reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Moja jutro kończy 6 miesięcy waży kolo 8 kilo i ponad kilo więcej od córki koleżanki o dwa i pół miesiące starszej.... mimo że ta dziewczynka urodziła się ponad kilo cięższa ważyła 3700. Teraz po 8 i pół miesiąca taka drobna z niej pięknie siedzi bryka po podłodze sama wstaje... to nie waga najważniejsza tylko to że mamy zdrowe pociechy dobrze się rozwijające...
Moja ostatnio usypia o 21 tak do 6-7 raz je kolo 23 i 5 przez sen....
Zeby bardzo nam dokuczają niby nie ma gorączki ale jest taka nerwowa i rozdrażniona ciągle krzyczy uspokaja się na 20 min po posmarowaniu dziąseł i dalej krzyczy... dobrze ze nie będzie tego pamiętała...

Mojej też od szczepienia nie ważyłam, ale przypuszczam, że max 7600 waży. W czwartek szczepienie to się dowiem

Nocy nie przesypia całej. Czasami ma pobudkę około 2-3 i nie chce spać tak z godzinkę. Dzisiaj na przykład o 2 była butla a o 4 pobudka. Nie ma reguły.
Raczkować jeszcze nie zaczyna. W ogóle jeśli chodzi o rozwój ruchowy to się jakby zatrzymała. Skupia się na dźwiękach.

Na policzkach pojawiła się u niej taka kaszka. Nie jest to czerwone tylko takie jakby pod skórą. Martwię się trochę co to takiego. Nie wprowadzałam jej ostatnio niczego nowego do jadłospisu:(

Ja daje soczek jablkowy bo po nim znikly problemy z zaparciami.
A na mleko dwa my przechodzimy jak skonczy nam sie to pudelko 1 ktore mamy. Wczoraj pediatra powiedziala zeby zmienic bo on bardzo malo mleka pije ostatnio.. 200-300ml dziennie a pokarmow nie wprowadzilam jeszcze ale dzis zaczynam

reklama
mój jest na 97 centylu albo i powyżej i wiadomo w populacji b ędą tacy (nielicznui) i też drobniutcy (też nieliczni) a większość będzie taka jak wasze dzieci takie prawo natury. ja oczywiście cieszę się ,że mi dziecko zdrowo rośnie, ale nie miałabym nic przeciwko gdyby był ciute mniejszy ;) a tak to jak dostałam ubranka od koleżanki letnie na roczne dziecko to już nan niegfo pasują, tylko pogoda jeszcze nie taka:/ ciężko go podnieść, ciężko go nosić a chciałabym jak najwięcej :/
no i on nie jest bardzo gruby, jest po prostu ogromny wszystko ma duże głowę, ramiona, nogi i tułów długie :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry