reklama

Listopad 2011

Cocca tak wrocilam do pracy od 01.10 a Kinga poszla do zlobka ale jest tam tylko 3 razy w tyg po 6h, potem T ja odbiera.

Dziewczyny a ja zaczynam miec wyrzuty sumienia ze teraz cale obowiazki nad Kinga spadly na T. Jak ma wolne to caly dzien jest z Kinga, czyli 3 razy w tygodniu. Pozostale dni jak wraca rano o 7:00 z pracy to idzie spac do 13:00 i idzie odebrac Kinge ze zlobka, a maja 30 min spacer w jedna strone, mamy jedno auto i ja nim jezdze do pracy. Potem do 18:00 zajmuje sie Kinga az ja wroce z pracy a potem na 19:00 sam idzie do pracy. Jak trzeba do lekarza czy na fizjo to tez tylko on. Jakos glupio mi z tego powodu ale nic nie moge zrobic, musialabym zrezygnowac z pracy a tego nie chcemy oboje.

reklama
Witajcie mamuśki!!

U mnie pogoda cudna, na termometrze 20C!! Zaraz wybywamy na 2gi spacerek, bo pierwszy był z babcią, jak mamę pan fizjo masował :-) haha A propos, gadałam tam sobie z taką babką w szatni o dupie marynie i mówię, że już uciekam, bo maleństwo czeka. A ona do mnie, co? że taka młodziutka i już dziecko ma?? haha ale się uśmiałam, widocznie nie tylko młoda duchem jestem, ale i ciałem, choć metryka mówi co innego. Fajnie :-)

Nocka ciężka, idą dolne dwójki, więc póki co odpuściłam Małej z odzwyczajaniem od nocnego jedzenia. Skoro to koi jej ból, to niech ma.

Szykujemy się do zakupów, więc mam do was 2 pytanka:
1. jakiej firmy kupujecie buciki na zimę??
2. jakiej firmy kupujecie kombinezony na zimę i czy lepszy jedno- czy dwuczęściowy??
Będę wdzięczna za podpowiedzi!!

angun
- skoro mamy takie same smaki, to trzeba się na jakiś obiadek/kolacyjkę umówić :-) Ja kiedyś nie lubiłam łososia, ale mąż mnie przekonał, no i teraz wcinamy całą trójeczką - Mała uwielbia!! A robimy i w piekarniku i na grillowej patelni. Wczoraj był właśnie na grillowej patelni, lekko solimy, pieprzymy, kapkę oliwy i na grilla!! Na koniec polewamy na talerzu sosem balsamicznym (nie octem a sosem). Pycha!!

gola -oczywiście, że Pola wyczuwa twoje nastroje, a jeszcze dodatkowo karmiąc przekazujesz jej negatywne substancje wyzwalana podczas stresu. Tak więc - chill out...

cocca - a co to za forum ogrodnicze?? Moja mama uwielbia ogród więc może jej podrzucę

onanana - ty jesteś mistrzynią nadrabiania :-)

Katerinka te tabletki na zatrzymanie laktacji nie działają od razu a kosztują ponad stówkę więc bym sobie je darowała. Ja też z dnia na dzień praktycznie przestałam karmić. Szkoda że jesteś tak daleko bym Ci pokazała jak ściągać trochę pokarmu i masować (super babeczka z poradni laktacyjnej mi kiedyś pokazała). Okłady też powinny pomóc

Jestem.
Bylysmy w miescie. Paczka dla mojego M. doszla zaraz jak Mia wstala z drzemki, wiec mala zjadla kaszke i wio do miasta. ;-) Kupilam jej kilka rzeczy, sobie kilka, a jutro odbiore sobie plaszcz w Benettonie, ktory ma mi pani ekspedientka odlozyc. :-) Teraz sa fajne wyprzedaze i jutro od 20.00 jest 2-godzinna promocja na ten plaszcz, a ze moj maluch juz dawno bedzie spal, a M. ma probe z zespolem, to poprosilam o odlozenie dla mnie i pani sie zgodzila, wiec zamiast czekac do 20.00 odbiore rano! :happy: Nie ma to jak poprawiajace humor zakupy! :-D

Magipka, Nimfi - wspolczuje Wam nocek...

Angie - nie martw sie. Teraz Twoj maz musi sie poopiekowac Kinga, ale mam nadzieje, ze ta sytuacja sie zmieni, ze oboje bedziecie miec czas i dla siebie, i dla Kingusi, i na odpoczynek. Masz super faceta i jestem pewna, ze dajesz mu odczuc wdziecznosc za to, ze jest taki pomocny!

Cocca - mam nadzieje, ze wszystko sie z Franusiem wyjasni. Duzo zdroweczka!

Ostatnia edycja:
dziewczyny nawet nie sprobuje Was nadrobic :nerd: od wczoraj cos wstapilo w moje Dziecie i ma takie humory ze ho ho. Tylko mama,mama i placz bez powodu. Laczac to z brakiem apetytu mam nadzieje, ze to tylko zabkowanie i niebawem wszystko wroci do normy. Dzisiaj w nocy obudzila sie z krzykiem, nie moglam jej uspokoic :-( teraz ma druga drzemke, naszczescie o normalnej porze.
ha ha ha nie moge z mojego synka,ogladamy mecz a on mowi "hura moja anglia prowadzi, a gdzie jest ronaldo?" pogubil sie chlopak.
Dziekujemy Wam w imieniu meza za zyczenia powrotu do zdrowia :-) dzisiaj juz go wysle na zakupy.

