reklama

Listopad 2015 :)

No ja na razie na drugie sniadanie mleko ale tez powoli mysle czym to potem zastapic oprocz tych gotowych kaszek mlecznych. Myslalam o kaszach takich jak jeczmienna czy jaglana, na wodzie z dodatkiem owocow. Albo platki owsiane. Albo manna. Tylko kiedy mozna dac taka pelna porcje tych kasz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dodatki do zup po 8 miesiącu :

Pamiętaj. Poza ziemniakami istnieją inne bardzo wartościowe dodatki do zup:

kasze: jaglana, manna, jęczmienna, perłowa, pęczak
pełnoziarnisty makaron - dostępny w różnych kształtach
brązowy ryż
domowe zacierki, lane kluski, kładzione.

Takie coś znalazłam, wiec chyba można, ten makaron.

Ja teraz zrobilam modyfikacje w jadlospisie i znow daje 1-2x kasze i udaje sie przemycic wiecej owocow dzieki temu. Bo tak to ma fazy ze wezmie do reki i je a czasem ani do reki ani lyzeczka.
Ja teraz mu wyeliminuje mleko o 16 bo juz sam komunikuje ze nie chce.
Ostatnio tak je:
5-6 mleko (albo i nie jak spi),.
Ok 8 kasza na mm,
12 mleko 150
14 obiad 190 lub wiecej
18 kasza na wodzie z owocami manna ale moze teraz inna zrobie np. Jaglana
20-21 mleko 150
I czasem mleko o 24.
Moj jada kasze jeczmienna i ryz w zupkach. Ostatnio zjadl kilka swidwrkow pelnoziarniatego makaronu i gwizdnal mi spaghetti ;) Musze nauczyc sie robic lane kluski...
Ja mu robie jeszcze budyn na mm ale kupie bobofruta i zrobie mu kisiel z owocami na podwieczorek.

Jedno wiem, ostatnio je i tak lepiej niz ja

Dodatkowo czyli na posiłki niemleczne i nie- zupne :) haha... Ja daje w tej chwili trzy posiłki + reszta to pierś (czasami podaje butelkę mm). I te trzy posiłki to raz kaszka ( z owocami), raz zupa i ten trzeci to te które wymieniłam naprzemiennie.
Czasami jeszcze jakiś owoc pomiędzy posiłkami (dziś maliny rozsmarowane po całej podłodze).

Próbowałam też budyń więc jak Twoja kaszek nie lubi to spróbuj budyń.

Ty wiele piszesz o karmieniu swojej małej i nie wiem czym się martwisz bo wg mnie bardzo dobrze to robisz. Zjada nie mało, masz to dobrze rozplanowane, posiłki ma różnorodne...

Masełko można już spokojnie dawać te wymienione kasze. A banan w teorii surowy można dać dopiero teraz, ten po 4 miesiącu jest ze słoika - pasteryzowany, ale ja już dawno banana daje.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry