Z informacji które ja mam w książeczce zdrowia pisze, że dziecko w tym wieku powinno mieć 5- 6 posiłków w tym minimum 3 mleczne. Czyli powinno dostawać około 600 ml mleka. Ale kaszka mimo, że jest posiłkiem stałym jest też mleczna więc może być np dwa razy butla+ kaszka+ zupa+ deser owocowy.
My mamy tak:
Rano moje mleko, potem kaszka na mleku albo jajecznica z chlebkiem (co duggi-trzeci dzień), albo jogurt z owocami, potem obiad, potem mleko koło 16, potem zaraz deserek owocowy albo ostatnio dałam budyń no i na wieczór mleko. W nocy mleko 2 razy albo i 3.
Relepka moja pierwsza córka jest raczej spokojna, delikatna, nigdy nic nie zniszczyła, bardzo dba i szanuje swoje rzeczy i od dziecka była bardzo ostrożna dlatego zaczęła raczkować dopiero jak miała 9 miesięcy, chodzić krótko po roku...Uderzyła się pierwszy raz chyba jak miała ponad rok...
A mała...szczypie, drapie, wszystko zgniata w tych swoich małych łapkach, jest bardzo ruchliwa, co chwile się w coś uderzy, przewróci się...Zupełnie dwa różne temperamenty.
Chciałabym podać córeczce jakieś takie kiełbaski, paróweczki...coś w tym rodzaju, ale nie chce jakiegoś syfu. A wy się znacie na zdrowym jedzeniu więc podpowiedzcie coś. Co można dać takiemu dziecku? Mam eku sklep koło domu więc tam pewnie kupię wszytsko tylko powiedzcie co...