reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2015 :)

Cześć dziewczyny!

Zazdroszczę wam tych ktg bo mój szanowny lekarz nie widzi takiej potrzeby by zlecać ktg a u siebie nie ma.
Nie widzi tez potrzeby częstszych wizyt i tak mam dopiero usg za dwa tygodnie niecałe.
W sumie byłam z niego bardzo zadowolona, naprawdę wspaniały fachowiec, ale teraz na końcówce mnie rozczarowuje. A może wie co robi, a ja go źle oceniam.

Angoba a na kiedy masz termin?
Ja mam na 17 listopada i oczywiście nic się na razie nie dzieje. W sumie to po za tym, że ciężko mi to czuję się doskonale.

Też nie miałam nigdy KTG, wizyty mam częste a usg miałam tylko 4 razy.. w karcie ciąży pisze mi, że tętno płodu (+) a wcale nie badał tylko pytał czy czuje ruchy :]
Tacy oto lekarze

reklama
ja też nie mam częstych wizyt teraz na koniec. nie ma takiej potrzeby wszystko super jest u mnie więc po co mam latać na wizytę co tydzień. wyniki dobre, dziecko rośnie, szyjka się nie skraca drastycznie. lekarze wiedzą w większości co robią. ktg też mi nie robi bo ma usg w gabinecie więc woli sprawdzić dziecko na usg. ja się też nie uskarżam na jakieś dokuczliwe skurcze.

dziś wieje i jest u nas szaro buro. ale ciepło dosyć. jednak ja jestem lekko ospała. dziś kupiłam w smyku piękny bawełniany kocyk :-) taki super milusi :-) a teraz szukam dla swojego starszaka kurtki zimowej na bawełnianej podszewce. jakiś koszmar

Letycja moja malutka też wczoraj miała dzień lenia. Też zaczęłam się martwić i miałam jechać na IP, ale mąż mnie uspokajał, że skoro ruchy są to nie panikujmy. Dzisiaj rano znowu była leniwa, ale teraz wraca do swojej normalnej aktywności, więc się cieszę

Sylka to sobie odpoczniesz i wyciszysz się przed wielkim dniem. Po porodzie pewnie nie prędko będziesz miała taką okazję, więc korzystaj :-)

Dzisiaj mam ostatnie spotkanie z położną przed porodem. zastanawiałyśmy się czy dotrwam, a jednak się udało.

Miniaaaa kupić taka kurtkę to graniczy z cudem wczoraj oglądałam kombinezony z merino całe i szukam baranka albo wełnianej wkładki do wozka i tak sie zastanawiam co tu wybrać

Sylka, nie zazdroszcze wizyty u szpitala, ja bym chyba zwariowala. Mam nadzieje ze przyjade, urodze i za 2-3 dni wyjde :D.
Tez nie mialam co wizyte robione ktg, lekarze wiedza co robia a i tak jestem zdania ze bardzo dobrze dbaja o kobiety w ciazy, w porownaniu z innymi krajami.

Pije liscie malin, bo juz niech sie ten porod zacznie :p :)

ja teraz szukam dla swojego starszaka kurtki zimowej na bawełnianej podszewce. jakiś koszmar
Do niedzieli jet oferta w Lidlu asortymentu na zime, moze sie przyda :).

Ostatnia edycja:
Jednak ktg nie bylo ok. Polozna mi powiedziala ze wyglada ok, lekarz juz nie. Wyslali mnie do szpitala i jestem na IP. Juz po kolejnym ktg i czekam na lekarza. Zobaczymy czy mnie zatrzymaja czy wyjde.
Malaja, termin mam na 13-tego.

Angoba trzymam kciuki oby wszystko było dobrze. Na KTG pojechałaś sama bo coś się działo, czy skierowanie od lekarza dostałaś?

mama ja sobie nie zdawałam sprawy do niedawna że tak ciężko jest kupić coś do ubrania z włókien naturalnych. jeszcze dla maluszków jest sporo bawełnianych czy wełnianych rzeczy ale tak jak mój synek nosi ciuchy na 116 lub 122 to już na prawdę graniczy z cudem. bo nawet jak jest kurtka z wełny to ma podszewkę poliestrową ( więc ja się pytam po co ta wełna tam skoro i tak izolujemy wszystko butelką plastikową )

ja do wózka kupuję ten śpiworek z wełny ŚPIWOREK 100% WEŁNA MERYNOS TUMBLER (5694640583) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jednak ktg nie bylo ok. Polozna mi powiedziala ze wyglada ok, lekarz juz nie. Wyslali mnie do szpitala i jestem na IP. Juz po kolejnym ktg i czekam na lekarza. Zobaczymy czy mnie zatrzymaja czy wyjde.
Malaja, termin mam na 13-tego.

A co nie tak? Skurcze czy tętno dziecka?
ale nas te dzieciaczki stresują

reklama
Angoba, trzymam kciuki zeby bylo ok.
Sylka, no to jesteś uziemiona na dluzej ale przynajmniej pod opieka, lepiej tak niz wyjść na 2 dni z znodu do szpitalu.
Miniiaa, ja tak szukalam kombinezon dla malucha, tez bylo trudno cos z podkladka bawelniana znalezc, w koncu sie udalo.
Ja ktg nie mialam jeszcze, zapytam gina na wizycie, ale teraz juz mam 2 tyg przerwy miedzy wizytami, a potem co tygdzien do porodu.

Do góry