reklama

Listopad 2015 :)

więc jeśli chodzi o kilogramy to idziemy prawie łeb w łeb :-) średnio od 8 do 12 kg a też nie jesteśmy wszystkie w tym samym tygodniu ciąży. dobranoc dziewczyny. śpijcie dobrze

reklama
Ehhh ciężko was czasem nadrobić. Rodzinka mojego właśnie pojechała więc będę teraz mieć więcej czasu by być na Bieżąco :)
A co do dzieci to była kiedyś u mnie znajoma i tak sama uważam E dziecko zje to powinno się je umyć, pilnować jak się jest u kogoś a nie wycierac tłuste łapki w moje spodnie albo sofę :/ Ale wtedy było mi głupio zwrócić uwagę jej i sama mówię chodź ciocia umyje ci rączki. Ludzie często nie szanują czyjeś rzeczy. Siostra zaś opowiadała ze ma znajoma która musi latać tak za swoim synem bo tylko spuści z niego wzrok i usiądzie to zaraz coś nabroi, rozwali, na placu zabaw ucieka. Masakra, mówi że ja aż podziwia bo ona by zwariowala ani chwili dla siebie)

Dzien doberek :) ja juz M wyslalam do Lidla :)
Zgaga to i moja zmora najgorzej wieczorami jak juz sie poloze mi pomagaja orzechy i slonecznik :)
Jak widze reklamy o tym jaki cudowny czas to ciaza brzuchatki usmiechniete itp to mnie krew zalewa bo jak cos nie ciagnie i boli to zgaga .... u mnie 94 dni do porodu :)

A ja dzis sama do 13 corcia w szkole maz w pracy, zrobili mi sniadanie i bede lezec tu az przyjdzie babcia . Wtedy przeniose sie do salonu . Niestety sama nie potrafie wstac z sofy ciezko na jednej nodze bo sofa niska wiec skazana jestem na sypialnie . Moj maluszek ostro buszowal wczoraj okolo polnocy jak lezalam na boku tak jakby rozpychal mi brzuch bo mu za malo miejsca pchal i pchal tymi stopkami az mialam wrazenie ze ze zloscia to robi obrpcilam sie na plecy i spokoj :D bedzie charakterny :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny caly weekend bylam na dzialce grill basen znajomi... fajnie bylo ;) finkemma strasznie ci współczuję tej nogi :( ale najwazniejsze ze z maluchem wszystko ok! Co do zgagi to mi nie mowcie nawet... istny koszmar szczególnie leżąc. Sody nie próbowałam ale lemoniada brzmi niezle! Co do kg to u mnie 6 od wagi wyjsciowej ale ze schudlam 2 w 1trym. To przez caly drugi przyszlo 8 ups. Co do ruchow to chyba zalezy co ja robie. Sa dni ze czuje je prawie non stop a czasem sa takie ze tylko o wybranych porach glownie po jedzeniu. W nocy czuje je czesto zanim usne tak do polnocy. Później jak wstaje kilka razy na siku jest cicho. A przedwczoraj spalam przytulona do męża pleców brzuchem i mowil ze nad ranem go skopali tak ze sie obudzil. A ja nie czulam przez sen ;).

Ostatnia edycja:
W końcu nie pojechaliśmy nad jeziorko :) wybraliśmy grill u moich rodziców - u nich w ogródku było przyjemnie.
Ja przybrałam 6 kg i myślałam, że to dużo. Ale przytyłam przed ciążą 5 kg i dostałam meeeeega cellulit na udach i pośladkach :( boję się, że nie uda mi się tego zlikwidować. Pieprzone hormony :/ (wczoraj wyczytałam, że w ciąży przez estrogen dostaje się większą dawkę cellulitu).

Jeśli chodzi o ruchliwość mojego maluszka, to codziennie go czuję, chyba często, bo jak się nie rusza to się denerwuję czy wszystko ok. Głównie wieczorami i jak się nie ruszam, ale w pracy też lubi powariować jak spokojnie siedzę przed komputerem;) Przy ostatnim USG 3,5 tyg. temu mały było ustawiony głową do pęcherza, to teraz mi się wydaje, że co najmniej odwrócił się o 180 st;)

Dla mnie ciąża jest nawet przyjemna, ale nie uważam, żeby to był błogi stan. Nie rzygałam (dwa razy mi się zdarzyło tylko), ale wciąż było mi niedobrze w I trymestrze. Nie miewam zgagi!!! :) tfu tfu żeby nie zapeszyć;P Ale uczucie bycia wielorybem jest nie do wytrzymania, taka gruba dawno się nie czułam :(
A glukoza jeszcze przede mną, myślę że ją zwrócę patrząc na to, że od rana mi niedobrze jak nie zjem śniadania, a tu trzeba wypić świństwo, nie pić 2h i nic nie jesc ehh.

Finkemma - współczuję!!!

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry