSabrinaa u małych dzieci często przeziębienie objawia się sensacjami brzuszkowymi więc radziłabym udać Ci się do pediatry żeby sprawdził maluszka, tymbardziej jeśli ma słabszy apetyt i Ty jesteś chora. Na pewno mu to nie zaszkodzi a im szybciej leczone tym lepiej.

Dziewczyny u mnie obiadek już gotowy ziemniaczki i kotleciki z piersi z ogóreczkiem kiszonym :-) ale nie mam już siły na nic, a na głowie szogun :-D i chyba się już dziś nie uczeszę i tak zaraz spać :-D:-D:-D a na zakupki pogonię mężusia, lista już gotowa. Mam dziś fazę na gotowanie, na wieczór wymyśliłam pastę z makreli i sałatkę z kurczaka :-)

andrzelika - zdaje się, że Nimfii kiedyś wklejała link do strony Bobovity, gdzie można zapisać się na darmowe próbki jedzenia. Niestety nie potrafię go odnaleźć.

Mnie wczoraj przyszła paczuszka. Jest tam książeczka z fajnym opisem jak karmić miesiąc po miesiącu w przypadku karmienia piersią i MM. Dali też próbkę kaszki i herbatki oraz słoiczek zupki marchewka z ryzem.

Nimfii - wkleisz jeszcze raz ten link? Może się komuś jeszcze przydać.

reklama
Anek moja Martynka też dostała paczuszkę od bobovity ale deserek jabłko z marchewką 2 tyg temu kaszkę i herbatkę a wczoraj dostaliśmy od bebilon 2 śliniaczek ,próbkę mleczka po 6 miesiacu i też fajny poradnik

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry