reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

jezeli chodzi o dentyste, to z tego co ja dowiedzialam sie w poprzedniej ciazy nie ma wiekszych przeciwskazan jezeli chodzi o znieczulenie. ja musialam robic dwa zeby bez znieczulenia, ale ja mialam ciaze zagrozona, bylam po tyg. wizycie w szpitalu na podtrzymaniu i na lekach podtrzymujacych, wiec o znieczuleniu nie moglo byc mowy, bo sa w nim supstancje, ktore moga spowodowac niewielkie skurcze. w normalnej, zdrowej ciazy sa one zupelnie obojetne!!!! nie mozna robic rentgena naturalnie....

pozdrawiam ;)

reklama
Witam wszystkie listopadoweczki.
Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie. Termin mam wg. moich obliczeń na 19 listopada, wiec dzis jest 5tc i 1 dzień . Strasznie sie boje bo poprzednia ciaze poronilam w listopadzie w 7 tygodniu. Dziewczyny codziennie sie boje ze moja dzidzia przestanie sie rozwijać. Mieszkam w Szwecji wiec opieka tu to jest totalnie do d... Bety nie można zrobic, żadnych badań bez poważniejszych wskazań, wiec o prolaktynie czy progesteronie nie wiem nic. Można liczyć tylko na testy sikane. Pierwszy raz lekarza mam 1 kwietnia i to już bedzie 7tc. Mam nadzieje ze zobaczę coś na USG bo poprzednim razem było tylko poste jajo plodowe i potem płacz. Żyje w takim stresie jak nigdy. To bedzie moja pierwsza dzidzia.
Pozdrawiam i mam nadzieje zostać tu na dłużej.

Witam sie niedzielnie :-)
Pogoda jest ok,sloneczko gdzies sie tam chowa za chmurami ale nie jest az tak zle :tak:
winki80 Witam Cie serdecznie no i wielkie gratulacje :-) U nas w UK jest podobnie jak u was:tak: praktycznie zero opieki w tych najwazniejszych pierwszych tygodniach zycia fasolek ale nie wolno sie poddawac moja droga i z gory wmawiac sobie cos zlego :tak: Trzeba myslec pozytywnie i byc dobrej mysli ze wszystko bedzie dobrze :tak: Wiara czyni cuda ;-);-)

Co do znieczulenia to sie juz troszke uspokoilam no i moge spokojnie isc w srode na wizyte :-D
Milej niedzieli wam zycze dziewczyny :-)

Witam wszystkich w ponury niedzielny poranek, Ssabrinaa podeslij troche tego slonca do Ire.
Winki witamy w gronie i glowa do gory, jak powiedziala Sabrina trzeba myslec pozytywnie :tak: W Ire podobnie jak u was, pierwsze 12 tyg nie robi sie nic poza rutynowymi badaniami krwi i na tym koniec.
Ale my sie nie damy ;-)

angie z mila checia bym Ci choc troszke sloneczka wyslala :-D ale u mnie tez juz go nie ma schowal sie za chmurami i cos mi sie wydaje ze te chmury cos niosa ze soba :eek: ale i tak pelne 2dni sie cieszylam sloneczkiem :-D

Witam wszystkie listopadoweczki.
Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie. Termin mam wg. moich obliczeń na 19 listopada, wiec dzis jest 5tc i 1 dzień . Strasznie sie boje bo poprzednia ciaze poronilam w listopadzie w 7 tygodniu. Dziewczyny codziennie sie boje ze moja dzidzia przestanie sie rozwijać. Mieszkam w Szwecji wiec opieka tu to jest totalnie do d... Bety nie można zrobic, żadnych badań bez poważniejszych wskazań, wiec o prolaktynie czy progesteronie nie wiem nic. Można liczyć tylko na testy sikane. Pierwszy raz lekarza mam 1 kwietnia i to już bedzie 7tc. Mam nadzieje ze zobaczę coś na USG bo poprzednim razem było tylko poste jajo plodowe i potem płacz. Żyje w takim stresie jak nigdy. To bedzie moja pierwsza dzidzia.
Pozdrawiam i mam nadzieje zostać tu na dłużej.

Wysyłam z telefonu i coś sie pochrzanilo i pokazało 2 razy. Sorry :)
Dzięki kobiety za miłe przyjęcie. Idę na zakupy

Witaj winki80 :-)
Na pewno jest wszystko w porządku, ja także miałam stresa (w pracy zaraziłam się wirusem, nie wiedziałam jeszcze o ciąży), ale jestem pełna pozytywnych myśli!! Lekarza mam dopiero za tydzień.
Także głowa do góry! Na pewno z dzidzią wszystko OK:) Pozytywne myślenie przede wszystkim, a stresy odkładajmy na bok:)
Bo będzie dobrze. Koniec. Kropka:) !
pozdrawiam -y ;)

Cześć babeczki!

Jak Wam mija weekend? :happy2::happy2:

Ewika, Sabrina - ja zawsze miałam problemy z cerą i teraz się zastanawiam, czy w ciąży mi buźka wypięknieje... :-D A jakby tak zostało po ciąży, to byłoby cudnie! :-D

Winki - nic się nie martw, na pewno z dzidzią wszystko dobrze! :-) A co do Szwecji, to oni tam nie mają znów takiej złej opieki medycznej. Ja mieszkam w Norwegii, system jest podobny. Możesz oczywiście zrobić betę, ale najpierw musisz pójść do swojego lekarza i o to poprosić, bo jednak wszystko jest na skierowanie. A jeśli powiesz, ze straciłaś maleństwo, to na bank nie będzie problemu. Możesz też zawsze pójść do ginekologa prywatnie, ale tu pewnie trzeba liczyć się z kosztami... Trzymam kciuki i daj znać, jak było na wizycie! :-):-)

Gola, Wnika, AniaSm, Angie i wszystkie klikające babeczki - miłego dnia! :happy2:

reklama
witam się popołudniowo
winki zgadzam się z Mary ,najlepiej idź do lekarza i powiedz o poprzedniej ciąży i tym jak to się skończyło , na pewno zrobią ci wszystkie badania ,moja koleżanka miała bardzo podobną sytuację ,czytałam kiedyś że puste "jajo" może się zdarzyć tylko raz więc głowa do góry i do lekarza marsz ;)
mary jak po imprezie ??
u mnie nudy ,Kuba drzemie ,obiad się gotuje a mojego gdzieś wywiało :) tzn wiem gdzie jest hehehe ale mógłby już wrócić ;)
ale mnie dzisiaj mdliło jak obierałam mięso do obiadu ,normalnie szok bo jeszcze tak nigdy nie miałam :( brrr

Do góry