reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

Bryszka współczuję. Jeśli to kolki i próbowałas tylu rzeczy i nie pomaga to mam dla Ciebie smutną wiadomość: nic nie pomoże....córka mojej koleżanki miała takie kolki....mama już nawet jadła tylko gotowanego kurczaka i got. marchewkę i nic... samo po jakimś czasie przeszło...

A może faktycznie nie najada się malutki...jak karmisz?

Nimfi Infacol to to samo co Espumisam

reklama
winki Pytałaś o USG bioderek. U mnie w szpitalu zalecali zrobienie w pierwszym miesiącu życia, my idziemy 14.12, Mała będzie wtedy miała 4 tygodnie i dwa dni, ale musiałam się umówić prywatnie, bo przez NFZ terminy były dopiero na styczeń, a to dużo za późno...

Angie dzięki za odpowiedź.To naprawdę niepojęte,że lekarze nic wcześniej nie widzieli niepokojacego:-(przykro mi,ze malutka tyle musi cierpieć:-(Glowa do góry musicie być silni dla niej.Dużo zdrówka dla Kingusi.
Winki co do usg bioderek to my idziemy pod koniec 2-go m-ca.
Bryszka słyszałam,ze leżaczki z wibracjami też uśmierzają ból kolkowy.

u nas pada i nici ze spacerku:-(

,Karmię MM mały mógłby jeść bez końca sama muszę racjonalnie dawkować żeby nie przejadał się np dziś zjadł 90 ml a po godzinie pięść w buzi i łkanie... smok wypluwał a herbatką gardził ;)
Leżaczek bujaczek z wibracjami zakupiłam z fishera ale mały korzysta tylko gdy ma dobry humorek...
Wiem że prawdopodobnie nic na niego nie zadziała kupiłam jeszcze Bebilon comfort dla dzieci z tendencją do kolek i zaparć od jutra zacznę podawać może pomoże... Wiem że nie zawsze to są kolki dziś np marudzi caly dzień płacze bez końca ale brzuszek to nie jest bo jest mięciutki i mały prukał sobie przez sen, udało mi się pobrać siuśki do jałowego pojemniczka może faktycznie to jest przyczyna???
winki co do usg bioderek to powinno być wykonane w ciągu pierwszych 4 tyg najlepiej my mieliśmy doktora w domku, bo na wizytę w ramach NFZ nie było co liczyć; i okazało się że muszę pieluchować bo od układania małego na boku coś z lewym bioderkiem się zaczeło dziać tak to wyglądało że kolanko szło do środka czyli niewiele brakowało a zafundowałabym dziecku X na całe życie.
Ogólnie doktor powiedział by zachować pozycję żaby(chodzi o nóżki) prawidłowo prostowanie nóżek zaczyna się gdy małe idzie na nogi... Dodał jeszcze że dlatego jest tak istotne by te badanie wykonać w pierwszym miesiącu bo to moment intensywnego rozwoju i wszelkie zaniedbania nie wyłapane na czas mogą okaleczyć na całe życie.

Witam dziewczynki
my juz w domku, obie całe i zdrowe. Nadia jest prześliczna. na razie mamy problemy z karmieniem bo mam małe sutki ale walczymy i mam nadzieje że damy radę. Poród to była jakaś istna masakra :szok: nie zdążyli mi dać znieczulenia i myślałam że umieram,ale to potem opisze jak się trochę ogarnę.
dziękuję Wam za gratulację

Pozdrawiam :-)

Bryszka To jak powinno się układać dziecko do snu? :szok: Bo moja też często na boczku śpi albo na wznak z główką skręconą w jedną lub drugą stronę. A czasem jak ją położę na wznak to sama się na boczek przekręca...

Witam was dziewczynki :-)
Caly dzien mnie wczoraj nie bylo i dzisiaj praktycznie tez,nie zdolam was nadrobic bo troche tego jest a malo czasu mam :tak: od kilku dni problem z kompem mialam,walczylam z wirusami a i nie pamietam ile razy zdazylam formatowac kompa :nerd: nawet nie wiem skad tyle tego sie bralo na raz :nerd:
angie80 kochana,ciesze sie ze sie odezwalas,myslalam o Topbie i Kingusi i najwazniejsze ze juz w domciu jestescie kochane,taka malutka a juz tyle w swoim krociutkim zyciu musiala przejsc,zdrowka zycze dla Kingusi a dla was rodzicow kochana duzo cierpliwosci i sily,wierze ze teraz musi byc juz tylko lepiej.
Madzia a czy tutaj w UK robia w ogole USG bioderek??czy z Maciusiem mialas robione tutaj,bo nic mi na razie nikt nic nie wspominal,jedynie tyle co w szpitalu pediatra przed wyjsciem zbadal synkowi bioderka i powiedziala ze wszystko jest w porzadku z nimi ale nic o zadnym USG nie wspominali??.....
Bryszka wspolczuje Ci kochana problemow z synkiem ale musze Ci przyznac ze moj tez jest takim glodomorem i ma czasem takie godziny ze poradzi wyduldac mojego mleka 80-90ml a za 1h juz jest glodny i musze mu dac i obala kolo 60ml MM :tak: stwierdzilam ze nie ma sensu przetrzymywac go dluzej bo jesli jest glodne to mu daje,porostu ma potrzebe sie najesc i juz:tak: a potem spi ze 4h i jest najedzony i spokojny :-) wiec moze Twoj tez ma poprostu wiekszy apetyt ;-)

Postaram sie zagladnac pozniej kochane ;-) Milego popoludnia mamuski ;-):-)

Bryszka, dziewczyny : jak dzieciny mają w końcu leżeć przy spaniu? ja w 80% układam na boczku-raz jeden raz drugi, jak dobrze i głośno odbije to na pleckach, ale boję się...
Dzisiaj nad ranem maraton karmienia-od 5:30 jadła z jednej 40 minut, potem płacz, no to zmiana pieluchy, płacz dalej, dałam drugą pierś to po 15 minutach skończyła i przy odbijaniu ulała tak że musiałam zmieniać koszulę nocną :-( no ale poszła spać jeszcze do 9:45 :laugh2:

wczoraj miałam zmasowany atak babciowy :-D przyszła teściowa i potem doszła moja mama
teściowa przyniosła pierś z indyka w sosie (właśnie zjadłam-masakra, w ogóle nie posoliła, no ale starała się;-) doceniam ) , ugotowała wielki gar zupy, upiekła kotletki z kurczaka, potem odkurzyła i pozmywała podłogi. Moja mama jak doszła to pościerała kurze i ogarnęła kuchnię...

Ja w tym czasie pojechałam na USG żył w nodze i do galerii kupić wygodny stanik do karmienia.
Oczywiście nie kupiłam :no:
Byłam w Bonarce w 4 sklepach
1. fellina czy jakoś tak, gdzie biustonosz kosztuje koło 200 zł - nie maja żadnych modeli do karmienia
2. Donna - mają ale tylko z fiszbinami - mój biust w ciągu dnia zmienia się o 1 rozmiar więc niby jak mam z fiszbiną chodzić, no i śpię w biustonoszu z wkładkami żeby łóżka nie zalać (i tak czasem zalewam jak sie coś przesunie) to jak spać z fiszbinami? :crazy:
3. Triumph - mają dwa modele, jedyny sklep gdzie mnie ktoś zmierzył, wyszło że teraz potrzebuję 80D albo 80E :szok: tylko jeden model był dostępny 80 E z takimi grubszymi miseczkami trochę usztywnionymi bez fiszbin oczywiście ale jakiś nie do końca był wygodny, drugiego modelu w moim rozmiarze brak

4. atlantic chyba - mają biustonosze do karmienia, nawet fajny model ale produkowane są (!!!!) tylko do rozmiaru C
ciekawe czy rozmiar A do karmienia dobrze się sprzedaje :-D

chyba muszę na jakiś targ jechać po spadochrony :wściekła/y:

W ogóle to się rozsypuję i od jutra ruszam na maraton po lekarzach

Okazuje się że do moich żylaków które sporo urosły w czasie ciąży doszła zakrzepica i zapalenie żył powierzchownych. Muszę codziennie robić zastrzyki w brzuch i co chwile smarować lewe kopytko:-( Na razie zrobiłam badania krwi-morfologia super wyszła, USG nogi lewej, we wtorek mam chirurga naczyniowego.
Pozatym dalej bolą mnie nadgarstki, byłam u ortopedy, kazał chodzić całe dnie w ochraniaczach takich jak na rolki, sparować na noc maścią przeciwbólową, tylko od środy nie mogę się doprosić męża żeby te cholerne ochraniacze przywiózł z piwnicy rodziców, jeszcze nie wiem jak będę się małą i domem zajmować z usztywnionymi nadgarstkami. lekarz stwierdził że tylko sterydy pomogą ale póki karmię to nic więcej nie poradzi, kontrola za miesiąc.
W środę wreszcie idę do gina :laugh2: może zezwoli na sex i basen:laugh2:
powiem wam że przez ten celibat moje małżeństwo ma się nie za dobrze... zresztą dawno już to zauważyłam że jak za długo w sypialni nic się nie dzieje to nasze relacje są delikatnie mówiąc nie za dobre. Kłócimy się co chwilę, jesteśmy zdenerwowani, nie mamy do siebie cierpliwości i zrozumienia... Jeszcze teraz niewyspanie i nowe role życiowe do tego doszły...

w nastepnym tyg znowu bad krwi i kontrola u endokrynologa i szczepienie małej i może USG bioderek uda sie załatwić i chgyba jeszcze poem pediatra... aaaa juz mam dosc lekarzy
W tym tygodniu dowiedziałam się że przecież ja nie mam być czym zmęczona bo tylko siedzę w domu i GOTUJĘ SOBIE OBIADKI:nerd: ehhh...

2mycha1 : witaj spowrotem

Bryszka, Katerinka Poszperałam w necie i mojej książce pt. "Pierwszy rok z życia dziecka" i wszędzie jest napisane, żeby kłaść dziecko raz na jednym raz na drugim boczku...Na wznak nie bo może się zachłysnąć ulanym pokarmem, a na brzuszku tylko na ok 15 min i nie do spania. Ja tak robię i synka też tak kładłam i było ok wszystko z bioderkami...

reklama
Ssabrinko ja robiłam usg bioderek w Polsce.

Co do spania to moja gwiazda raz na jednym boczku raz na drugim śpi i nie pomyślałam,ze moze to być przyczyną krzywych nózek:szok: z resztą tak kazaly polozne w szpitalu.ALe pamiętam,ze Macka kladlam na pleckach i z bioderkami mial wszystko ok,to moze mala też na prosto juz bede kladla.

Do góry