Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
uslyszec serduszko to jest taki nie zapomniany moment i taki cudowny
bo dwa zabki mi robila i naszprycowala mnie znieczuleniem a i mam male pytanko jak tam z plombami w ciazy czy sa jakies przeciwskazania na plomby swiatlo-utwardzalne no bo on mi taka dzisiaj zafundowala i tak sie teraz zastanawiam czy aby na pewno mozna??
ja mam zamiar zaczac cwiczyc w domku ale oczywiscie dopiero po 1trymestrze
i USG ktore pewnie dopiero bede miec w 12tc 
A ja od kiedy sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to tylko spacery, ale zamierzam to szybko zmienic, w tym tygodniu wybieram sie na basen a po wizycie u lekarza zamierzam tez isc na silownie, przeciez siedzac non stop na czterech literach w domu na pewno nie pomozemy malenstwu. A co do jogi to niestety u mnie nie ma takiej dla kobiet w ciazy a na normalna nie bede sie porywala jak nigdy nie chodzilam.
Ale zapisać się można dopiero w II trymestrze, także poczekam. Trener z siłowni powiedział, żebym sobie na razie odpuściła, ewentualnie spacer na bieżni lub delikatny rowerek, ale to już chyba wolę na świeżym powietrzu. Zresztą wypytam w przyszłym tygodniu mojego lekarza co i jak z tym sportem. Na razie i tak nie mam ochoty ćwiczyć, bo mnie ciągle mdli i strasznie cycuchy dają się we znaki

Jednak najlepiej zawsze informuj o ciazy lekarza, denstyste itp;-)
Zazwyczaj sa to te ćwiczenia których ucza w Szkołach Rodzenia.ponko super! na taka chwile przy USG kazda z nas czeka
Ssabrinaa z tego co pamietam to nie ma przeciwskazan do leczenia zębów i plombowaniaJednak najlepiej zawsze informuj o ciazy lekarza, denstyste itp;-)
W temacie sportu....
Mama cięzarna moze wykonywac sporo ćwiczeń w domu. Cwiczenia sa opisane w internecieZazwyczaj sa to te ćwiczenia których ucza w Szkołach Rodzenia.
A tak z ciekawości spytam... Czy któreś mamy planują Szkoly rodzenia? Same czy z partnerami?

no to jak sie dowiedziala to zdjecia nie zrobila no i musiala obmyslec inne leczenie zeba do ktorego ona potrzebuje zdjecie
na razie go tylko podleczyla itd ale zakonczy go dopiero po porodzie
ja sie tylko chcialam tak dopytac i upewnic :-)
i troszke nas przygotuje do tego waznego dnia ale jeszcze nie wiem czy bede chodzic z moim czy sama to tez bedzie zalezec od czasu jakim bedzie dysponowal moj A. ale na pewno bym chciala zeby chociaz poszedl ze mna na pare lekcji :-) no ale jeszcze mamy sporo czasu do myslenia o szkole rodzenia :-)
i probuje cos jesc ale mi gryzienie nie wychodzi nadal brak czucia w buzi
czuje sie z tym okropnie :-(
dodam ze jestem w Ire i kolezanka jest Irlandka i chyba wszyscy na tych zajeciach co byli to Irlandki i Irlandczycy
wiec chyba nie do konca sie to podobalo przyszlym tatusiom :-)