Angun gratuluje mezowi obrony i to na 5. Musisz bc z niego dumna.
katerinka zasmucilas mnie swoim postem :-(ale glowa do gory,musi byc dobrze. Lekarz zawsze musi przedstawic ten najgorszy scenariusz,ale bardzo czesto nie ma nic wspolnego z prawda. O krwiakach nie wiem nic,ani o gwaltownym przerwaniu karmienia, niestety chlopy nawet lekarze tego nie rozumieja, ze dla kobiety to jest bardzo wazne i istotne. Trzymam kciuki, oby nastepna wizyta przyniosla lepsze wiadomosci. musicie sie teraz mocno wspierac i zero nerwow.

mam nadzieje ze do wieczorka

Katerinka ja miałam krwiaka i to sporego, dostałam Duphaston i musiałam leżeć 2 tyg. do kontrolnego usg a potem jeszcze 2 tyg. do całkowitego wchłonięcia. Zakaz przytulanek do połowy ciąży i ogólnie wypoczywanie, bezwzględny zakaz dźwigania. Zakończyło się happy endem:) W moim przypadku krwiak zrobił z wysiłku bo kiedy jeszcze nie wiedziałam,że już byłam w ciąży to przekopałam pół ogródka, brzuch mnie bardzo bolał.
Co do karmienia to powinnaś zaprzestać bo ssanie wywołuje oksytocynę a ona skurcze macicy.
POWODZENIA!!

Heloł maminki :*

Katerinko - bę∂zie dobrze! Dbaj o siebie i dzidziorka!

angie- robić trzeba, mąż też to rozumie:tak: Zazdroszczę, Ci chłopa! Super mąż i tata! :)

maggipko - ja mam dwa dwuczęściowe - ale planowałąm dwa , z tym , że jeden jedno drugi dwuczęściowy miała być. jeden spodnie i kurtka Wójcik, drugi kurtka wójcik, spodnie Coccodrillo. Buciki ma Coccodrillo.
Masz rację ,mala czuje moje emocje :( U nas też dziś był piękny słoneczny dzień , jutro i pojutrze ma być mega ciepło!

anus- mały kibic Wam rośnie z Olafa! ;) Moja Polcia też miewa gorsze dni, choć ostatnio odpukać na szczęście grzeczna, ale każda z nas wie jak to jest . Ostatnio pisałam, że młoda tak przed 23 wybudziła się z mega rykiem, nie mogłam jej uspokoić przez pół godziny, w końcu cycuś pomógł, ale się męczyła chyba coś się jej śniło

cocca - Pola zrobiła się też bardziej mamusina, ale z powodzeniem do obcych też idzie. Wracając dp Franusia, jednak nasza matczyna intuicja nas nigdy nie zawodzi!

mary - beth - Twój M. też Ci fajnie pomaga - taki chłop to skarb i jeszcze na gitarze gra!:-D

mirelk o
-a wiesz , że miałam dokładnie to samo pisać, jak młoda ,ma 2 drzemki śpi spokojniej, a myślałam, że jak tyle ni śpi to padnie an noc i dośpi do rańca! Z czym miałyście ogórkową , u nas z ziemniaczkami :)

Syl - zdróweczka dla Igorka!

Cocca, nimfii - Pola też nie jest olbrzym, tzn długa jest , ale nie waży jakoś dużo , wczoraj ją ważyłam wagą dla dzieci 9150 ! :) Sukce bo ostatnio dłuuog ważyła 8800 jakoś

Dziś młoda na spacerze spała 3 godziny! Przykryta kocykiem w słoneczku, w domu ją wyciągam - przelana , że szok - kurcze ona tak dużo sika, żeby tylko chora nie byla po tych spacerach. Wcześniej byłyśmy na kawce u cioci Ani i roczniaka Michałka. Pogoda super, ma być tak ładnie do końca tygodnia:)

GOLA to tak u nas standardowo kuba spi po 2-3h na spacerze ;-) zawsze mam kocyk pod reka. Ale na zime bedzie trzeba to zmienic zeby nie przemarzl.

dzis sie wkurzylam na mojego tate. Czemu faceci nigdy nie chca nas sluchac :-( bo kuba z katarem byl i na spacerze mu sie nasilil. Mielismy juz wracac a tata mowi mi ze jeszcze moze chwile z kuba zostac na polu. No i mieli zaraz przyjsc wiec poszlam z Mackiem gotowac obiad. Po chwili dostaje sms od taty ze kuba spi. A prosilam go zeby nie pozwolil mu zasnac bo wiedzialam ze zmarznie. Po pol godziny kuba obudzil sie z ogromnym placzem i ciezko nam go bylo uspokoic. Zadko kiedy az tak sie zanosi placzem. Jak ja nie lubie gdy inni mysla ze wiedza lepiej od matki jak postepowac z dzieckiem :-(

reklama
Gola- a może Pola powinna mieć większy rozmiar pieluchy??U nas np Zuzia dady przesika czasami a pampersa jeszcze się jej nie zdarzyło...nie wiem czy to od marki zależy?
anus- to synuś już czuje się Anglikiem, że im kibicuje?;-)
mary-beth-super,że zakupy udane, każda z nas chyba lubi sprawić sobie coś nowego:-)
maggipka-ja ostatnio trzy razy słyszałam od obcych ludzi, że myśleli,że mam 16 lat:-D
angie-tylko podziwiać męża, że tak się stara i angażuje,brawo

Ja właśnie wróciłam z wywiadówki w przedszkolu, ale się nasłuchałam, że mój synuś taki fajowy-ach dumna jestem niesamowicie:tak:Ale Zuzinka za to kiepska , nie wiem co jej jest mam nadzieję, że to na zęby bo nie chce jeść, robi luźne kupki i ma temperature-kurde martwię się o nią

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry