reklama

Listopad 2015 :)

Moja mała nadal jest poniżej 3 centyla wagowo...No i co zrobić? Je sporo, ale przybiera kiepsko...
Pewnie ostatecznie okaże się, że taki jej urok i zawsze już będzie taką chudzinką.

reklama
no to mój taki prawie 10 kg, a ma teraz 6,5 m-ca. a jedzenia innego dalej specjalnie nie tyka, to znaczy ręką już tyka teraz ma frajde zrzuca na podłoge i patrzy jak leży:confused2:do buzi wsadził raz fasolkę szparagową i tyle w temacie:) za to bardzo mu smakuje woda z kubeczka, wsadza tam jęzor, troche popije, trochę rozleje. japostanowiłam totalnie wyluzować, będzie co ma być, przecież w końcu zechce spróbować innego jedzenia niż mleko, a cyca dalej chętnie i często to najważniejsze :P

Maselko u nas slinotok straszny.

Malaja może tez z mężem byliście drobni jako dzieci i to genetycznie :), a może tak jak mówisz taka uroda.
Jaga twój mały jest długi? Waga ma fajną, jak na faceta* przystało :)

Moja mała się uparla i raczkuje do kabli. Czasem rozumi jak mowie BE, a czasem ma mnie w nosie. Dalej nie siada, a w gondoli leżeć nie chce. :( ciągle na brzuszek się przekreca

my bezmięsni to Ci nie pomogę ;) ale jak Cię interesuje, to czytałam ostatnio badania, że przzetworzone mięsa (wędliny,szynki,kiełbasy itp) znacznie zwiększają ryzyko nowotworów więc ten teges ;) Link do: Wyborcza.pl o tu cos nieco na ten temat
Mój młody owszem długi, ciuszki zakładam mu już cęśc 80, niektóre 74 jeszcze pasują, ale raczej na styk. jakjest rozmiarówka w miesiącach to najczęściej 9-12 albo12-18. gruby nie jest, ale słodkie fałdki na nóżkach ma i na nadgarstkach :) a ostatnio na kolanach jak się rozbuja to próbuje "kicnąć" w przód, marnie mu to wychodzi na razie, ale coś tam do przodu się przesuwa. ja co prawda mam nadzieję,że mu się to za bardzo nie spodoba, bo wolałąbym,żby czworakował normalnie, naprzemiennie ;)

ja jeśli daję synkowi mięsko to tylko to tradycyjne wędzone naturalnie ale w malutkich ilościach bo to dużo białka. ja wychodzę z założenia że to co nie szkodziło naszym dziadkom nie zaszkodzi i nam czyli powrót do podstaw jak najmniej przetworzone i zakonserwowane jedzenie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry