reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

AniaSam ale narobilas smaka tymi ruskimi :-D :-D ale na jutro to ja juz mam obiadek moze w weekend sie pobawie w lepienie :-D ale zobacze na jakim etapie bedzie moj len :-D
angie80 wiesz jak jabym miala szanse w moim miescie na takie USG to bym na pewno skorzystala z takiej okazji ale akurat w okolicach mnie nigdzie takiej przychodni nie ma :-( kiedys byla no ale zlikwidowali,pewnie malo pacjentow itd :tak:
Jak na razie to pozostalo tylko czekac i byc pozytywnie nastawionym;-)
Wpadlam tylko zyczyc wam milej nocki dziewczyny :-) ja juz powoli szykuje sie do wyrka,poprostu padam z nog i czuje sie taka juz zmeczona :eek: Spokojnej nocki :-D

reklama
W Irlandii pierwsze usg robia miedzy 12 a 14 tyg ale mozna sie wybrac prywatnie do polskiej przychodni na wczesniejsze usg i wlasnie zamierzam tak zrobic i umowic sie na poczatek 8 tyg. Chce sie przekonac ze wszystko oki i nie wytrzymalabym jeszcze ok 8 tyg.
w mojej dziurze nie ma prywatnych przychodni ani gabinetów oprócz dentystów i fizjoterapeutów :((( jestem skazana na ściemnianie lekarzowi żeby mi dał skierowanie

AniaSm i Ssabrinaa, to widze ze nie moge wiecej narzekac na moja troche wieksza dziure jaka jest Limerick ;-)
Tez uciekam do lozka bo zaraz zaziewam sie na maxa.
Spokojnej nocy wszystkim zycze :-)

ponko nie ktorzy twierdza ze nie wolno inni ze wolno tylko oczywiscie z pewnym umiarem :tak: Ja to osobiscie za cola nie przepadam wole sie napic soku :tak: albo zwyklej wody :-) ale jak bedziesz na wizycie u lekarza to sie wypytaj wszystkiego :-) A co do jedzenia to ja rano jestem glodna ale jak zjem sniadanie to potem juz tego zaluje bo muli mnie pare godzin,tak mi wtedy ciezko na zoladku itd. ale ani razu nie bylam w wc :tak: a popoludniu to znowu wszystko nadrabiam jem wszystko co popadnie :-D

Niestety wizytę mam za ponad tydzień a o ciąży wiem 3 tygodnie i od samego początku się zastanawiam co mi wolno, a co nie i każda stronka w internecie podaje co innego... :< A o tyle rzeczy chcę się lekarki zapytać i muszę czekać ale przez ten czas przecież można nieźle zwariować, albo nic nie jeść z obawy, że się zaszkodzi ;)

Co do ruskich, wczoraj jadłam i odgrzewałam z myślą, że nie mam wcale na nie ochoty (to była jedyna rzecz w lodówce, która się nadawała do czegokolwiek) i proszę - wylądowałam w toalecie po połowie porcji. Intuicja to jednak dobra rzecz :p

Witam sie dziewczyny :-)
Spalam tak dobrze ze sie nie moglam dobudzic :-D no ale w brzuszku burczy i trzebalo wstac :-D
ponko to nie wariuj i pij jesli lubisz tylko z umiarem a lekarza sie tylko o to dopytaj :tak: wiem ze nie wolno nam jesc niedopieczonego miesa,tatara albo tych plesniowych serow :tak: a w internecie jesli bys miala czytac na kazdej stronie czego nam nie wiolno jesc to bysmy zostaly tylko o suchym chlebie i wodzie :eek: :-D
agutek79 witam Cie serdecznie no i wielkie gratulacje :-D:-D
Zmykam cos porobic dziewczyny :tak: troszke chate ogarnac a potem do was zagladne ;-)

A my zmieniamy witaminki od dzisiaj na femibion natal classic bo w falvit mama jest wit. A ... za to w femibionie nie ma i jest duuużo kwasu foliowego... lepiej dmuchać na zimne... ;-)

Ja biore te same witaminki tylko po starej nazwie Feminatal. Z tym że opcja Classic jest standardowa dawka kwasu foliowego. Ja biore Feminatak Metafolin 800 ze zwiekszona dawka folianów - nowa nazwa to Femibion Natal 1.

a mnie ostatnio nic nie smakuje, mam taki straszny wstręt do mięsa i nawet obiadu mi się nie chce robić, bo mnie odrzuca strasznie. Piję sobie colę na nudności, ale boję się przesadzić. Słyszałyście może czy picie coli na coś wpływa? Wiadomo, że jest kofeina, ale to jak w herbacie w sumie.

W temacie samego odzywiania mysle ze nie ma wiekszych ograniczen. wiadomo ze lepiej odzywiac sie zdowo i rozsadnie, ale raz na jakis czas mozna sobie pozwolic na pepsi, pizze, czy pikantne jedzenie itp.
Ja trzymalam sie zasady ze jadlam to na co mialam ochote. Z tym ze pierwszy trymestr pierwszej ciazy nie mialam ochoty na jedznie tak jak ty piszesz ponko. Malo przybieralam na wadze, ale dzicko rozwijalo sie prawidlowo ;-)
Z zakazanych rzeczy to alkohol czy papierosy, a poza tym lekarz radzil mi zyc normalnie jak gdyby nigdy nic. Bo przeciez do zarodka trafiaja te warosci odzywcze ktorych ono potrzebuje. Mysle ze nie ma się co zadreczac ograniczeniem diety :tak:

A tak propos....
Do mam ktore mecza mdlości i bóle (skurcze) brzucha....

Niedawno wyczytalam ze przy mdłościach pomaga branie Magnezu z wit B6. Nie wiem jaki ma to wpływ, ale być moze jest w tym coś prawdy. W pierwszej ciąży łykałam MgB6 non stop i to w wiekszych dawkach poniewaz czulam skurcze macicy niemal cala ciaze. Magnez ponocny przy skurczach mięsni i zdaje sie ze i jakos na mdłości może pomagać bo mialam je bardzo rzadko, teraz jest tak samo :tak:

reklama
Dzień dobry wszystkim, nie wiem jak u was ale tu pogoda jest "pod psem"... :sorry:

Co do jedzenia, to lekarz powiedział mi tylko tyle, że mam nie jeść surowego mięsa i nie pić surowego mleka...

Co do witaminek, to tak się wczoraj zastanawiałam, czy w tych zestawach są faktycznie witaminy tak jak piszą, czy tylko masa tabletowa na którą składa się cukier no i może troszkę witaminy C... (takie ot placebo...) Bo przecież wiadomo, że lekarze itp. mają swoje profity z promowania niektórych substancji... co o tym myślicie??

PS. od wczoraj mam skórę jak niemowlak, nawet mnie dresowe spodnie podrażniają... masakra... chyba się rozdrapię...

Do góry