reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Malaja, ja za chiny nie wiem czy mleko jedno zastąpić... Takie jajko z bułka na ile, starczy na 3h?? albo taka kanapka z szynką z kurczaka? Nie chce żeby chodziła* głodna.
Kurcze jak ja bym chciała żeby już mówiła ze jest najedzona albo głodna wprost :P

Malaja, ja za chiny nie wiem czy mleko jedno zastąpić... Takie jajko z bułka na ile, starczy na 3h?? albo taka kanapka z szynką z kurczaka? Nie chce żeby chodziła* głodna.
Kurcze jak ja bym chciała żeby już mówiła ze jest najedzona albo głodna wprost :P
Ja dalam jajko na miekko i pol bulki zjadl bez skorki i 3 h wytrzymal. Nie byl glodny bo wtedy marudzi

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O dwóch daniach u nas nie ma mowy bo na razie mała nie ma zębów i "twarde" rzeczy je bardzo długo. Chlebek je 40 minut więc jakbym miała sie tak paprać z drugim daniem to w końcu niewiele by zjadła, a zupkę łyżeczką je szybko i sprawnie.

Moim zdaniem jedno jajko+ pół kromki chleba to całkiem spory posiłek i na 3 godziny spokojnie wystarcza. Ja sama zjadam dwa jajka i kromkę chleba na śniadanie i jestem najedzona a ona w końcu jest "trochę" mniejsza.
zapotrzebowanie NA kalorie TO OKOŁO 100 KCAL NA 1 KG MASY CIAŁA CZYLI JAKIEŚ 800 KCAL.
Zupa 200 ml to około 150 kcal, chlebek+ jajko to też coś koło tego...
Kanapka z szynką z kurczaka to też koło 120 kcal jak nic i na pewno zastąpi jedną porcję mleka...

Moja je co 3 godziny, czasami 3, 5 ale nigdy więcej niż 4. Nawet w nocy

Kaszę mannę daje normalną. Jakoś nie mam wiary w to, że jest sens tak przepłacać. Tak samo chrupki czy herbatniki daje normalne, a nie te dla niemowląt.

Budyń kupiłam na próbę z rossmana taki w kubeczkach ale spróbuje zrobić sama na wodzie i dodać na koniec mm.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry