reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Święta rodzinne wiec w tym roku pojadę na gotowe, zjem to co będzie :p.
Ogólnie to nie wypowiem się jakie chusteczki są dobre bo używalam tylko Pampers i jeszcze nie miałam okazji innych spróbować dlatego pytam.

Gosikkk super nowina.

A jeszcze mam pytanie co do oliwki. Ja mam z HiPP ale moje dłonie wysusza, wiec nie wiem jak dla maluszka to będzie.
Jakich Używacie?
Dziś tez.czytałam co to ta ciemieniucha, Miałyście taki problem?

Nana u mojej delikatna ciemieniucha pojawiła się na czole i brwiach. Smarowałam oliwką i po ok. pół godziny ścierałam gazikiem. I tak kilka razy dziennie. Wszystko ładnie zeszło.

Co do oliwki to ja mam bambino jeszcze z czasów ciąży, bo smarowałam nią brzuch. Dziecka nie smaruję oliwką (wyjątek to ta ciemieniucha i czasami główka) Po kąpieli nie używam niczego bo kąpiemy w emolientach.

Dzisiaj pobierałam małej mocz do badania, ale był cyrk :-D Zanim pobrałam próbkę to 3 razy kupkę zrobiła i musiałam myć ją od nowa.

Kurcze to może źle ze ja smaruje po kąpieli... Ale już w szpitalu po kąpieli przywozili mi ją tak "naoliwiona" ze szok. Sama nie wiem... :(

Wiki jak przyszła ze szpitala to w łóżeczku leżała sama. Teraz jak dzidziuś juz widzi lepiej i wodzi wzrokiem to chce oglądać. Wystarczyło ściągnąć ochraniacz z łóżeczka i zostawiać dziecko samo jak było spokojne i się przyzwyczailo :)

Ja napisze tak, czym mniej tym lepiej :)
Mi lekarze odradzaja uzywanie oliwki. A co dajecie do smarowania pupki? Bo ja daje od poczatku linomag :)

Ja pieluchy pampers poki co. Chusteczki tylko na wyjścia. W domu wacik i woda a do grubej roboty troche mydelka. zaczelam tak robic jak mi w szpitalu zabraklo chusteczek i stwierdzilam ze jest o milion razy wygodniej i zdrowiej. Woda ciepla to nie sikaja tak czesto na mnie wacik lepiej zbiera i chłopaki maja super gladkie pupki :D Rzadko zagdladam bo urwanie glowy ale chce wam zyczyc zdrowych spokojnych i wesolych swiat a takie na pewno będą w tym roku :) Caluje :D

U mnie do pupy bepanthen na zmianę z nappiderm. Póki co pupa ładna. Oby tak dalej.
Po świętach przymierzam się do pieluszek Dada. Póki co jedziemy na pampersach ale miło by było (i korzystnie ekonomicznie ;-) ) gdyby się Hania polubiła z Dadami. Starszej nie pasowały, może dla młodszej będą ok.

Dziewczyny, wszystkiego co najlepsze na święta!

Ja też linomag. Czyli kapiecie, osuszacie i bez smarowania oliwka ubieracie?
Spróbuję i tak.
Tak dziewczyny w ogóle nie czuje.tych Świat, Dzidziuś przycmil wszystko :p...
Życzę Wam zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.

My do pupy stosujemy bepanthen i jak dotąd problemów nie było.

Nana dokładnie tak robię, że po kąpieli osuszam i ubieram piżamkę :biggrin2:

Dziewczyny jutro rano wyjeżdżamy na święta wiec już teraz chciałabym życzyć Wam zdrowych radosnych świąt spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze. Ucałujcie swoje dzieciaczki od forumowej ciotki :-D

reklama
Do góry